Може ли да се смесва суроватъчен протеин и креатин

Суроватъчният протеин и креатин могат да се консумират заедно. Чрез комбиниране на тези добавки ще получите ползите от двете, за да постигнете целите си. Така че, добре е да се смесва суроватъчен протеин и креатин, тъй като и двете се абсорбират и използват по необходимост. По време на тренировки креатиновите добавки възстановяват изчерпаните запаси и подпомагат незабавното производство на енергия, за да подобрят цялостното ви спортно изпълнение. След тренировка, когато вашите мускулни тъкани се разрушат, суроватъчният протеин може да помогне за възстановяване чрез възстановяване и възстановяване на мускулите.

Разлика между суроватъчния протеин и креатина

Когато става въпрос за функция, суроватъчният протеин е далеч по-ефективната добавка от двете. Докато креатинът осигурява енергията на аденозин трифосфата, която тялото ви се нуждае, за да работи усилено по време на тренировка, суроватъчният протеин подхранва производството на нова мускулна тъкан. Помислете за креатин като бензин, който запълва резервоара на колата, докато суроватъчният протеин е парите, които ви помагат да си купите нова кола. Можете да си представите коя от двете е по-важна. За бодибилдърите суроватъчният протеин е изключително важна добавка. Тя ще помогне на тялото ви да има повече аминокиселини, необходими за изграждане на мускулите. А суроватъчният протеин също ще спомогне за повишаване на енергийните нива на аденозин трифосфат (протеинът е необходим за производството на аденозин трифосфат). Той може да ускори възстановяването след тренировка, да намали риска от мускулна болка и да доведе до мускулен растеж.

Как да приемате суроватъчен протеин и креатин заедно

Суроватъчните протеини и креатинът могат да се комбинират, за да произведат по-динамичен начин да ви помагат да произвеждате по-голяма мускулна маса, след като сте били във фитнеса и подобрявате вашата тренировка. Консумирането на суроватъчен протеин и креатин заедно комбинира ползите от двете, за да подкрепи вашите цели. Тези, които тренират във фитнеса, трябва да се стремят да вземат около 1-2 грама протеин на килограм телесно тегло, разпределени през деня, в идеалния случай на всеки 2-3 часа в храната или леките закуски. След тренировка се препоръчва 20 g протеин като оптимална доза протеин за подпомагане на развитието и растежа на мускулната тъкан. Креатин трябва да се приема ежедневно, около 3 грама. Може да се приема на порция в протеинов креатинов шейк. Това трябва да се консумира 30 минути след приключване на тренировката – като по това време това ще помогне да се максимизират ползите от приемането на суроватъчния протеин и креатин. Или, може да искате да вземете креатин преди тренировка и след това да допълвате протеина след тренировка. Протеиновият креатинов шейк може да включва източник на въглехидрати, когато решите да го вземете, тъй като това прави по-лесно храносмилането и подобрява качеството и ползите, които шейкът може да осигури на тялото. За по-стегнат протеин креатинов шейк, използвайте обезмаслено мляко и включете банан – богат на калий – и фъстъчено масло, който също е богат на протеини и добри мазнини. Ако използвате креатина в хапче, все още можете да усвоите креатина заедно с протеиновия шейк.

заключение

Суроватъчните протеини и креатин могат да се използват индивидуално, но работят в синергия, когато се комбинират заедно за по-добри резултати – така че е трудно да се определи коя добавка е „най-добрата“. Повечето обучители незабавно забелязват засилената скорост на възстановяване, когато приемат суроватъчен протеин преди / след тренировка и между храненията, с по-дългосрочно нарастване на мускулния растеж от тежести. С креатин, въздействието може да бъде още по-забележимо, защото изследванията са доказали, че повишават производителността само за 5 дни. За да откриете повече ползи от комбинацията от суроватъчен протеин и креатин, кликнете върху банера по-долу.

Whey Protein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>