Лесно, но ефективно естествено лечение на хемороиди

Има естествено лечение за хемороиди, които могат да облекчат болката, подуването, сърбежа и възпалението у дома. Тези симптоми ще изчезнат след няколко дни. Хемороидите са най-разпространените заболявания, които могат да имат значително влияние върху качеството на живот. Около 10 милиона души съобщават за честота на хемороиди в САЩ всяка година. И мъжете, и жените изпитват хемороиди със същата скорост. Около половината от възрастното население изпитва симптомите на хемороиди до навършване на 50-годишна възраст. С правилното естествено лечение за хемороиди, неудобните или болезнени симптоми често изчезват сами.

Факти за хемороиди

Хемороидите са подути кръвоносни съдове, разположени в долната част на ректума и ануса. Кръвоносните съдове се подуват поради повишено налягане в тях. Хемороиди обикновено са причинени от повишено налягане в долната част на корема. Някои потенциални причини включват:

 • Напрежение в момента на движение на червата (това може да се дължи на запек или обилна диария).
 • Бременност
 • затлъстяване.
 • Продължително заседание.
 • Ректален рак.
 • Анален секс.
 • Възпалително заболяване на червата.

Естествено лечение за хемороиди, което можете да правите у дома

Поколенията са използвали домашни средства за намаляване на хемороидите и предотвратяване на връщането им. Някои лекуват хемороидите директно, докато други са насочени към облекчаване на нередностите на червата, които често са в основата на проблема. Следното естествено лечение на хемороиди може да осигури значително облекчаване на остри симптоми:

 • Опаковка за лед: Поставете няколко кубчета лед в сандвич пластмасова торба или тънка кърпа и нанесете директно върху хемороидите. Смята се, че студената температура свива кръвоносните съдове и намалява възпалението.
 • Sitz вана: Това е, когато само накисвате бедрата и задните части в топла вода. За по-ефективно лечение, добавете Epsom сол към топла вода и седнете за 30 минути. Това ще помогне за успокояване и облекчаване на болката. Подсушете мястото внимателно и нанесете естествено масло.
 • Увеличаване на приема на течности: Чрез пиене на много вода тя поддържа хидратираното тяло, затова по-добро движение на червата. Една от многото причини за хемороиди е запек, който принуждава човек да принуди стола да излезе и на свой ред води до кървене и болка.
 • Диета с високо съдържание на фибри: Fiber подпомага омекотяването на изпражненията и е от съществено значение за здравето на дебелото черво и здравето на храносмилателната система като цяло. Хранителните вещества помагат за почистване на стомашно-чревната система, предотвратяват запек и позволяват на дебелото черво да работи на по-високи нива на ефективност. Източниците на фибри включват зеленчуци от всякакъв вид, ленени семена, бадеми, пекани, шам-фъстъци, сини сливи, круши и фасул.
 • Вещица леска: счита се за едно от най-старите естествени лечения за пилоти поради своите стягащи свойства, накисва памучен тампон или топка и се прилага. Можете да го оставите или да го оставите да седне за няколко минути, след това изплакнете.

Друго естествено лечение за хемороиди, за да помисли

Също така трябва да обмислите как вземате движенията на червата. Неизвестно на мнозина е, че конвенционалните тоалетни поставят огромно напрежение върху ректума, докато клекнащите изправят ректума и отпускат пуборекталния мускул. Ето защо, ако страдате от хемороиди, най-добрият вариант е да клекнете, докато продължавате да включвате естествените лечения. Нещо друго, което трябва да се помисли, е продукт, наречен Венапро. Това е хомеопатично лекарство, което включва двустепенен процес: първо приемане на капсула и след това използване на спрея. Венапро атакува основната причина за вътрешни и външни хемороиди. Тя осигурява облекчение от симптоми като сърбеж, парене и болка. За разлика от хемороиден мехлем и кремове, той действа отвътре и има дълготрайни ефекти. Venapro е ефективно хомеопатично решение, което помага на потребителите да се отърват от хемороиди и неговите симптоми ефективно. Венапро бързо осигурява облекчение от сърбеж и подуване, а след това работи отвътре, за да излекува проблема. Ако търсите повече информация за Venapro, отидете на официалния сайт.

Venapro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>