Най-добрите начини за увеличаване броя на спермата

Един от всеки пет здрави млади мъже има нисък брой на сперматозоидите. За щастие има редица ефективни начини за увеличаване броя на спермата. Знаете ли, че почти 50% от двойките, които се борят да заченат, са имали мъжки фактор безплодие в някаква степен? Освен това, един на всеки пет здрави мъже на възраст между 18 и 25 години има нисък брой на сперматозоидите. Научаването на повече информация за спермата е първата стъпка от пътуването ви за мъжка плодовитост. Тук ще научите как да подобрите броя на сперматозоидите, а с това и шансовете на партньора ви да забременеете.

Какво е броя на спермата?

Броят на сперматозоидите или общият брой на сперматозоидите се отнася до средния общ брой сперматозоиди, присъстващи в една проба от спермата. Броят на сперматозоидите е едно от няколкото качества, които се оценяват по време на рутинния анализ на спермата и се считат за важен фактор за плодовитостта. Здравият брой на сперматозоидите е 15 милиона на милилитър (ml) или най-малко 39 милиона на проба. Броят на сперматозоидите по-малък от 10 милиона на милилитър се счита за анормален и често се свързва с мъжкото безплодие. Въпреки това, не се притеснявайте прекалено много, ако вашият брой на сперматозоидите е нисък. Това е причината, поради която тази статия е написана, която е да ви информира как да увеличите броя на сперматозоидите и да повишите мъжката плодовитост.

Как да увеличим броя на сперматозоидите естествено

Така че добрата новина? Увеличаването на броя на сперматозоидите и насърчаването на цялостното здраве на мъжката плодовитост е нещо, което всички мъже могат да постигнат чрез прости промени в диетата и начина на живот. Нека да разгледаме естествените начини за увеличаване на броя на спермата.

  • Излишно е да казвам, че лошото здраве ще доведе до компрометиране на броя на сперматозоидите. Ако се опитвате да забременеете, трябва да се въздържате от незаконна употреба на наркотици, да се откажете от пушенето и да намалите или да прекратите употребата на алкохол.
  • По темата за здравословното здраве, помислете за изрязване на нездравословни преработени храни и преминете към диета с високо съдържание на протеини, богата на зеленчуци и пълнозърнести храни, но с ниско съдържание на мазнини. Биологични храни, когато е възможно, също се предлагат!
  • Редовните упражнения също са важна част от здравословния начин на живот и ще намалят хормоните на стреса, които могат да увредят спермата. Помислете за упражнения за намаляване на стреса като йога, тай чи, или медитационна практика.
  • Формирането е добра идея за раждаемостта като цяло както за жените, така и за мъжете. Въпреки това, избягвайте свръх-упражнение, защото то може да бъде пагубно, и по-специално избягвайте всякакви упражнения, които могат да повлияят или стресват тестисите. Ако сте запален велосипедист, уверете се, че не карате твърде много.
  • Предполага се, че броят на сперматозоидите е най-висок през сутрешните часове. Това би означавало да има полово размножаване през сутринта до следобедните часове.
  • Топлината може да компрометира здравето на спермата. Избягвайте горещи вани и дори здраво бельо! Превключете на шорти с жокей и осигурете хладен климат за плувците.

По-добър сън: важен фактор за увеличаване броя на спермата

Когато става въпрос за това как да се увеличи броят на сперматозоидите, ще се нуждаете и от по-добър сън. По-добрият сън всъщност е много важен за увеличаване не само на броя на сперматозоидите, но и на общото здраве и благосъстояние. Вашето тяло се възстановява по време на сън. Също така, когато тялото ви произвежда тестостерон. Ето защо, ако някога тествате тестостерона, те го измерват сутрин малко след като се събудите. Опитайте се да получите 7-8 часа сън всяка нощ. Знаем, че може да е трудно, но науката показва, че това е правилното количество за вашето здраве и сперматозоиди. Опитайте се да останете на редовна рутина (най-доброто, което можете), избягвайте кофеина след 15:00 и ограничете времето на екрана и експозицията на светлина, колкото можете. Добрият сън е важен и си струва усилията и инвестициите, за да го постигнем правилно.

Заключителни думи

Много мъже по света имат нисък брой сперматозоиди. Ако сте един от тях, насочете се първо към подобряване на общото ви здраве. Много от споменатите в тази статия съвети са ключови компоненти на здравословния начин на живот. Вероятно те могат да помогнат за увеличаване броя на спермата. Ако все още се нуждаете от допълнителна информация за това как да увеличите броя на сперматозоидите, кликнете върху банера по-долу.

Semenax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>