Медицинско обяснение на дефиницията за импотентност

Трябва да сте чували думата „импотентност“ многократно, но все още може да се чувствате сигурни за дефиницията на импотентност. Какво има и имате този проблем? Е, ще се опитаме да обясним дефиницията за импотентност от медицинска гледна точка. Импотентността е често срещан проблем при мъжете, характеризиращ се с постоянна неспособност да се поддържа ерекция, достатъчна за сексуален контакт или невъзможност за постигане на еякулация, или и двете. Въз основа на състоянието импотентността може да варира. Тя може да включва пълна неспособност за постигане на ерекция или еякулация, непоследователна способност за това или тенденция да се поддържат само кратки ерекции. Рискът от импотентност нараства с възрастта. Той е четири пъти по-висок при мъжете през 60-те години в сравнение с тези в 40-те години според проучване. Мъжете с по-ниско образование също са по-склонни да изпитват импотентност, може би защото са склонни да имат по-малко здравословен начин на живот, да ядат по-малко здравословна диета, да пият повече и да упражняват по-малко. Физическите упражнения намаляват риска от импотентност.

Определение на импотентността – диагноза

За да разберете повече за дефиницията за импотентност и да разберете дали се занимавате с този проблем или не, трябва незабавно да посетите Вашия лекар, за да имате някои проверки. За много мъже, един физически изпит и отговаряне на въпроси (медицинска история) са всичко, което е необходимо за лекар, за да диагностицира еректилна дисфункция и да препоръча лечение. Ако имате хронични здравословни проблеми или Вашият лекар подозира, че може да е налице основно заболяване, може да се нуждаете от допълнителни изследвания или консултация със специалист. Тестовете, показващи признаците на импотентност, могат да включват:

  • Физически преглед. Това може да включва внимателно изследване на пениса и тестисите и проверка на нервите за усещане.
  • Кръвни тестове. Проба от кръвта ви може да бъде изпратена в лаборатория, за да провери за признаци на сърдечно заболяване, диабет, ниски нива на тестостерон и други здравословни състояния.
  • Тестове за урина. Подобно на кръвните изследвания, тестовете за урина се използват, за да се търсят признаци на диабет и други основни здравни условия.
  • Ултразвук. Този тест обикновено се извършва от специалист в офис. Тя включва използване на пръчковидно устройство (датчик), задържано върху кръвоносните съдове, които доставят пениса. Той създава видео изображение, за да позволи на Вашия лекар да види дали имате проблеми с притока на кръв.

Този тест понякога се прави в комбинация с инжектиране на лекарства в пениса за стимулиране на притока на кръв и създаване на ерекция.

  • Психологически изпит. Вашият лекар може да зададе въпроси, за да провери за депресия и други възможни психологически причини за еректилна дисфункция.

Интересна история за импотентност

В края на XVI и XVII век във Франция мъжката импотентност се счита за престъпление, както и правно основание за развод. Практиката, която включва проверка на жалбоподателите от съдебни експерти, бе обявена за нецензурна през 1677 година. Е, импотентността изглежда повече от физическо състояние, което се случва при мъжете. Тя може да повлияе и на щастието на брака и на двойките. Ето защо се препоръчва незабавна медицинска помощ за преодоляване на проблема с ерекцията. Кликнете върху банера по-долу, за да получите повече информация за дефиницията за импотентност и решението.

Male Extra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>