Кой е най-добрият контрол на пикочния мехур за възрастни?

Контролите на пикочния мехур, които се продават без рецепта, могат да ви помогнат да се справите с уринарната недержаност. Има обаче много да се има предвид при избора на контрол на пикочния мехур за възрастни. Уринарната инконтиненция се отнася до неконтролируемо изтичане на урина. До една трета от американците имат проблеми с контролирането на желанието за уриниране, особено с остаряването. Ако имате симптоми на уринарна инконтиненция, може да поговорите с Вашия лекар. Те могат да ви помогнат да разберете какво предизвиква инконтиненцията ви и да ви осигурят най-добрия контрол на пикочния мехур за възрастни.

Симптомите на уринарна инконтиненция

Симптомите на уринарна инконтиненция зависят от вида. Има няколко вида уринарна инконтиненция:

 • Инконтиненция на урината: неконтролирано изтичане на урина (от умерен до голям обем), което се появява веднага след спешна, неудържима необходимост от уриниране. Ставането за уриниране през нощта и нощна инконтиненция са често срещани.
 • Стресова инконтиненция: изтичане на урина поради рязко повишаване на вътреабдоминалното налягане (например тези, които се появяват с кашлица, кихане, смях, огъване или повдигане). Обемът на изтичане обикновено е нисък до умерен.
 • Прекомерна инконтиненция: Дриблиране на урина от прекалено пълен пикочен мехур. Обемът обикновено е малък, но течовете могат да бъдат постоянни, което води до големи общи загуби.
 • Функционална инконтиненция: Загуба на урина поради проблем с мисленето или физическо увреждане, несвързано с контрола на уринирането. Например човек с деменция поради болестта на Алцхаймер може да не разпознае необходимостта от уриниране или да не знае къде е тоалетната. Хората, които са на легло, може да не могат да ходят до тоалетната или да стигнат до леглото.

Подходящият контрол на пикочния мехур за възрастни ще може да управлява симптомите на уринарна инконтиненция, независимо от типа.

Причините за уринарна инконтиненция

Уринарната инконтиненция обикновено се причинява от проблеми с мускулите и нервите, които помагат на пикочния мехур да задържи или да премине урината. Някои здравословни събития, уникални за жените, като бременност, раждане и менопауза, могат да причинят проблеми с тези мускули и нерви. Други причини за инконтиненция на урина включват:

 • Наднормено тегло: Наднорменото тегло оказва натиск върху пикочния мехур, което може да отслаби мускулите с течение на времето. Слабият пикочен мехур не може да задържи толкова урина.
 • Запек: Запекът може да окаже стрес или натиск върху мускулите на пикочния мехур и тазовото дъно. Това отслабва мускулите и може да причини уринарна инконтиненция или изтичане.
 • Увреждане на нерва: Повредените нерви могат да изпращат сигнали до пикочния мехур в неправилен момент или изобщо да не се появяват. Раждането и диабетът могат да причинят увреждане на нервите в мускулите на пикочния мехур, уретрата или тазовото дъно.
 • Хирургия: Всяка операция, която включва репродуктивни органи, може да повреди поддържащите мускули на тазовото дъно. Ако мускулите на тазовото дъно са повредени, мускулите на пикочния мехур на човек може да не работят както трябва.

Понякога инконтиненцията на урина продължава само за кратко време и се случва поради други причини, включително:

 • Някои лекарства.
 • Кофеинът.
 • Инфекция.

Избор на правилния контрол на пикочния мехур за възрастни

Лечението на уринарна инконтиненция е свързано с прилагането на контрола на десния пикочен мехур. И най-добрият контрол на пикочния мехур за възрастни не са пелените за възрастни. Пелените за възрастни могат да ви помогнат, но само временно. Ако искате дългосрочно решение, което също ще подобри качеството ви на живот, тогава всичко, от което се нуждаете, са промените в начина на живот. Ето какво трябва да направите:

 • Яжте повече фибри: Запекът може да допринесе за инконтиненция. Яденето на повече пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни може да предотврати запек.
 • Поддържайте здравословно тегло: Наднорменото тегло може да окаже допълнителен натиск върху пикочния мехур, което ви кара да уринирате повече.
 • Ограничете течностите: Избягвайте да пиете големи количества вода, плодов сок и други течности наведнъж. Вместо това пийте малки количества през равни интервали през деня. Не пийте никакви течности преди лягане. Трябва също така да избягвате диуретици като кофеинова сода, алкохол и кафе.
 • Изпълнете упражнения на тазовото дъно: Упражненията на тазовите мускули често са ефективни при уринарна инконтиненция. Хората трябва да упражняват мускулите около уретрата и ректума, които спират потока на урина. Мускулите се притискат плътно за 1 до 2 секунди и след това се отпускат за около 10 секунди. Упражненията се повтарят около 10 пъти три пъти всеки ден.

Друго важно нещо, което трябва да направите, е да приемате добавка за контрол на пикочния мехур. И една от най-добрите добавки на пазара е Flotrol. Флотрол е хранителна добавка, която работи като естествена опора на пикочния мехур чрез своите органични компоненти и патентована формула. Флотрол е насочен към зрели възрастни, които имат проблеми с контрола на пикочния мехур – като изтичане и инконтиненция, например – поради различни здравословни проблеми. Формулата за Flotrol се основава на серия от съставки, за които е доказано, че са безопасни и ефективни в търсенето на решение за подобрен контрол на пикочния мехур. Ако искате да знаете естествените съставки във Флотрол, не се колебайте да посетите официалния уебсайт.

Flotrol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>