Лечение на киста на яйчника без операция

Ако имате киста на яйчника, но не искате да се подложите на медицинска процедура, тогава прочетете тази статия, за да намерите ефективно лечение на киста на яйчника без операция. Кисти на яйчниците са често срещани, особено при жена, която все още получава своя период. Те са твърди или пълни с течност джобове във или върху вашия яйчник. Кистата на яйчника е безболезнена и безобидна през повечето време. Може да получавате такъв всеки месец като част от цикъла си и никога да не го знаете. Обикновено си отиват сами без лечение. Кистите също са често срещани, когато сте бременна. Кистата се превръща в проблем, когато не изчезне или се увеличи. Може да стане болезнено. Има и възможност за рак, но за щастие лечението на киста на яйчника без операция може да бъде ефективно, за да се предотвратят по-лоши състояния.

Какви са симптомите на кисти на яйчниците?

Повечето кисти на яйчниците са малки и не причиняват симптоми. Ако кистата причинява симптоми, може да имате натиск, подуване на корема, подуване или болка в долната част на корема отстрани на кистата. Тази болка може да бъде остра или тъпа и може да идва и си отива. Ако киста се разкъса, това може да причини внезапна, силна болка. Ако кистата причини усукване на яйчника, може да имате болка заедно с гадене и повръщане. По-рядко срещаните симптоми включват:

 • Тазова болка.
 • Тъп болки в долната част на гърба и бедрата.
 • Проблеми с изпразването на пикочния мехур или червата напълно.
 • Болка по време на секс.
 • Необяснимо наддаване на тегло.
 • Болка по време на вашия период.
 • Необичайно (не нормално) вагинално кървене.
 • Чувствителност на гърдите.
 • Необходимост от уриниране по-често.

Лечението на киста на яйчника без операция ще бъде в състояние да се справи с всички тези симптоми.

Ефективно лечение на киста на яйчниците без операция

Най-лечението на киста на яйчника без операция включва:

 • Диетични промени: Жените с тежки кисти на яйчниците са склонни да имат инсулинова резистентност, така че може да бъде полезно да се намали приема на захар. Захарта е в голямо разнообразие от храни, включително въглехидрати като хляб и тестени изделия.
 • Отслабване: Ако една жена е с наднормено тегло, отслабването може да помогне на тялото й да регулира по-добре хормоните, да предотврати развитието на повече кисти и да облекчи симптомите на болка и умора.
 • Техники за релаксация: Стресът и тревожността могат да влошат симптомите на киста на яйчника. Техниките за релаксация, като медитация, йога и дълбоко дишане, могат да помогнат за облекчаване на симптомите. Тези техники също могат да помогнат на човек да управлява кистата на яйчника дългосрочно.
 • Топлина: топлината увеличава притока на кръв, помага за намаляване на болката, свързана с киста на яйчника. Опитайте да приложите подгряваща подложка или бутилка с гореща вода, увити в кърпа, към стомаха или долната част на гърба за около 20 минути. Безопасно е да повтаряте това няколко пъти на ден, стига тампонът да не е достатъчно горещ, за да изгори кожата.
 • Упражнение или разтягане: Упражнението (т.е. бягане) или разтягането (т.е. йога) може да подкрепи здравословното телесно тегло при жени със симптоми на киста на яйчниците. Дори и без загуба на тегло, упражнения или разтягане могат да намалят симптомите чрез укрепване на мускулите. Това може да предотврати развитието на по-нататъшни кисти и да помогне за борба с инсулиновата резистентност.

Лечение на киста на яйчника без операция: холистична система с 3 стъпки

За да научите за лечението на киста на яйчниците без операция по-подробно, ще ви помогне, ако прочетете електронната книга Ovarian Cyst Miracle от Carol Foster. Карол Фостър е бивш страдал от кисти на яйчниците, които са се възстановили чрез прилагане на естествени лечения без операция. Сега тя споделя тези лечения с всички жени чрез електронната си книга Ovarian Cyst Miracle. Ovarian Cyst Miracle съдържа тристепенна система, която докосва всеки аспект от живота ви, за да премахне не само кистите на яйчниците, но и да подобри качеството на цялостното ви здраве. Системата Ovarian Cyst Miracle ви насочва към диета, упражнения и управление на стреса. Ако последователно прилагате всички методи в тази книга, симптомите ви ще изчезнат за по-малко от 12 часа, а кистите на вашите яйчници ще бъдат напълно елиминирани след 2 месеца. Вземете сега Ovarian Cyst Miracle от официалния уебсайт.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>