Куркума за кръвно налягане: добре ли е?

Трябва да знаете добротата на куркумата за кръвното налягане. Куркумата съдържа силен антиоксидант, наречен куркумин, който може да понижи високото кръвно налягане. Куркуминът в куркума също е мощен противовъзпалителен, той помага за понижаване на холестерола в кръвта и притежава анти-съсирващи свойства. Куркуминът спомага за поддържането на здрави кръвоносни съдове, като предпазва клетките от увреждане, като по този начин позволява по-плавен поток от кръв. Така че, вие ще се объркате да използвате куркума за кръвно налягане.

Високо кръвно налягане

Докато пораснете, нормално е кръвното налягане да се покачи. За повечето случаи не може да се открие причина за това увеличение, но с наднормено тегло или затлъстяване, висок прием на сол, алкохолизъм, тютюнопушене, физическа неактивност, дългосрочна липса на сън, бъбречно заболяване, раса, фамилна история и гени. риск. Статистиката казва, че на всеки 3 американци 1 страда от високо кръвно налягане или хипертония. Той също допринася за около 1000 смъртни случая на ден. Докато упражнения и медикаменти може да са необходими за контрол на хипертонията, добавянето на куркума към диетата може да помогне! Куркумата се цени от древната наука за аюрведа за многото си лечебни свойства и се използва за лечение на различни състояния от ревматични болки, лошо зрение и кожни заболявания. Както се оказва, има и ползи от куркумата за кръвното налягане. Той понижава кръвното налягане чрез множество механизми, облекчава усложненията и се занимава с други свързани здравословни проблеми.

Удивителните ползи от куркумата за кръвното налягане

Това, което куркуминът може да направи за кръвното налягане, е следното:

  • Куркумата помага за понижаване на кръвното налягане.

Куркума е популярен със своя антиоксидант куркумин, който помага за понижаване на кръвното налягане. Неговите антиоксидантни свойства са отговорни за регулиране на кръвното налягане в организма. Куркуминът също така предпазва от съдова дисфункция в организма.

  • Куркумата предотвратява увреждането на артерията.

Освен че регулира кръвното налягане, куркумата помага и при поемането на щети, причинени от високо кръвно налягане. Високото кръвно налягане в организма може да доведе до различни сърдечни заболявания. При това високо кръвно налягане причинява по-нататъшно увреждане на тъканите в артериите. Куркуминът в куркума може да помогне за предотвратяване на по-нататъшни щети, причинени на артериите поради високото кръвно налягане.

  • Куркумата помага за регулиране на високата кръвна захар и високия холестерол.

Куркумата може значително да помогне за намаляване на нивата на холестерола в организма и поддържането на нивата на кръвната захар под контрол. И двете състояния са причини за сърдечни заболявания. Антиоксидантните свойства на куркумина помагат ефективно да се справят с тези условия.

  • Противовъзпалителните свойства на куркума помагат за понижаване на кръвното налягане.

Противовъзпалителното свойство на куркумата е друга причина, която допринася за популярността на подправката. Куркуминът има противовъзпалителни свойства, които помагат за поддържане на хипертонията. Възпалението в организма е рисковано, защото може да допринесе за скованост на сърдечните артерии, което от своя страна може да повиши кръвното налягане. Редовната консумация на куркума може да помогне за контролиране на кръвното налягане.

  • Промените в тромбоцитите, причинени от високо кръвно налягане, се предотвратяват от куркума.

Високото кръвно налягане може да предизвика промени в броя на тромбоцитите в кръвта. Постоянно променящото се кръвно налягане може да направи тромбоцитите хиперактивни. Това води до създаване на съсиреци в артериите, които могат да блокират доставката на кръв от сърцето към останалата част от тялото. Но куркумата може да предотврати промени в тромбоцитната активност, причинени от високо кръвно налягане.

Как да се използва куркума за кръвно налягане

Добавяне на куркума към вашата диета може да ви помогне да се справите с няколко рискови фактора за сърдечни заболявания наведнъж! Той може да понижи кръвното налягане, но по-важното е, че редовната консумация може да противодейства на възпалението, което на първо място причинява високо налягане. Куркумата може да обърне и вредите, причинени от хипертония. Добавете я в храната си като подправен азиатски стил или направете чай или мляко от куркума. Ако не харесвате вкуса и аромата на куркума, няма причина да не консумирате тази подправка, защото има TurmericPlus – висококачествена натурална добавка, която се състои от екстракт от куркума, куркуминоиди и BioPerine. TurmericPlus може да поддържа здравословен контрол на кръвното налягане, подпомагайки загубата на тегло, поддържайки здравето на ставите и мускулите, произвеждайки потенциални когнитивни ползи и много други. За да се насладите на предимствата на TurmericPlus, трябва само да приемате 2 капсули от тази добавка веднъж дневно с храна. За най-добри резултати приемайте по една капсула през деня и една през нощта. В заключение, куркумата е истинският отговор на здравето на Вашето кръвно налягане. Кликнете върху банера по-долу, ако искате да научите повече за тази златна подправка.

Turmeric Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>