Мъжка еректилна дисфункция: какво е това?

Мъжка еректилна дисфункция е неспособността на мъжа да развие или поддържа ерекция с цел сексуален контакт. Обикновено, ако невъзможността за развитие или поддържане на ерекция се случва често в продължение на значителен период от време (няколко седмици до месеци), тогава тя ще се счита за еректилна дисфункция. Ако случаят е такъв, може да се използва и терминът импотентност. Мъжка еректилна дисфункция може да се прояви по различни начини. Някои мъже са напълно неспособни да развият ерекция. Някои могат да развият ерекция, която не остава достатъчно твърда, за да позволи задоволителен контакт.

Причини за мъжка еректилна дисфункция

Лекарите смятаха, че мъжката еректилна дисфункция се дължи главно на психологически фактори като тревожност или депресия. Всъщност повечето случаи на еректилна дисфункция са причинени от физическо заболяване. Психологическите проблеми причиняват само един на всеки десет случая на упорита еректилна дисфункция. Физическата еректилна дисфункция се случва в продължение на месеци или години и често е постепенна загуба на функция. Ако ерекциите продължават спонтанно през нощта или сутрин, проблемът може да бъде психологически. Мъжка еректилна дисфункция може да се дължи на:

 • Физическо заболяване – еректилна дисфункция често се свързва с състояния, които засягат кръвообръщението на пениса, като: диабет, висок холестерол, високо кръвно налягане, тютюнопушене, затлъстяване, сърдечни заболявания и множествена склероза.
 • Психологически фактори – сексуалното желание или представянето на мъжа могат да бъдат засегнати от стрес, като проблеми на работното място, трудности в отношенията или финансови притеснения. Психичните състояния и чувството на депресия или тревожност за лоша сексуална активност също могат да доведат до еректилна дисфункция.
 • Комбинация от физическо заболяване и психологически фактори – физическите проблеми с поддържането на ерекция могат да накарат мъжа да се чувства тревожен от сексуалното представяне, което прави проблема по-лош.
 • Лекарства – предписани лекарства, използвани за лечение на високо кръвно налягане, висок холестерол, депресия и психични разстройства и заболявания на простатата, могат да причинят или влошат симптомите на еректилна дисфункция.
 • Неизвестни – в някои случаи не са очевидни нито физически, нито психологически причини. Съдовото заболяване вероятно е основната причина в тези случаи.

Добър план за действие при мъжка еректилна дисфункция

Ако страдате от еректилна дисфункция, ето план за действия, които трябва да следвате:

 1. Вземете решение да фиксирате еректилната си дисфункция – проучванията показват, че много хора се сблъскват с проблеми с ерекцията, когато не се налага. Първата стъпка към решаването на еректилната дисфункция е да се вземе решение.
 2. Доктор – когато става въпрос за тялото ви не работи правилно, лекарят има професионални познания, които трябва да решите как да се опитате да го оправите. Те могат да ви дадат оценка, която да ви помогне да разберете кои стратегии за ерекция са подходящи за вас. Можете да получите оценка от местния лекар или онлайн от онлайн лекарска служба.
 3. Вземете решение за вашите решения – след като сте получили информация от лекар, можете да направите избор какви стратегии за ерекция да изпробвате. Също така, въпреки че никога не трябва да комбинирате лекарства, освен ако не се съгласите с лекар, можете да опитате повече от едно решение за еректилна дисфункция наведнъж, като например лекарства заедно с промените в начина на живот.
 4. Изключете решенията си и следете за резултатите – след като сте доволни от избора си и сте започнали, трябва да следите ситуацията. Времето, докато видите резултатите, ще бъде различно в зависимост от това какъв разтвор използвате.
 5. Ако проблемът не е решен, не се отказвайте! – не всеки намира правилното решение за тях при първия опит. Само защото първият ви опит не работи, не означава нищо. Продължавайте да опитвате решения, докато не се залепи.

Може ли да се предотврати мъжката еректилна дисфункция?

Най-важното е, че трябва да се научите как да се справяте с причините за мъжката еректилна дисфункция. Това може да ви помогне да разберете по-добре и да се справите с проблема, когато се случи. За да поддържате добра сексуална функция:

 • Следвайте плана на лечението на Вашия лекар за някое от вашите медицински / здравни условия.
 • Ограничете приема на алкохол.
 • Прекратете пушенето.
 • Потърсете лечение, ако е необходимо за емоционални или психологически проблеми като стрес, депресия и тревожност.
 • Общувайте по-добре и по-често с партньора си.

Редовното приемане на мъжки добавки за подобрение също е добра идея за поддържане на издръжливостта и повишаване на сексуалната активност. За да получите препоръка за най-добрите добавки, които искате да вземете, кликнете върху банера по-долу.

Male Extra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>