Най-добрите съвети за превенция на псориазис

Превенцията на псориазиса изисква от хората с това състояние да приемат лекарства или да идентифицират и избягват всякакъв вид псориазис. Псориазисът е дългосрочно автоимунно състояние на кожата. Няма лек, но хората могат да използват медицинско лечение, домашни средства и промени в начина на живот, за да предотвратят псориазиса и да намалят симптомите си. В тази статия се обсъждат съветите за превенция на псориазис, които могат да помогнат на хората да сдържат пристъпите на псориазис и да облекчат тежестта на техните симптоми.

Симптоми на псориазис

Симптомите на псориазис могат да варират от човек на човек. Някои от най-честите симптоми включват:

  • Червени петна от кожа, покрити с лъскави люспи.
  • Суха, напукана кожа, която може да кърви.
  • Сърбеж, възпаление или усещане за парене по кожата.
  • Плътни, неравни или оребрени нокти.
  • Твърди и подути стави.

Симптомите на псориазис могат да дойдат и да отидат, няма лек за състоянието. Но превенцията на псориазиса може да проработи и изисква от вас да избягвате известни тригери. Тригерите на псориазиса варират от човек на човек. Затова е важно да се идентифицират специфичните фактори, които правят симптомите ви по-лоши и които спомагат за облекчаването им. Прочетете, за да разберете най-добрите съвети за превенция на псориазис.

Превенция на псориазиса: промени в начина на живот

Да, можете да помогнете за контролиране на симптомите на псориазис, като промените ежедневието си. Ключът към превенцията на псориазиса всъщност е промените в начина на живот. Ето някои промени в начина на живот, които могат да спомогнат за облекчаване и предотвратяване на пристъпите на псориазис.

  • Управление на стреса.

Налице е ясна връзка между псориазиса и стреса, като до 78% от хората с псориазис, вярващи, че стресът влошава тяхното състояние. Тя може да бъде и порочен кръг с пристъпи на псориазис, добавящи към нивата на стрес. Един прост (и практически безплатен) начин за управление на стреса? Медитацията. Проучванията са доказали, че времето и времето за медитация могат да облекчат стреса и да облекчат тревожността.

  • Правете аеробни упражнения.

Хвърляне на няколко удара в бокс класа или удряне на пътеката може да бъде последното нещо, което искате да направите, когато имате псориазис, но изследванията показват, че упражнението, особено аеробният вид, може да облекчи стреса и симптомите на състоянието на кожата. Подреждането в аеробни упражнения може да бъде толкова просто, колкото да тече през няколко последователности в йога клас или да го танцува за видео на тренировка. Така или иначе, резултатите са изключително полезни за успокояване на свързания с псориазис стрес и тревожност.

  • Не бъдете с наднормено тегло.

Хората с наднормено тегло или затлъстяване имат по-голям шанс да получат псориазис и техните симптоми са по-лоши. Проучванията показват, че кожата ви може да се подобри, ако изгубите излишни килограми. Това може да се дължи на факта, че мастните клетки правят определени протеини, които могат да предизвикат възпаление и да влошат състоянието. Можете да ядете по-малки порции, да ограничите въглехидратите или мазнините, или да следвате комбинация от диетични стратегии, които Вашият лекар препоръчва.

  • Не се предозирайте с нездравословни храни.

Малки tweaks (яде повече зеленчуци, търговия с бял хляб и ориз за пълнозърнести храни, премахване на преработени храни) може да подобри здравето си с псориазис. Също така наблюдавайте колко алкохол пиете. Твърде много може да влоши псориазиса си, особено ако сте мъж.

  • Не изсушавайте.

Поддържането на хидратирана кожа е жизненоважна мярка за превенция на псориазис. Сухата кожа може да предизвика изблици на псориазис. Също така може да направи кожата по-тежка и да причини напукване и кървене на кожата. Revitol Dermasis Psoriasis Cream е най-добрият продукт за грижа за кожата, който овлажнява кожата ви. Този крем съдържа melaleuca alternifolia, естествена съставка, която може да спре сърбежа и раздразнената кожа, да контролира мащабирането и лющенето, успокоява и овлажнява кожата. Най-доброто време за прилагане на Revitol Dermasis Psoriasis Cream е след душ или вана или след измиване на ръцете.

Заключителни думи

Предотвратяването на псориазиса не е свързано с приемането на лекарства, отпускани по лекарско предписание, и поддържането на близки разстояния за времето, но това е повече за промените в начина на живот. Вие трябва да контролирате нивото на стрес и други тригери, включително това, което е на вашата чиния. Медитация, аеробни упражнения, здравословна диета с много плодове и зеленчуци, и Revitol Dermasis Psoriasis Cream са добри идеи за всички. Кликнете по-долу, ако искате да научите повече за превенцията на псориазиса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>