Ключовете за превенция на екзема при бебета

Тази статия ще ви разкаже за превенцията на екземата при бебета. Ако мислите, че вашите бебета могат да имат екзема, трябва да прочетете. Много бебета, деца и тийнейджъри получават екзема. Това означава, че те имат суха, чувствителна кожа и сърбеж, червени, люспести петна по кожата си. Повечето деца ще растат от екзема през юношеските си години. Екземата е хронично състояние, но може да се управлява. Основният ключ за превенция на екзема при бебетата е лечението на симптомите веднага щом се появят.

Как изглежда екземата на бебето?

Показва се като петна от червена или суха кожа. Кожата е почти винаги сърбеж и груб. Бебетата могат да получат състоянието почти навсякъде по тялото си. Най-често тя засяга техните бузи и ставите на ръцете и краката. Лесно е да се обърка екземата на бебето (наричана още бебешка екзема или атопичен дерматит) с капачката на люлката. Но има някои ключови разлики. Капачката на люлката е много по-малко червена и люспеста. Обикновено се изчиства от 8 месеца и обикновено се появява върху скалпа, страни на носа, клепачите и веждите, и зад ушите.

Причината за екзема при бебета

Тя може да работи в семейства. Ако родителят има екзема, е по-вероятно и бебето да го получи. Проблеми в кожната бариера, позволяващи влага и микроби, също могат да бъдат причина. Има много условия, известни като „тригери“, които могат да причинят екземата на детето ви, включително:

 • Суха кожа: тя може да направи бебето по-сърбящо. Ниска влажност, особено през зимата, когато домовете са добре затоплени и въздухът е сух, е причина.
 • Дразнещи: Помислете за надраскани вълнени дрехи, полиестер, парфюми, сапуни за тяло и сапуни за пране. Всички те могат да предизвикат симптоми.
 • Стрес: Децата с екзема могат да реагират на стрес чрез зачервяване. Това може да доведе до сърбеж, раздразнена кожа. А това от своя страна увеличава симптомите на екземата.
 • Топлина и пот: И двете могат да влошат сърбежа на детската екзема.
 • Алергени: Някои експерти смятат, че премахването на кравето мляко, фъстъците, яйцата или някои плодове от храната на детето може да помогне за контрол на симптомите на екземата.

Предотвратяване на екзема при бебета: неща за вършене

Ако сте бременна или кърмите, консумирането на 3 порции риба, богати на омега-3 масла всяка седмица, може да намали вероятността вашето бебе да има екзема. Мазната риба включва сьомга, кефал, сребърна костура, дъгова пъстърва, риба тон, сардини и риба. За да помогнете за намаляване на симптомите на екземата и да накарате детето да се чувства по-добре:

 • Защитете кожата на детето си – нанасяйте овлажняващ крем всеки ден и не използвайте сапуни, които ще го изсушат. Облечете детето си с памук, ако можете, вместо с вълна или синтетика. Някои деца може да се нуждаят от влажни превръзки, които охлаждат, предпазват и рехидратират кожата.
 • Избягвайте задействания – не можете да избегнете всичко, но се опитайте да избегнете важните задействания за вашето дете. Опитайте се да държите къщата си без акари, ако е възможно.
 • Контролирайте сърбежа – нанесете студен компрес върху екземата. Някои деца се възползват от носенето на ръкавици през нощта и кратките им нокти.
 • Лекувайте възпаления на екземите – когато се появят симптоми, използвайте екзема крем.

Говорейки за екзема крем, най-препоръчителният продукт за употреба е Revitol Eczema Cream. Revitol Eczema Cream е формула за грижа за кожата, направена от безопасни натурални съставки, така че да може да се използва за вас, вашите деца, дори за вашето бебе. Ако използвате Revitol Eczema Cream за превенция на екзема при бебета, няма да се объркате. Естествените съставки в Revitol Eczema Cream работят заедно за превенция и елиминиране на екзема, като дават на бебето здрава кожа.

 • Колоидна овесена каша – Помага при хидратация и овлажняване на кожата. Предотвратява възпалението на кожата, като по този начин осигурява на бебето успокояващ ефект. Тази съставка елиминира сърбежа и я прави нежна така, че да може да се прилага върху крехка кожа на бебетата.
 • Овесена каша – Има флавоноиди, които служат като антиоксидант, който предпазва кожата от увреждане от свободните радикали.
 • Феноли и сапонин – които обгръщат мръсотията, лошата миризма и маслото, оставяйки кожата чиста. Тя помага за балансиране на Ph на бебешката кожа – подпомага контрола на бактерии и инфекции.
 • Ceramides – Това подпомага хидратацията на кожата на бебето. Също така създава слой върху кожата, който го предпазва от вредни елементи.

Просто казано, никой друг екзема крем не дава по-добри резултати от Revitol Eczema Cream. Продуктът съчетава висококачествени съставки, прецизно изработена формула и тестване от трета страна, за да се увери, че всяка тръба е пълна с най-висококачествено лечение, което можете да намерите. Ако сте готови за безопасна, естествена и ефективна профилактика на екзема при бебета, кликнете по-долу за Revitol Eczema Cream.

Revitol Eczema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>