Най-добрите добавки за менопауза

При толкова много добавки за менопауза на пазара остава въпросът: Кой е най-добрият тип за вас? Много жени ще преживеят менопаузата. Този етап обаче носи и множество симптоми, включително горещи вълни, безсъние, промяна в сексуалния нагон, нощно изпотяване и промени в настроението. За да улесните тези симптоми, има редица възможности, които могат да помогнат, включително добавки за менопауза.

Натурални добавки за менопауза

Симптомите в менопаузата могат да бъдат източник на болка и дискомфорт. За щастие, има няколко варианта, които да ви помогнат да се справите с нежеланите симптоми и да се адаптирате към тази фаза от живота си. Не само, че някои от най-добрите добавки за менопауза са напълно естествени, но всъщност намаляват риска от развитие на хронични състояния. Чрез включване на естествени добавки за менопауза в ежедневния си режим, можете да облекчите свързаните симптоми, като същевременно запазите здравето си в дългосрочен план. Ето четири популярни варианта на натурални добавки за менопауза:

  • фитоестрогени.

Фитоестрогените са химически съединения, които се срещат естествено в растенията – съединения, които едновременно действат като естроген и влияят на собствения естроген на организма при поглъщане. Изследванията показват, че фитоестрогените могат да намалят симптомите на менопаузата, включително горещи вълни и нощно изпотяване, тревожност и други проблеми с настроението и когнитивни затруднения, включително лоша памет и липса на концентрация.

  • Червена детелина.

Изфлавон, извлечен от растението червена детелина, проучванията показват, че тази добавка може да намали горещите вълни и нощното изпотяване. Има и доказателства, че червената детелина може да има анти-тревожни ефекти, като помага за намаляване на стреса и насърчаване на релаксацията. Поради тази причина червената детелина може да помогне и за съня.

  • Витамин Е.

Витамин Е е мощен антиоксидант и може да помогне за намаляване на възпалението. Витамин Е също може да допринесе за намален стрес и риск от депресия, както и да осигури защита за сърцето и мозъка ви. Изследванията също така предполагат, че витамин Е може да помогне на жените в менопауза с горещи вълни и нощно изпотяване.

  • прогестерон.

Прогестероновата добавка е предназначена да помогне за облекчаване на симптомите в менопаузата, намаляване на признаците на стареене на кожата и предотвратяване на загубата на кост, която може да доведе до остеопороза. Прогестероновата добавка се предлага без рецепта и се произвежда с естествен растителен прогестерон, получен или от соя или от див ям. Може да се предлага под формата на хапчета, кремове и гелове.

Най-препоръчителните натурални добавки за менопауза

Считаме, че прогестеронът е една от най-важните добавки за менопауза. Има погрешни схващания относно прогестерона. Години наред се смяташе за обикновен полов хормон. Изследванията обаче показват, че прогестеронът е жизненоважен за жените от всички възрасти. Ниските нива на прогестерон могат да причинят проблеми по време на пременопаузата, перименопаузата и постменопаузата. А добавката с прогестерон е популярно лечение без рецепта, което помага за възстановяване на хормоналния баланс. За разлика от други хормони, изследванията са установили, че прогестеронът се доставя на тялото по-оптимално, когато се прилага през кожата, вместо да се приема перорално. Така че, ако планирате да купите добавка на прогестерон, помислете за избора на такава, която се предлага под формата на крем. Ако изобщо нямате представа за най-добрия крем за прогестерон, който да купите, тогава препоръчваме Proferia – висококачествен всички натурални прогестеронови кремове. Повече информация за Proferia, кликнете по-долу.

Proferia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>