Колаген за добавка за грижа за кожата

Колагенът е показан в повечето научни изследвания за борба със стареенето на кожата. Ето защо използването на колаген за добавки за грижа за кожата може да се приеме широко. Колагенът е протеин, присъстващ във всички органи и тъкани на тялото. Той осигурява матрицата, която поддържа структурата на тялото. Основната функция на колаген е да поддържа сухожилията, кожата и хрущяла. Тя осигурява цялост, твърдост и еластичност на техните структури. Колагенът не може да бъде заменен локално с кремове. Увеличаването на нивата на колаген чрез диета ще поддържа кожата еластична. А приемът на колагенова добавка също е много добра идея.

Използването на колаген за добавка за грижа за кожата

В тялото ви има няколко вида колаген:

  • Тип 1: Известен като “образуване на фибрили”, тип 1 колаген е най-често срещаният колаген както в организма, така и в добавките. Той е в кожата, косата, ноктите, органите, ставите, костите – вие го наричате.
  • Тип 2: Колагенът тип 2 е основният компонент на хрущяла.
  • Тип 3: Често придружаващ тип I колаген тип III присъства (като ретикуларни влакна) в органите и костния мозък.
  • Тип 4: Колагенът тип IV образува базалната лумина на базисната мембрана – поддържаща структура, която седи под кожата ви.
  • Тип 5: Интерстициалната матрица – съвкупност от клетки, които свързват орган и мускулна тъкан, се състои от колаген тип V.

Колаген тип 1 и тип 3 са най-добрите видове колаген за добавки за грижа за кожата. И повечето добавки за колаген – пилешко, морски и говежди колаген – съдържат най-вече колаген тип 1. Тип 1 е най-често срещаната, най-изследваната и най-биодостъпната форма на този протеин. Заедно с тип I, говеждият колаген съдържа и видове 3. По тази причина – и още няколко – кравите представляват най-добрия източник на протеин от колаген. Добре установено е, че колагенът е отговорен за здравината и еластичността на кожата, а разграждането й води до бръчки, които съпътстват стареенето.

Колаген за добавка за грижа за кожата: какви са ползите?

Използването на колаген за добавка за грижа за кожата е жизненоважно, защото колагенът е важна съставка, за да изглежда кожата ви по-млада и здрава. Едно от най-известните предимства на колагена е способността му да насърчава блестяща и жизнена кожа. Този основен протеин осигурява еластичност на кожата, помагайки й да изглежда по-млада и здрава. Има предимства на локално приложен колаген, но ползите няма да са по-добри от колаген в добавка. Тъй като се приема през устата, добавката с колаген влияе върху метаболизма на колагена на кожата директно отвътре, а не просто достига до външните слоеве на кожата, като кремовете и локалните продукти. Освен че поддържа кожата си здрава и светеща, колагенът може да помогне и за намаляване на появата на упорит целулит. Целулит е, когато слоят мазнини под кожата се изтласква към съединителната тъкан, създавайки вдлъбнати или бучки вид на кожата.

Най-добрата колагенова добавка за приемане

Pure Collagen на Proto-col е най-добрата добавка за всеки. Капсулите Pure Collagen не съдържат редовен колаген, но те съдържат Verisol®, биоактивни колагенови пептиди. Verisol® е състав на хидролизиран колаген тип I и III тип. Тези хидролизирани пептиди са много по-малки от обикновените колагенови молекули, което позволява бързото им усвояване от организма. Verisol® работи на много дълбоко ниво, като стимулира производството на колаген в тялото ви. Pure Collagen на Proto-col осигурява важна доза на колаген за базово ниво. Използва говежди колаген от крави, хранени с паша по две причини:

  1. Той има някои важни прилики на ДНК с човешкия колаген и следователно може лесно да се използва от организма.
  2. Използването му в състава на Verisol® е клинично тествано в многобройни проучвания.

За да разберете повече подробности за Pure Collagen капсулите на Proto-col и техните предимства, щракнете върху банера по-долу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>