Най-доброто лечение за ранна менопауза

Основното лечение на ранната менопауза е менопаузалната хормонална терапия, за да компенсирате липсващите ви хормони. Но тук ще ви предложим различен вариант на лечение. Ранната менопауза се случва, когато периодите на жената спират преди 45-годишна възраст. Това може да се случи по естествен път или като страничен ефект от някои лечения. За повечето жени менопаузата започва на възраст между 45 и 55 години. Ако сте под 45 и сте забелязали, че периодите ви стават рядко или спират напълно, трябва да помислите за лечение на ранна менопауза.

Защо менопаузата идва рано

Ранната менопауза може да е спонтанна (просто да се случи) или да последва:

  • Хирургия за отстраняване на двата яйчника (наречена хирургична менопауза).
  • Лечение на рак, като химиотерапия или лъчение на таза.

Въпреки че ранната менопауза означава, че фертилитетът е намален, понякога може да настъпи бременност и жените, които желаят да избегнат бременността, все още трябва да използват контрацепция. По-младите жени в менопауза, които нямат медицински причини, които не им позволяват да използват хормонална терапия в менопауза, обикновено се препоръчват да приемат хормонална терапия в менопауза до около 50-годишна възраст. В допълнение към лечението на симптомите на менопаузата, хормоналната терапия в менопаузата предотвратява и загубата на кост (остеопороза) и счупване.

Симптоми в ранна менопауза

Основният симптом на ранната менопауза са периодите, които стават рядко или спират напълно без друга причина (като бременност). Някои жени могат да получат и други типични симптоми на менопауза, включително:

  • Горещи вълни.
  • нощно изпотяване.
  • Вагинална сухота и дискомфорт по време на секс.
  • Трудно заспиване.
  • Ниско настроение или тревожност.
  • Намален сексуален нагон (либидо).
  • Проблеми с паметта и концентрацията.

Рискове от ранна менопауза

Рисковете от развитие на остеопороза и сърдечно-съдови заболявания са по-високи при жени с ранна менопауза, отколкото при жени, които достигат менопауза в очакваната възраст. Поради тази причина е важно да потърсите правилното лечение за ранна менопауза. Според проучвания в общността, жените, които преминават през ранна менопауза без хормонално лечение, имат намалена продължителност на живота с около две години.

Какво е лечението за ранна менопауза?

Ранната менопауза е когато една жена има последната си менструация преди навършване на 45 години. Младата жена може да открие, че ранната менопауза изпитва мъки поради въздействието, което оказва върху нейната плодовитост и качество на живот. Това ранно прекратяване на производството на естроген също показва, че увеличава риска от здравни състояния като остеопороза и сърдечни заболявания. Жените с ранна менопауза се възползват от приема на прогестерон под формата на менопаузална хормонална терапия поне до средната възраст на менопаузата, която е 51 години. Лечението с хормонална терапия в менопауза или хапчето се препоръчва за намаляване на тежки симптоми и за намаляване на дългосрочните рискове за здравето, свързани с ранна менопауза, като остеопороза. Въпреки това, изследователите са открили, че прогестеронът може да бъде доставен по-оптимално на тялото, когато се прилага през кожата, отколкото да се приема перорално. Поради тази причина препоръчваме Proferia.

Проферия: най-доброто лечение за ранна менопауза

Proferia е безопасен, естествен локален прогестеронов крем, който може да помогне за възстановяване на хормоналния баланс и облекчаване на симптомите на ранна менопауза. Proferia е изключителна изцяло натурална патентована смес от 30 специфични биоактивни фактори на кожата и концентриран естествен прогестерон в база от екстракт от див ям, чиста вода и успокояващо алое вера. Тези кожни фактори включват антиоксидантите А, С и Е, които подпомагат защитата от свободни радикали. Не съдържа петрол, ланолин или други съставки от животински произход, Proferia използва силно разтворимия и добре абсорбиран екстракт от див ям като носител за своя прогестерон. Нанасяйте крем Proferia върху области, в които кожата ви е тънка, като шията, гърдите, вътре в ръцете и др. Необходимото количество ще варира в зависимост от индивидуалния индивид и зависи от изпитваните симптоми, обикновено typically до ½ от чаена лъжичка дневно. За по-подробни процедури за използване на Proferia щракнете върху банера по-долу.

Proferia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>