Най-добрата диета за борба със стареенето

Изберете храната си разумно, след което можете да изглеждате по-млади и да добавите години към живота си. Ето най-добрата диета за борба със стареенето. Анти стареенето не се свежда само до избора на правилните съставки за грижа за кожата – а повече за правилното хранене. Най-добрата диета за борба със стареенето трябва да включва храни, които съдържат елагова киселина, биотин и витамини С и Е, които са естествени усилващи колагена.

Какво е колаген?

Колагенът е най-разпространеният протеин в кожата, съставляващ 75 до 80 процента от него. Намерен в средния слой на кожата, наречен дерма, колагенът е това, което придава на кожата си пълнота и пухкавост. С напредване на възрастта нашите магазини за колаген се изчерпват, но яденето на храни, богати на тези, обичащи кожата хранителни вещества, поддържат синтеза на колаген. Храни, богати на витамин С, ще помогнат за намаляване на признаците на стареене на кожата. Подобрява текстурата, здравината на кожата и може да помогне за предотвратяване на фини линии. Елагичната киселина също е жизненоважно хранително средство против стареене, подобрявайки еластичността на кожата. Биотинът, витамин от група В, е друг важен болан за колаген и борец срещу акне. Биотинът помага за производството на мастни киселини, които подхранват кожата, за да поддържат ясен тен.

Диета за борба със стареенето: най-добрите храни за ядене

Ето някои храни, които са богати на грижовни за кожата хранителни вещества и антиоксиданти, които да включите в диетата си за борба със стареенето.

  • Крес.

Кресърът действа като вътрешен антисептик на кожата и увеличава циркулацията и доставката на минерали до всички клетки на тялото, което води до засилено оксигенация на кожата. Опаковани с витамини А и С, антиоксидантите в крес могат да неутрализират вредните свободни радикали, като спомагат за предпазване от фини линии и бръчки.

  • ядки.

Много ядки (особено бадемите) са чудесен източник на витамин Е, който може да помогне за възстановяване на кожната тъкан, задържане на влагата на кожата и предпазване на кожата от увреждане на ултравиолетовите лъчи. Орехите дори съдържат противовъзпалителни омега-3 мастни киселини, които могат да помогнат: укрепват мембраните на кожните клетки, предпазват от увреждане на слънцето и придават на кожата красив блясък, като запазват естествената му маслена бариера.

  • къпини.

Къпините съдържат до 55 милиграма елагова киселина на всеки 100 грама. Подобно на другите плодове, къпините също са с високо съдържание на витамин С. Чаша от тези супер плодове може да ви помогне да посрещнете половината от дневната препоръка за витамина. Витамин С играе важна роля не само за подобряване на имунитета, но и за заздравяване на рани и поддържане на кожата ви млада. Той е неразделен компонент за колагена, който служи като протеинова структура за съединителните тъкани и кожата.

  • Сладки картофи.

Сладките картофи са сред зеленчуците с най-високо съдържание на биотин. Половин чаша варен сладък картоф съдържа приблизително 2,4 mcg биотин и само 90 калории. Сладките картофи също са богати на бета-каротин, който тялото преобразува във витамин А, което ги прави още един добър избор за тези, които желаят да подобрят здравето на кожата си.

  • Спанакът.

Този жизненоважен зеленчук съдържа специални фитонутриенти или антиоксидантни съединения, които помагат да се предпазят от щети, причинени от слънцето. Спанакът е зареден с бета-каротин и лутеин, две хранителни вещества, за които е доказано, че подобряват еластичността на кожата.

  • Домати.

Доматите са отличен източник на ликопен, мощен антиоксидант. Този плод съдържа най-добрият антиоксидант, витамин С, плюс ликопен и калий, които регулират баланса на водата и хранителните вещества в клетките. Освен че е звездна добавка към кожата, доказано е, че ликопенът помага за понижаване на общия холестерол, липопротеин с ниска плътност и триглицериди в кръвта.

  • Зехтин.

„Добрите мазнини“ в зехтина са силно полезни; те съдържат здравословни за сърцето омега-3, които подобряват циркулацията, оставяйки кожата розова и еластична. Полифенолите осигуряват антиоксидантна и противовъзпалителна сила, която може да помогне за предотвратяване на заболявания, свързани със стареенето.

Диета за борба със стареенето: необходима ли е добавка?

Да, за да усъвършенствате диетата си срещу анти стареене, също трябва да приемате добавка. И правилната добавка в подкрепа на стареенето е колагенът. Колагеновата добавка, която ви препоръчваме е Proto-col Pure Collagen, който съдържа VERISOL®. VERISOL® е уникален състав от биоактивни пептиди тип I и III тип. Учените стриктно са тествали способността на този препарат да поддържа здравето на кожата. Следват някои от предимствата на Pure Collagen:

  • Единственият продукт на колаген на пазара, който се подкрепя от доказани научни изследвания, базирани на човешки участници.
  • Въз основа на регистрирана и защитена формула, която включва строг и специфичен производствен процес.
  • Увеличава еластичността на кожата, увеличава колагена в дълбоки кожни слоеве, намалява дълбочината на бръчките.

Pure Collagen капсули на Proto-col са специално проектирани да бъдат лесна добавка към диета за борба със стареенето. Просто приемете 3 капсули с вода всеки ден преди лягане. Дозата може безопасно да се увеличи до шест капсули на ден, ако се налага. Тъй като всяка бутилка съдържа 90 капсули, има достатъчно за 30 порции. Кликнете върху банера по-долу, за да получите своя Pure Collagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>