Най-добрите съвети за предотвратяване на косопада

Всеки човек иска да знае за предотвратяване на косопада, тъй като се смята, че приблизително две трети от мъжете ще започнат да губят косата си до средата на 30-те. Плешивостта е често срещана грижа за много момчета. Докато някои мъже могат да прегърнат промяната и да обръснат главата си, други могат да търсят лечение за забавяне на загубата на коса. Но нещо всъщност работи ли? Въпреки че няма магическа отвара, която да ви помогне, има някои съвети за предотвратяване на косопада, които наистина могат да работят.

4 съвета за превенция на косопад

Има много неща, които можете да направите, за да забавите или предотвратите загубата на коса. Ето най-важните съвети за предотвратяване на косопада:

 • Минимизиране на стреса.

Стресът е един от най-големите виновници за косопада. Стресът може да накара косата да спре да расте и да причини прекомерно проливане. Той може също да причини автоимунен отговор, когато имунната система на организма атакува космените фоликули, което води до загуба на коса. Как да сведете до минимум стреса си зависи от вас, тъй като той се различава от един човек до друг. Можете да започнете с постоянна почивка, често спортувайте, хранете се здравословно, останете хидратирани и избягвайте тютюнопушенето, наркотиците и алкохола.

 • Нарежете лошите навици.

Много от нещата, които правите рутинно, може да допринесат за косопада ви. Помислете за тези големи: Не е достатъчно да се почиства с шампоан или да се почиства твърде често. Два пъти седмично трябва да е достатъчно, със специализиран шампоан за изтъняване на косата. Изплакнете и кондиционирайте всеки ден. Лошата диета също може да допринесе за загубата на коса. Трябва да консумирате диета, богата на масла, протеини и хранителни вещества, за да подхранвате тялото и скалпа. И накрая, тютюнопушенето и алкохолът влошават косопада. Въпреки че може да изглежда, че успокоява стреса, те всъщност ограничават кръвоносните съдове, като по този начин намаляват циркулацията и притока на кръв към фоликулите.

 • Опитайте масаж на скалпа.

Някои проучвания предполагат, че масажът на скалпа има потенциал да увеличи плътността на косата чрез подобряване на кръвообращението към скалпа и космените фоликули, както и увеличаване на активността на гени, които познават, че насърчават растежа на косата. Допълнително предимство е, че масажът помага за намаляване на нивата на стрес, друг фактор, свързан с загубата на коса.

 • Избягвайте горещи душове.

Прекалено горещите душове могат да причинят увреждане на скалпа, като го отстранят от етеричните масла, които спомагат за защитата му, причинявайки сухота и възпаление. Няма директни доказателства, че горещите душове водят до загуба на коса, но някои смятат, че възпалението на скалпа може да доведе до миниатюризация на космените фоликули и изтъняване на косата.

Друг съвет за предотвратяване на косопада: лекарства с рецепта

Като се има предвид, че лекарствата с рецепта са друг важен съвет за предотвратяване на косопада. Пропеция е клинично одобреното лекарство за лечение и предотвратяване на косопада. Пропецията действа, като инхибира хормона дихидротестостерон, което кара космените фоликули да се свиват и евентуално да изпаднат. Това лечение може да доведе и до известно възстановяване на косата. Предимства на Propecia:

 • Предотвратяване на преждевременна загуба на коса.
 • Regrow загубена коса естествено.
 • Възвърнете самочувствието.
 • Насърчаване на по-здрава по-здрава коса.
 • Поправете повредените космени фоликули.
 • Предотвратете промяна на външния ви вид на косата.
 • Контролирайте нивото на хормона дихидротестостерон в областта на скалпа.

Няма лекарство, което да твърди, че напълно ще излекува косопада, но Propecia има доказан успех в това да помогне на хората да спрат напредването на отдръпващите се коси, преждевременно губят косата поради генетични състояния, страдащите от алопеция и широк спектър от заболявания , Пропеция получи печат на одобрение още през 1997 г. от FDA и напълно одобрен като законно лекарство за предотвратяване и поправяне на косопада. Ако наистина сериозно се занимавате с превенция на косопад, трябва да включите употребата на Propecia. Кликнете по-долу за повече информация.

Propecia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>