Най-добрите билки за лечение в менопауза

Жените често използват някои билки за лечение на менопауза. Билките също допринасят за подобряване на общото качество на живот на жените. Билките могат да се използват за овладяване на симптоми на менопауза, включително горещи вълни, нощно изпотяване, промени в настроението, безсъние (безсъние), умора, сексуална дисфункция и вагинална сухота. Използването на билки за лечение на менопаузата се основава на дългогодишна традиционна употреба, част от която е подкрепена от научни доказателства.

Какво е менопаузата?

Менопаузата се определя като моментът, в който менструалните цикли трайно престават поради стареене. Диагнозата обикновено се поставя ретроспективно, след като жената е пропуснала менструацията в продължение на 12 последователни месеца. Той бележи постоянния край на плодовитостта, а средната възраст на менопаузата е 51 години. Менопаузата е свързана и с по-ниски нива на репродуктивните хормони, особено естроген. Ниският естроген може да доведе до:

  • Вазомоторна нестабилност (като горещи вълни и нощно изпотяване).
  • Психологически промени (като промени в настроението, депресия и затруднена концентрация).
  • Безсъние.
  • Атрофия на гениталния тракт (като сухота на влагалището, болезнен полов акт и инконтиненция на урина).
  • Кожни промени (като изтъняване и намалена еластичност).

Билки при симптоми на менопауза

Хормонозаместителната терапия е общото лечение на симптомите в менопаузата. Въпреки това, последните научни изследвания свързват хормонозаместителната терапия с повишен риск от сърдечно-съдови инциденти, инсулт и рак на гърдата. Тези изследвания са предизвикали шокови вълни както в медицинската, така и в потребителската общност. Въпреки че е много ясно, че хормонозаместителната терапия наистина помага за облекчаване на горещи вълни и вагинална сухота. Симптоматичните жени обаче могат да помислят два пъти, преди да изберат наскоро очертаните рискове от хормонозаместителна терапия. Алтернативното лечение на симптомите на менопаузата може да стане все по-популярно. Следните са най-добрите билки за лечение в менопауза:

  • Wild yam: Wild yam е алтернатива на заместващата терапия с естроген за лечение на симптоми на менопауза. Дивият ям може да увеличи или стабилизира нивата на естроген в тялото, за да помогне за облекчаване на симптомите на човек.
  • Коприва: Лечителите и мъдрите жени го смятат за надежден приятел и една от най-добрите билки за менопауза и хормонално здраве. Копривата е ценена за своите подхранващи и възстановяващи свойства, поддържането на здравето на ставите и кожата и дори способността си да рехидратира вагиналната тъкан!
  • Лайка: Лайката е нежно успокоително и нейното релаксиращо действие може да бъде полезно за подпомагане на съня и безпокойството.
  • Алое вера: Алое вера има естествени почистващи способности, които помагат на храносмилателния тракт да абсорбира хранителни вещества от храните, които ядем в кръвния поток, като същевременно насърчава растежа на приятелски бактерии. Уникалният полизахарид, ацеманнан и други хранителни вещества в алое помагат за поддържане на имунната система.
  • Крес с вода: Кресът е богат на витамин К и калций – и двата ключа за поддържане на здрави и здрави кости. Крес с вода може също да намали стареенето на кожата, потиска загубата на колаген и еластин и също така увеличава производството на колаген.

Proferia: локален крем, съдържащ билки за менопауза

Proferia е локален прогестеронов крем, който съдържа най-полезните билки за лечение в менопауза. Тези билки включват следното: див ям, коприва, лайка, алое вера, крес, бор, червена лоза, кестен и др. Сместа от естествени съставки в Proferia допринася за нормалния хормонален баланс. Proferia помага да се намалят симптомите на менопаузата, без да е необходимо да се предписват лекарства. Proferia не съдържа синтетични хормони, петрол, ланолин или други съставки, получени от животни. Този продукт е наистина безопасен и естествен, може да помогне за възстановяване на хормоналния баланс и да противодейства на ефектите на доминирането на естрогена като основна причина за симптомите на менопаузата. Proferia трябва да се прилага върху тънки участъци от кожата, като шията, гърдите, вътре в ръцете и т.н. Типичната доза Proferia варира в зависимост от индивида и симптомите, които изпитват. Препоръчваме 1/4 до 1/2 чаена лъжичка Proferia дневно. Кликнете по-долу, за да получите Proferia.

Proferia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>