Най-добрите витамини за здравето на черния дроб

Има някои основни витамини за здравето на черния дроб. Когато не можете да получите достатъчно количество от вашата диета, можете да обмислите приема на добавка. Вашият черен дроб постоянно работи, за да филтрира стотици токсини, които се намират във вашата диета и околна среда. Освен това, черен дроб също помага за разграждането на храната и осигурява енергия за другите ви органи. За да помогнете на черния дроб да функционира ефективно, уверете се, че имате важни витамини във вашата диета. Прочетете, за да намерите най-добрите витамини за здравето на черния дроб.

Обичайте черния си дроб

С тегло над 3 килограма и приблизителен размер на футбола, черният дроб е вторият по големина орган в тялото ви, вторият само за кожата. Черният дроб съдържа до 13% от кръвоснабдяването на тялото и също играе важна роля в храносмилането. Отговарящ за над 500 работни места, които поддържат вашето здраве, черният дроб е може би най-трудният работен орган в тялото. Сред функциите на черния дроб са:

 • Филтриране на всички погълнати вещества – храна, алкохол, медикаменти – за хранителни вещества и токсини, съхраняване на хранителни вещества или изпращането им в кръвния поток и отстраняване на токсичните вещества чрез урината или изпражненията.
 • Регулиране на енергията чрез премахване на захарта от кръвта и съхраняването му като гликоген, след което превръщането на този гликоген в глюкоза. Когато кръвната захар намалява, черният дроб освобождава в кръвния поток някои съхранени глюкози, които да се използват от клетките.
 • Разрушаването на мазнините, превръщането на холестерола, превръщането на излишния протеин и въглехидратите и съхраняването им за по-късна употреба и производство на жлъчката, чрез което се изхвърлят отпадъчни продукти и токсини от тялото.
 • снабдяване с кръв по време на развитието на плода и рециклиране на кръв в организма на възрастни. Той също така разгражда увредените и старите кръвни клетки и подпомага освобождаването на плазмените протеини, които са от решаващо значение за съсирването на кръвта.

Увреждане на черния дроб и заболяване може да има сериозни последици за цялостното здраве, така че запазването на черния дроб в топ-форма е критично. Няколко витаминни дефицита са замесени в заболявания на черния дроб. Ето защо в дневния си хранителен режим трябва да присъстват основните витамини за здравето на черния дроб.

Най-важните витамини за здравето на черния дроб

Следва списък на най-важните витамини за здравето на черния дроб:

 • Витамин А.

Витамин А работи по-добре, когато е в тандем с желязо, отколкото витамин А или само желязо. Недостигът на витамин А и желязо е сред най-често срещаните хранителни дефицити по света. Витамин А може да понижи нивата на желязото и да доведе до анемия, а ниското съдържание на желязо може да доведе до намаляване на нивата на витамин А в черния дроб.

 • B-комплексни витамини.

Това включва витамин В12, който участва в производството на аминокиселината метионин, която на свой ред се превръща в специфично съединение, използвано при лечението на чернодробно заболяване. Счита се, че В12 е единственият водоразтворим витамин, който може да се съхранява в черния дроб.

 • Витамин D.

Изследователите са установили, че повече от 90% от пациентите с хронично чернодробно заболяване страдат от недостиг на витамин D в някаква степен.

 • Витамин Е.

Витамин Е има няколко предимства, за да предложи на човек с чернодробни заболявания. Но не го приемайте прекалено. При високи дози витамин Е може да разреди кръвта и да причини кървене.

Liver Support Plus: добавка с витамини за здраве на черния дроб

Както при всеки орган на организма, поддържането на черния дроб е здравословно и започва с правилното хранене. На върха на списъка са противовъзпалителни храни като листни зеленчуци; плодове с високо съдържание на антиоксиданти, като например плодове и пъпеши; кокосово масло, което помага да се защити черният дроб от увреждане на свободните радикали; и местно произведен суров мед, който не е рафиниран или отопляем. Понякога стандартната ни диета не е достатъчна за здравето на черния дроб, като например, когато черният дроб е повреден. Това е времето да увеличим това, което ядем, с добавка, за която е известно, че поддържа здравето на черния дроб. Liver Support Plus е естествената подкрепа, от която се нуждаете, за да подпомогнете здравословна функция на черния дроб. Liver Support Plus е висококачествена добавка, която ви осигурява най-добрите витамини за здравето на черния дроб. Тази добавка съдържа също основни минерали, необходими за поддържане на здравето на черния дроб. Liver Support Plus използва всички естествени съставки, използвани за насърчаване на здравословна чернодробна функция. Също така е много богат на антиоксиданти. Тези антиоксиданти спомагат за поддържането на здравословна телесна функция. Основните съставки на Liver Support Plus са:

 • Цвекло.
 • Бял трън.
 • Бял равнец.
 • Екстракт от артишок.
 • Корен от цикория.
 • Глухарче.
 • Екстракт от Chanca piedrea.

За да получите оригиналния Liver Support Plus, отидете на официалния уебсайт.

Liver Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>