Най-добрите съвети за забременяване на 40 естествено

В тази статия ще преминем през шансовете за забременяване по-късно в живота, включително съветите и най-добрите начини за забременяване на 40 години по естествен път. Повече жени от всякога се опитват да заченат на 40-годишна възраст, това е факт. В повечето развити страни по света установяваме, че жените имат повече свободи и равенства в сравнение с минали времена. Няма отричане това е прекрасно. Това ни дава свобода да се съсредоточим върху кариерните цели, да пътуваме, като правим творческите си мечти възможност, а не да се чувстваме така, както трябва да имаме деца веднага на 20-те си години. Вече не сме толкова заседнали, колкото някога, но какво ще кажете за този заяждащ страх от намаляването на плодовитостта с напредване на възрастта? В тази статия ще обсъдим как да забременея на 40 по естествен път.

Как възрастта влияе върху плодовитостта?

Коефициентът на фертилитет на жената намалява значително след 35-годишна възраст. Според проучване, една трета от двойките след 35-годишна възраст изпитват проблеми с плодовитостта. Това може да се дължи на следните рискови фактори, които се увеличават с възрастта:

 • По-малък брой яйца остават за оплождане.
 • нездравословни яйца.
 • Яйчниците не могат да отделят яйцата правилно.
 • Повишен риск от спонтанен аборт.
 • По-високи шансове за здравословни състояния, които могат да възпрепятстват плодовитостта.

Ако сте на 40 години и се опитвате безуспешно да правите бебе естествено на шест месеца, тогава трябва да вземете предвид следните съвети.

5 съвета за забременяване на 40 естествено

Плодовитостта намалява с възрастта, но не се притеснявайте. Ето 5 съвета, които да ви помогнат да запазите шансовете си да забременеете на 40 естествено.

 1. Запазете вярата в тялото и фертилитета си: Редовно си напомняйте, че е напълно възможно жените да са на 40 и бременни, а по-възрастните да раждат здрави бебета.
 2. Отнасяйте се с тялото си като на дворец: Подхранвайте тялото си с храни и добавки с плътни хранителни вещества. Спете 7-8 часа всяка вечер. Можете също така да искате редовно да получавате акупунктура и да приемате китайски билки.
 3. Поддържайте мисленето си под внимание: Фокусирайте се върху цялата радост, която се случва в ежедневието ви. Може да има моменти на тъга, страх и безсилие. Но бъдете търпеливи, останете спокойни, намерете радостта си и продължете да подхранвате и поддържате вашето здраво, плодородно тяло. Ще бъде по-полезно, ако медитирате.
 4. Получете подкрепа: Обградете се с общност от хора, които също вярват в тялото си и неговата плодовитост. Няма значение дали хората по-възрастни или по-млади от вас. Присъединете се към подкрепа от онези, които смятат, че е 40 и бременна е мечта, която може да се превърне в реалност.
 5. Живейте живота си: Не поставяйте живота си в задържане. Не прекарвайте много време като съжалявате за себе си. Просто трябва да живеете, да се забавлявате. Следвайте страстите си. Направете своя собствена радост и любов и се подкрепете.

Най-добрите начини за забременяване на 40 естествено

Съветите по-горе са по-скоро за това да живеете положителен и щастлив живот, което е много важно за създаването на здрав ум и тяло за поддържане на плодовитостта. Ако искате по-практични начини или методи за това как да забременеете на 40 естествено, ето основните положения.

 • Правете повече секс: Правете секс поне всеки ден по време на вашия плодороден прозорец. Разбирането на собствения ви менструален цикъл е едно от най-важните неща, които можете да направите, най-вероятно е да забременеете, ако правите секс в рамките на един ден или повече от овулацията.
 • Яжте здравословна храна: Наднорменото тегло може сериозно да повлияе на шансовете ви за зачеване. Така че поддържането на здравословно тегло и консумацията на много плодове и зеленчуци и изрязването на преработените храни трябва да подпомогне както шансовете ви за зачеване, така и потенциалното здраве на плода.
 • Избягвайте алкохола: Последните изследвания установяват, че пиенето на три чаши вино седмично може да има пагубен ефект върху успеха на бременността както за мъже, така и за жени.
 • Спрете пушенето: За тези жени, които искат да забременеят на 40 години, струва си да се отбележи, че тези, които пушат, ще достигнат менопаузата средно две години по-рано от непушачите.
 • Избягвайте прекомерните енергични упражнения: Докато умереното упражнение е полезно за намаляване на мазнините – прекомерното напрегнато упражнение може да доведе до реални проблеми с менструалния ви цикъл.

По-пълна информация за методите за забременяване на 40 естествено можете да намерите в Pregnancy Miracle – книга, която е написана от Лиза Олсън. Pregnancy Miracle е клинично доказан и холистичен начин да подобрите шансовете си за забременяване. Полезно е за жени с редица проблеми с фертилитета, включително запушвания на тръбите, миома на матката и други проблеми. Няма значение дали сте на 40-те и смятате, че сте прекалено възрастни, за да имате бебе – Pregnancy Miracle все още ще може да ви помогне. Когато книгата е тествана върху група от 36 жени, 26 от 36-те проявяват признаци на бременност след 2-те месеца употреба на книгата. Щракнете върху банера по-долу, за да започнете своето бременно пътуване с Pregnancy Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>