Най-добрите храни с детоксикация на черния дроб

Какви са най-добрите храни с детоксикация на черния дроб? Всъщност има много храни, които вероятно вече сте яли, които могат да помогнат за очистването на черния ви дроб естествено. Черният дроб е органът, който филтрира, обработва и разгражда това, което минава през тялото ви. Той е отговорен за филтрирането на кръвта и подпомагането му да се съсирва, разрушавайки всички химикали, алкохол и лекарства, които приемате, докато произвеждате глюкоза и жлъчка, две важни вещества, които трябва да сте здрави. Когато черният дроб стане претоварен с токсини и замърсители, неговият естествен работен цикъл се забавя. Освен алкохол, наркотици и други данъчни химикали, ние сме склонни да претоварваме нашите черен дроб с обработени и пържени храни, особено когато се консумират в големи количества. Но какви храни почистват черния ви дроб? Добрата новина е, че най-добрите храни с детоксикация в черния дроб са вкусни и лесно могат да бъдат намерени. Тези вкусни храни стимулират естествената способност на черния дроб да изхвърлят токсините от тялото.

Има ли храна за детоксикация на черния дроб?

Има научни доказателства, че чернодробните детоксиканти премахват токсините или ви правят по-здрави. Причината, поради която детоксичните диети ви карат да се чувствате по-добре е, че те обикновено не ви позволяват да ядете високо преработени храни. Високо обработените храни съдържат твърди мазнини и обработена захар. Те са с високо съдържание на калории, но с ниско съдържание на храна. Детокс диетите могат също да изрязват храни, които може да са алергични или чувствителни към тях, като млечни продукти, глутен, яйца или фъстъци. Лекарите казват, че храните за детоксикация в черния дроб са важни за вашето здраве или за поддържане на чернодробните ви работи. Има доказателства, че те помагат да се отървете от токсините, които получавате от високо преработени храни или алкохол. Има и доказателства, че те определят увреждането на черния дроб, което вече се е случило.

Най-добрите чернодробни детоксикации за ядене

С правилните храни на вашата чиния можете по-лесно да отмивате чужди химикали – като тези, които получавате от околната среда, продукти за красота или бързо хранене. Тук споделяме едни от най-добрите храни с детоксикация на черния дроб.

  • Чесън.

Яденето на чесън спомага за активиране на ензимите в детоксикацията на черния дроб. По принцип тези ензими подпомагат разграждането на токсините и премахването им от вашата система. Чесънът съдържа също 39 различни антибактериални средства, което го прави чудесна храна за запазване на болестите.

  • Цвеклото.

Цвеклото активира чернодробните ензими и повлиява жлъчката, която помага за разграждането и абсорбирането на здрави мазнини и мастноразтворими хранителни вещества като витамин Е. Когато черният дроб трансформира мазнините и разтворимите токсини в тяхната водоразтворима форма за екскреция, той свързва много от тези токсини с жлъчката, така че те могат да бъдат придружавани от тялото ви в движение на червата.

  • Органични ябълки.

Добавянето на нарязана ябълка към въртенето на закуската може да бъде наистина полезно за червата ви. Ябълките, които съдържат много фибри, могат да помогнат при почистването на червата и въвеждането на приятелски бактерии. Важно е обаче да се организираме, тъй като ябълките са най-пестицидната продукция.

  • Кълнове от броколи.

Кълновете от броколи са богати на антиоксиданти и стимулират глутатиона дори по-добре от правите броколи, което означава, че те поддържат двете фази на детоксикацията на черния дроб. Кълновете от броколи също съдържат индол-3-карбинол, съединение, което помага на черния дроб да премахва прекомерните нива на хормони.

  • Орехи.

Орехите спомагат за увеличаване на кръвообращението и кръвообращението, така че токсините се транспортират по-ефективно от различни точки на тялото до черния дроб. Те са богати на аргинин, който помага на организма да неутрализира и отмива токсичните странични продукти на алкохола и амоняка от мозъка и централната нервна система.

Други важни начини за подобряване на здравето на черния дроб

Консумирането на чернодробни детоксирани храни сами по себе си няма да е достатъчно. Също така трябва да приложите някои други прости стратегии за намаляване на риска от чернодробно заболяване и да помогнете на черния дроб да избави организма от токсините. Тези стратегии включват:

  • Ограничаване на приема на алкохол: Прекомерната консумация на алкохол е рисков фактор за чернодробно заболяване. Хората с пристрастяване към алкохола трябва да обмислят лечение.
  • Избягване на ненужни лекарства без рецепта: Никога не превишавайте препоръчваната доза, особено на лекарства като ацетаминофен, които могат да увредят черния дроб. Не смесвайте алкохола и лекарствата, които не се продават на борсата.
  • Практикуване на безопасен секс: Това може да намали риска от условия за предаване, които засягат черния дроб. Хората трябва да се подлагат на редовни тестове за полово предавани инфекции.
  • Избягване на потенциално опасни химикали: При боядисване или използване на пестициди, носете маска и се уверете, че мястото е добре проветрено.
  • Приемане на добра чернодробна добавка: Liver Support Plus е най-препоръчителната добавка, която се приема, защото комбинира усилията на множество естествени екстракти, които насърчават чистотата на черния дроб.

И накрая, не забравяйте да пиете много вода. Ако искате да научите повече за здравето на черния дроб, кликнете върху банера по-долу.

Liver Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>