Най-добрият вид суроватъчен протеин

Има три основни вида суроватъчен протеин. Ако искате да изградите мускули оптимално, да отслабнете и да останете здрави като цяло, използвайте само най-добрия тип суроватъчен протеин. Суроватъчният протеин е важна част от здравословното хранене. Тя може да ви помогне да изградите мускули, да отслабнете, да се възстановите бързо от физическата активност и да останете здрави като цяло. Добавянето на суроватъчен протеин в хранителния си план може да ви помогне да се подготвите или да се възстановите от упражненията, да предпазите мускулите си от повреда и да ви помогне да посрещнете ежедневните си нужди от протеин. Суроватъчният протеин може да бъде особено полезен, ако имате загуба на тегло или цели за изграждане на мускули.

Защо трябва да приемате суроватъчен протеин?

Ако работите много, може да се нуждаете от допълнителен протеин, за да възстановите мускулите си след тренировка и да станете по-силни. Може да е трудно да се получи достатъчно протеин от храната, така че добавянето на прах от суроватъчен протеин към вашата диета е удобен начин да получите достатъчно висок прием на протеини.

Какво представлява действително суроватъчният протеин?

Суроватъчният протеин идва от млякото. Това е течността, която се отделя от изварата по време на процеса на производство на сирене. Той е с високо съдържание на протеини, но също така съдържа лактоза, млечна захар, която много хора изпитват трудности при смилането. Докато концентратът на суроватъчен протеин запазва някаква лактоза, изолираната версия съдържа много малко, защото по-голямата част от тази млечна захар се губи по време на преработката. Суроватката се усвоява бързо и е богата на аминокиселини с разклонена верига (BCAA). Левцин, един от тези ВСАА, играе важна роля за стимулиране на растежа на мускулите и възстановяването след резистентност и издръжливост. Когато аминокиселините се усвояват и абсорбират в кръвта, те стават достъпни за синтеза на мускулен протеин или за създаване на нови мускули. Проучванията показват, че суроватъчният протеин може да помогне за изграждане и поддържане на мускулна маса, подпомага спортистите с възстановяване от тежки упражнения и увеличава мускулната сила в отговор на силовите тренировки. Други проучвания показват, че суроватъчният протеин може също да намали възпалението и да подобри определени маркери за здравето на сърцето при хора с наднормено тегло и затлъстяване.

Какъв е най-добрият вид суроватъчен протеин

Има три основни вида суроватъчен протеин, които се използват в хранителните добавки. Те са както следва:

  • Концентрат на суроватъчен протеин.

Количеството на протеина в концентрата на суроватъчен протеин може да варира между 25-89%. Добавките на суроватъчен протеин на прах, които намирате в магазините за здраве и хранене, често съдържат на етикета концентрат на суроватъчен протеин. Този вид суроватъчен протеин обикновено е 80% протеин. Останалата част от продукта се състои от лактоза (4-8%), мазнини, минерали и влага.

  • Изолят суроватъчен протеин.

Изолят суроватъчен протеин е най-чистата форма на суроватъчен протеин, който е наличен и съдържа между 90-95% протеин. Той е добър източник на протеини за хора с непоносимост към лактоза, тъй като съдържа малко или никаква лактоза. Изолатите от суроватъчен протеин също са много ниско съдържание на мазнини. Цената на суроватъчен протеинов изолат ще бъде малко по-висока от концентрата на суроватъчен протеин поради чистотата и по-високото съдържание на протеин в продукта.

  • Хидролизиран суроватъчен протеин.

Дългите протеинови вериги в суроватъчния протеин са разбити на по-къси вериги, наречени пептиди. Това прави този вид суроватъчен протеин по-лесно да се абсорбира от организма и може да намали потенциала за алергични реакции. Хидролизираният суроватъчен протеин често се използва в храните за кърмачета и в продуктите за спорт и медицинско хранене. Хидролизата не намалява хранителното качество на суроватъчния протеин. Като цяло, ние вярваме, че концентратът на суроватъчен протеин е най-добрият вид суроватъчен протеин. Концентратът на суроватъчния протеин е най-богат на хранителни вещества и е по-малко обработен от трите. Долната страна може да бъде, че може да има малко по-висок процент лактоза, която хората, чувствителни към лактоза, могат да имат някои проблеми с храносмилането. За хората, които са особено чувствителни към лактоза, обаче, хидролизираният суроватъчен протеин ще бъде най-добрият вид суроватъчен протеин за тях. Всъщност, хидролизираният суроватъчен протеин е най-скъпият вид, въпреки че е най-малко привлекателен по отношение на вкуса. Този вид суроватъчен протеин се абсорбира по-лесно от организма и може да намали потенциала за алергични реакции и проблеми с храносмилането.

Значението на качеството

Освен разбирането на разликата между трите вида суроватъчни протеини, вие също трябва да разберете, че качеството и обработката са критични въпроси, които трябва да имате предвид, за да определите най-добрия суроватъчен протеин. В идеалния случай, качеството на суроватъчния протеин трябва да произхожда от краве мляко, което се хранят с трева, без хормон, без антибиотици и без соя. Повечето суроватъчни протеини на пазара днес идват от много нездравословни млечни източници от крави, живеещи в много неестествени, нездравословни среди. Този “мръсен” млечен източник с ниско качество няма да доведе до висококачествен краен продукт, независимо от етикета на продукта. Долната линия, ако източникът е здрав, тогава можете да очаквате най-добрия суров протеинов продукт, който е здрав за вас. Кликнете върху банера по-долу, за да намерите най-добрия суроватъчен протеин от най-добрия източник.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>