Лечение с розацея: какви са възможностите?

Лечението с розацеа се фокусира върху контролирането на признаците и симптомите. Най-често те изискват комбинация от грижи за кожата и рецепти. Ако имате розацея, вероятно ще имате зачервяване на лицето си в някакъв момент. Зачервяването може да се прояви като зачервяване, което продължава всеки път по-дълго. Без лечение на розацея, зачервяването може да стане трайно. Друга причина за постоянно зачервяване са видимите кръвоносни съдове по лицето. Без значение каква е причината, не е нужно да живеете с червенината. Ако зачервяването ви притеснява, лечението с розацея е достъпно за вас. Продължителността на вашето лечение зависи от тежестта на симптомите.

Медицински процедури за розацея

Видът на лечението, който Ви дава лекарят, зависи от признаците и симптомите, които изпитвате. Лечението с медицинска розацея включва:

  • Перорално лечение.

Антибиотици като тетрациклин, ниска доза доксициклин намаляват броя на пъпките и пустулите. Ниската доза доксициклин (40 mg) вероятно е толкова ефективна, колкото 100 mg, но с много по-малко странични ефекти от диария и гадене. Ниска доза изотретиноин (0,3 mg / kg), лекарство, свързано с витамин А, изглежда е малко по-ефективно от 50-100 mg доксициклин за лечение на пъпки и пустули. Необходимо е обаче да се вземат допълнителни предпазни мерки по отношение на контрацепцията при жени в детеродна възраст, тъй като е известно, че това лекарство причинява малформации в плода.

  • Лечение на светлина.

Много пациенти сега се обръщат към интензивни леки лечения за лечение на постоянното зачервяване и забележими кръвоносни съдове на лицето, шията и гърдите. Често считана за безопасна алтернатива, интензивното лечение с пулсова светлина може да помогне за подобряване на кожата и тена. Лекото третиране може да причини някакъв дискомфорт. Докато повечето пациенти са в състояние да издържат на процедурата, ледените пакети и кремовете за локална анестезия могат да помогнат за облекчаване на дискомфорта. Обикновено са необходими многократни лечения и повечето застраховки не покриват процедурата. Лекарите препоръчват лечение в интервали от три до шест седмици; през това време е необходимо избягване на слънцето. Прегледайте риска, ползите и алтернативите с лекар преди лечението.

  • Локално лечение.

Две отделни лечения, метронидазол и азелаинова киселина, са ефективни и безопасни за намаляване на симптомите на розацеята. Подобренията обикновено се появяват след три до шест седмици. При метронидазол няколко души са имали лек сърбеж, кожно дразнене и суха кожа. За някои азелаинова киселина причинява леко парене, парене или дразнене. Необходими са повече изследвания, за да се заключи коя от тези две терапии е най-добра.

Естествени лечения за розацея

Медицинските лечения с розацея предлагат висока ефективност, но повечето от тях за съжаление не могат да бъдат отделени от страничните ефекти. Ако искате да избегнете странични ефекти, тогава единствената ви възможност е да лекувате розацея с естествени начини. Следните са ефективни естествени лечения за розацея:

  • Носете слънцезащитни продукти.

Увреждането на слънцето е силно свързано с тежестта на симптомите на розацеята. Защитата на кожата от слънцезащитните средства ще помогне за предотвратяване на влошаването на симптомите, като същевременно намалява възпалението и зачервяването.

  • Променете диетата си.

Изпробването на различни храни със специфични свойства може да направи дълъг път към подобряване на розацеята. Плодовете, зеленчуците, кокосовото масло, хранените с трева меса, дивата риба, чесън, куркума, джинджифил, лук и зелен чай са чудесни храни за по-здравословна кожа. Може също да искате да избегнете обикновени алергени като млечни продукти, глутен, захар, пържени храни, алкохол и кофеин.

  • Предпочитат естествената козметика.

Помислете за преминаване към по-нежна формула на козметични продукти или дори без козметика за няколко дни всяка седмица, за да позволите на кожата си да диша.

  • Намали стреса.

Управлението на нивата на стрес е от решаващо значение, когато става въпрос за розацея и всеки друг вид дразнене на кожата. Телата ни реагират различно при стрес и могат да бъдат по-склонни към алергии, пробиви, дразнене и възпаление. Отнемането на редовно време за извършване на дейности, които ви правят щастливи, е много важно. Медитацията и йога могат да ви помогнат да се справите със стреса и безпокойството. Творческите обекти, като музика, писане и изкуство, също създават чудесни възможности за самообслужване.

Опитайте с естествен крем за локално приложение

Revitol Rosacea Cream като естествен крем за локално приложение може да бъде добър начин да върнете кожата си във форма. Този мощен крем от Revitol съдържа екстракт от зелен чай, сквален, екстракт от корен от женско биле, масло от вечерна иглика, алантоин, токоферил ацетат и натриев хиалуронат. Тези естествени съставки работят синергично за управление на розацеята, облекчават зачервяването и предотвратяват влошаването им. Животът с розацея е предизвикателство. Не можете да предскажете избухването на това състояние, а елиминирането на симптомите често е обезпокоително. Но висококачествените съединения от Revitol Rosacea Cream ще ви помогнат бързо да облекчат зачервяването и да намалят външния вид на фините линии на носа и бузите с едно леко приложение. Revitol Rosacea Cream ще ви помогне да имате по-здрава кожа. Кликнете по-долу, за да поръчате доставка от официалния уебсайт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>