Най-добрите естествени средства за кисти на яйчниците

Как да се отървем от кисти на яйчниците е за изравняване на хормоните и намаляване на няколко фактора. За щастие има ефективни естествени средства за кисти на яйчниците. Прекомерното излагане на естроген и ксеноестроген (емитротори) може да наруши овулацията и да доведе до образуването на кисти. Ето защо, както вече казахме: Ключът да се отървем от кисти на яйчниците е да изравните хормоните си и да намалите факторите, които допринасят за вашата киста.

Признаци и симптоми на кисти на яйчниците

Повечето жени, които имат кисти на яйчниците, дори не знаят, че имат такива; обикновено няма признаци и симптоми. Повечето кисти на яйчниците се откриват по време на рутинен физически преглед. Колкото по-голяма е кистата, толкова по-вероятно е да причини симптоми. Симптомите могат да бъдат:

 • Болка в таза, обикновено на страната, където е налице кистата. Болката може да е остра, внезапна или да дойде и да мине през целия цикъл.
 • Нередовни менструални цикли.
 • Ановулаторните цикли могат да бъдат признак на фоликуларна киста; проследяването на цикъла може да ви помогне да определите дали имате ановулаторни цикли.
 • Болка в таза след сношение или напрегнато физическо натоварване.
 • Гадене и повръщане, това обикновено се случва след разкъсване на кистата.
 • Вагинална болка с пептично кървене в средата на цикъла.
 • Подуване на корема и / или корема; може да се забележи от едната или от другата страна.
 • Болка или натиск в корема при уриниране или при движение на червата.
 • Безплодие.

Ако усетите един или повече от горепосочените симптоми, помислете незабавно да използвате естествени лекарства за кисти на яйчниците.

Естествени лекарства за кисти на яйчниците

Кисти обикновено не са болезнени и могат да се появят без причина. В повечето случаи кистите изчезват естествено след няколко месеца. Но ако те причиняват дискомфорт, можете да използвате тези естествени лекарства за кисти на яйчниците:

 • Ленено семе.

Лен семена помагат за балансиране на количеството естроген в тялото ви и изчистването на токсините от тялото. Смесва се една супена лъжица смлян ленен семена в чаша топла вода. Пийте го ежедневно на празен стомах.

 • Ябълков оцет.

Смесете една супена лъжица оцет от ябълково вино и една супена лъжица черна лента от меласа на чаша топла вода. Пийте една или две чаши от това решение дневно.

 • Джинджър.

Джинджифилът е известен със своите противовъзпалителни свойства, които намаляват възпалението и облекчават болката. Пийте 2-3 чаши чай джинджифил дневно.

 • Чай от лайка.

Билков чай ​​като лайка чай също се счита за добро средство за лечение на яйчникови кисти. Смесете две супени лъжици суха лайка и една чаша мед в чаша гореща вода. Покрийте и го оставете за пет минути. Можете да пиете две до три чаши чай от лайка ежедневно, докато не се отървете от проблема.

 • Бадеми.

Бадемите се зареждат с магнезий, което помага при регулирането на цикъла на измерване и намалява коремните спазми. Получете 5-7 накиснати бадеми дневно.

 • Сок от цвекло.

Цвеклото съдържа съединение, наречено бетацианин, което има способността да изчисти токсините от вашата система. Можете да сок на цвекло и го разбъркайте с една ч.л. гел от алое вера. Пийте една чаша от този сок всеки ден.

Грижи се за здравето си

Кисти на яйчниците може да са знак за друго здравословно състояние. Тези естествени лекарства за кисти на яйчниците могат да ви помогнат да получите останалата част от тялото си отново в баланс. Кликнете върху банера по-долу, за да намерите повече информация за естествените средства за защита, които могат да помогнат за балансиране на хормоните ви, да предотвратят формирането на кисти и да водят по-здравословен и щастлив живот.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>