Може ли ниацинът да лекува депресия?

Много лекари казват, че използването на ниацин за депресия е основно чудолечение. Може ли ниацинът да лекува депресията? Какво трябва да направи? Ниацинът е витамин B-3, един от водоразтворимите витамини от В-комплекс. Едно от предимствата на ниацин ви помага да се отпуснете естествено и да спите по-бързо през нощта. И е установено, че ниацинът спомага за намаляване на вредните нива на холестерол в кръвта. Ниацинът е едно от най-добрите вещества за повишаване на добрия холестерол и така намалява съотношението между общия холестерол и добрия холестерол. Друга характеристика на ниацин е способността му да лекува депресия.

Как може ниацинът да лекува депресия?

Има някои доказателства, че хората с депресия имат дефицит на ниацин. Ако имате депресия, трябва да приемате добавки или да ядете храни, които съдържат ниацин. Две от най-честите химикали на мозъка, свързани с депресия, са допамин и серотонин. Тези химикали, наречени невротрансмитери, регулират настроението. Дефицитът на серотонин може да доведе до депресия. Ето защо антидепресантите, известни като селективни инхибитори на обратното поемане на серотонина, са толкова ефективни при лечението на депресия. Серотонинът се създава от аминокиселина, наречена триптофан. Ниацинът е част от метаболизиращия процес на образуване на серотонин от триптофан. Следователно, дефицитът на ниацин може директно да повлияе на настроението, като повлияе на вашето производство на серотонин. Лечението на дефицит на ниацин изисква повече В-3. Това може да стане чрез диета или чрез приемане на добавки.

Историята на изследванията за лечение на депресия с ниацин

Ниацинът се рекламира като ефективно лечение за депресия и други форми на психично заболяване от 1950-те години. Това до голяма степен се дължи на проучване на лечението на хора с шизофрения, използващи ниацин. В едно изследване една група пациенти е лекувана с ниацин, с много успешни резултати. На тези, които не са отговорили на първоначалното лечение, е дадена повишена доза, отново с много ефективни резултати. По-нови изследвания, които са показали положителни резултати, включват изследване през 60-те години, в което е проведено клинично изпитване на 30 пациенти, лекуващи депресията с високи дози ниацин. 20 от тези 30 бяха освободени от симптомите. По същия начин едно по-голямо проучване показа 90% успеваемост. Трябва да признаете, че това са доста невероятни резултати.

Дозата на Ниацин за лечение на депресия

Дозата ниацин за лечение на депресия е различна от нормалната доза. В нормална ситуация максималната препоръчителна доза за възрастни е само 35 mg на ден. За лечение на депресия трябва да приемате много по-висока доза дори до 500 mg. Преди да започнете да приемате ниацин, трябва да говорите с медицински специалист. Посъветвайте се с Вашия лекар преди да приемете ниацин. Ниацинът спомага за разширяването на кръвоносните съдове и създава усещане за топлина. Това създаде името “ниацин флъш”, за да опише начина, по който витаят ви кара да се чувствате. “Ниацин флъш” ви оставя с леко червена кожа и усещане за топлина. Така че, колко ниацин да вземе за лечение на депресия?

  • Висока доза: 500 mg перорално веднъж дневно преди лягане след закуска с ниско съдържание на мазнини. Максималната препоръчвана доза е 2 g дневно.
  • По-ниска доза: 150 до 600 mg перорално веднъж дневно сутрин или вечер.

Най-добрата добавка на ниацин за лечение на депресия

Можем да кажем уверено, че Niacin Max е най-добрата добавка на ниацин за лечение на депресия. Niacin Max се предлага под формата на ленти и сега се предлага и под формата на спрей. Всяка лента има 75 mg ниацин. Вземете една ивица и я поставете под езика си два пъти на ден. Тя ще започне да се разтваря бързо и да запълни устата ви с лек цитрусов аромат. Niacin Max ще поддържа кислородния поток повече от всяка друга добавка. Вашият кръвен поток е захранването на вашите органи, доставяйки жизненоважен кислород, хранителни вещества и хормони, за да ги запази. Това също доставя повече кислород към мозъка ви. Подобно на други части на тялото, мозъкът ви се нуждае от кислород, за да работи правилно. Повишеният кислород в мозъка ви подобрява значително настроението ви. И ако приемате Niacin Max 3-4 часа преди да заспите, можете дори да увеличите производството на човешки растежен хормон. Сънят е възстановително време за вашето тяло. Когато спите, тялото ви се възстановява, вашето енергийно ниво се увеличава и мозъкът ви освежава, за да подготви тялото ви за следващия ден. Ще се събудите сутрин без депресия. Не се притеснявайте прекалено много за „ниацин флъш“. В сравнение с други добавки, „ниацинът“, получен от Niacin Max, е по-малко интензивен. В действителност, не са докладвани сериозни странични ефекти от потребителите на Niacin Max. Кликнете по-долу за подробности.

Niacin Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>