Куркумата е от полза за кожата: направете кожата си по-красива

Куркумата е от полза за кожата от лекарствени до козметични. Това е спасител за тези с псориазис и екзема. Куркумата, която идва от същото семейство като джинджифил, има вековна история на употреба в индийската и китайската медицина и кухня. Използва се за лечение на храносмилателни проблеми, чернодробни проблеми и рани. Използва се също широко в Индия като основен компонент на къри на прах и ефективно жълто багрило за дрехи. Не е изненадващо, че тази многоцелева подправка има и редица приложения за грижа за кожата. Както казахме преди, куркумата е много полезна за тези с псориазис и екзема. Също така е и естествен светлинен агент за тези с тъмни петна. Прочетете, за да научите повече информация за ползите за кожата от куркума.

Причината за ползата от куркума за кожата

Куркума е едно от онези естествени чудотворци, които имат толкова много употреби, че е трудно да се проследят всички от тях. Куркумата помага на кожата ви, повишава имунната ви система и работи като противовъзпалително средство, за да назовем само някои от ползите. Куркумата е чудесна за всички типове кожа, но е особено полезна за хора с псориазис, белези от акне и други подобни проблеми на кожата. Но дори и да нямате някакви сериозни кожни проблеми, куркумата е чудесна добавка за постигане на светеща, здрава кожа. Основната причина за ползата от куркума за кожата е активният му компонент, наречен куркумин. Куркуминът е естествен антиоксидант и противовъзпалително средство. Повечето от проблемите, които хората имат с кожата си, са свързани с възпалението в основата, а куркуминът приема цялото това зачервяване, подпухналост или белези, като успокоява възпалението.

Потенциалните куркуми са от полза за кожата

Куркумата може да помогне за следните състояния на кожата:

 • Рак на кожата: Меланомът може да се възползва от лечението с куркума. Смята се, че куркуминът в куркума почиства дисфункционалните клетъчни компоненти. Той може също да инхибира растежа на меланомни клетки и туморна прогресия.
 • Псориазис: Псориазисът е хронично възпалително заболяване на кожата и ставите, което е свързано с повишен риск от сърдечни заболявания. Смята се, че куркуминът в куркумата инхибира имунните пътища, отговорни за псориазиса.
 • Склеродермия: Склеродермията кара имунната система да атакува иначе здрава съединителна тъкан, което води до образуване на белези. Този белег обикновено се появява под кожата и около вътрешните органи и кръвоносните съдове. Смята се, че положителните ефекти на куркума върху образуването на белег помагат за справянето с ефектите на склеродермията.
 • Витилиго: Витилиго е състояние, което причинява депигментация на кожата, което води до бели петна на кожата. В някои случаи куркумата може да предотврати оксидативния стрес в епидермалните кожни клетки, които са отговорни за производството на меланин.
 • Акнето: Акнето е често срещано състояние на кожата, характеризиращо се с черни точки, бели глави и пустули. Кожен крем, съдържащ куркума или куркумин, може потенциално да се използва за регулиране на производството на кожни себуми, което може да помогне на хората, които имат акне.

Други ползи от куркума за кожата

Следващите са курмурните ползи за кожата, които допринасят за естествената красота:

 • Помага да се намали омазняването: Куркумата има естествени свойства за контролиране на маслото в продължение на време! Ако работите с мазна кожа и запушени пори, опитайте да добавите екстракт от куркума към домашните си маски.

Ако използвате праха, не забравяйте да го смесите с други съставки, защото може да остави жълто петно ​​върху кожата си, ако го използвате дълго време самостоятелно.

 • Забавя появата на стареене: Куркумата съдържа мощни антиоксиданти, известни с това, че предпазват от стресови фактори. Тъй като вътрешните ползи са толкова невероятни, има смисъл, че локалното приложение на куркума може също да спомогне за забавяне на появата на стареене върху кожата.
 • Избледнява появата на тъмни петна: естествените слънчеви поклонници могат напълно да резонират с това, всички сме уморени от тези тъмни петна!

Куркумата е древен ритуал на красотата за осветяване и осветяване на кожата. Водата от куркума традиционно се използва за измиване с всеки ден за осветителния ефект.

 • Чудесна за чувствителна кожа: куркумата е толкова нежен съюзник, че е чудесно да се използва и за чувствителна кожа. Той е успокояващ за реактивна, деликатна кожа, като същевременно е богат на минерали и антиоксиданти и осигурява храна за тази чувствителна кожа, която се нуждае от допълнителна любов.

Как да използвате куркума за кожата

Куркуминът от куркума се абсорбира слабо, когато се приема през устата. Той се метаболизира бързо и скоро се елиминира от организма. BioPerine, съставка, която се извлича от пиперин, повишава абсорбцията и противовъзпалителните ефекти на куркумин. Поради тази причина често се комбинира с продукти от куркума. Продуктите от куркума се предлагат в различни форми, включително:

 • Капсули и таблетки.
 • Мази.
 • Течен екстракт.
 • Тинктура.
 • Масло.

Куркуминът може да се намери и в енергийни напитки, сапуни и козметика. За да разберете най-препоръчителния продукт на куркума за здравето на кожата, кликнете върху банера по-долу.

Turmeric Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>