Малък кетон за диабетици: препоръчва ли се?

Малина кетон е популярна като добавка за отслабване. Но има въпрос дали се препоръчва използването на маточен кетон за диабетици или не. Кексоните от малина са натурални вещества, намерени в малини (в много малки количества, между другото), които дават на малини вкусния аромат. Хранителната индустрия ги използва за ароматизиране и ароматизиране на храни. Това ще отнеме 90 килограма пресни малини, за да получите количеството кетон, който е под формата на добавка. Така че, поради тази причина, керотонът от малини, който идва под формата на добавка, всъщност е съставен в лаборатория. Малките кетони могат да насърчават загубата на тегло чрез обогатяване на метаболизма. Как? Чрез увеличаване на нивата на два различни хормона, норепинефрин и адипонектин. Някои здравни практици препоръчват кърнета от малини за диабетици, но дали тази добавка е безопасна и може да помогне?

Използването на кетон от малини за диабетици

Съществува силна индикация, че кетонът от малини и диабетът 2 могат да работят заедно, ако диабетът се опитва да понижи нивата на кръвната захар. Кемона от малина може да понижи нивата на кръвната захар. На теория маточната кетона може да намали нивото на кръвната захар при хората, които вече приемат лекарства за диабет. Диабетните медикаменти се използват и за понижаване на кръвната захар. Приемането на кетон от малина заедно с лекарства за диабет може да доведе до твърде ниска кръвна захар. Следете внимателно кръвната си захар. Дозата на вашето лекарство за диабет може да се нуждае от промяна. Поради това е възможно да се използва керони от малини за диабетици. Въпреки това, диабетици, които възнамеряват да вземат малинови кетони, все още трябва да се консултират със своите лекари.

  • Какво представлява диабетът 2

Диабетът е проблем с тялото ви, което води до повишаване на нивата на кръвната захар (захар) по-високи от нормалното. Това се нарича хипергликемия. Диабетът тип 2 е най-честата форма на диабет. Ако имате диабет тип 2, тялото ви не използва правилно инсулина. Това се нарича инсулинова резистентност. На първо място, панкреасът ви прави допълнителен инсулин, за да го компенсира. Но с течение на времето тя не може да се държи нагоре и не може да произвежда достатъчно инсулин, за да поддържа кръвната Ви глюкоза в нормални нива. Използването на кетон от малини за диабетици може да помогне за намаляване нивата на кръвната захар по естествен път. Все пак всички диабетици трябва първо да чуят съвета на лекаря си, преди да вземат кетон от малина.

Как работи матона кетон

Калмовете от малини действат чрез повишаване на нивата на два различни хормона, норепинефрин и адипонектин.

  • Норепинефринът е братовчед на епинефрин (известен също като адреналин). И двата хормона се включват в реакцията “борба или полет”.

Те ускоряват сърдечната Ви честота, стимулират отделянето на глюкоза, повишават кръвното налягане и повишават телесната температура. Тези ефекти могат да увеличат метаболизма или скоростта, с която изгаряте калории.

  • Кметовете от малини също предполагат, че повишават нивата на адипонектин. Това е друг хормон, който се прави от мастните клетки и интересно, увеличава инсулиновата чувствителност.

Мисленето за по-високи нива на адипонектин е, че нивата на глюкозата в кръвта се понижават, като по този начин намаляват шансовете глюкозата да се съхранява като мазнина.

Заключителни думи

Проучванията показват, че хората с ниски нива на адипонектин са изложени на по-висок риск от затлъстяване, диабет тип 2, чернодробно заболяване и дори сърдечно заболяване. Поради това изглежда, че повишаването на нивата на адипонектин с кетон от малини може да помогне на хората да отслабнат и да намалят риска от много заболявания, включително диабет. Ако сте диабетик и трябва да отслабнете, кетонът от малини може да помогне за нивата на кръвната Ви захар. Крайното заключение е, че използването на маточен кетон за диабетици е безопасно и дори се препоръчва, стига да е под наблюдението на лекар. Ако се нуждаете от повече информация за кедрона малина, кликнете върху банера по-долу.

Raspberry Ketones

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>