Кисти на яйчниците без хирургия

За да се отървете от кисти на яйчниците, хирургията не е необходима. Има много ефективни билки, които можете да използвате за лечение на яйчници без хирургия. Престанете да мислите, че трябва да направите операция, за да получите облекчението, което сте търсили. Не е нужно да влизате под ножа, за да лекувате кисти на яйчниците. Можете действително да разчитате на естествени средства, за да ви помогнем при лечение на кисти на яйчниците без хирургическа интервенция.

Причини да се обмисли лечение на яйчниците киста без операция

Много жени започват да обмислят естествено лечение на кисти на яйчниците без хирургия, тъй като хирургичното отстраняване може да причини следните рискове:

 • кисти на яйчниците може да се върнат след цистектомия.
 • Болката може да не се контролира.
 • Белегът може да се образува на мястото на операцията, на яйчниците или фалопиевите тръби или в таза.
 • Може да се развие инфекция.
 • Чревната или пикочният мехур може да се повреди по време на операцията.

Различни билки за естествено лечение на яйчниците без хирургия

Не е нужно да зависите от лекарства, които имат неблагоприятни последици за здравето, тъй като има естествено лечение на яйчниците без хирургия, което можете да опитате. Има и билки, които могат да се използват за лечение на кисти на яйчниците, което може да помогне в подхранването на ендокринната система и насърчаване на хормоналния баланс, редовната овулация и правилното циркулиране на репродуктивните органи. Билки, които подпомагат детоксикацията на черния дроб и повишават хормоналния баланс и метаболизма на естроген, са основен плюс, тъй като кисти на яйчниците се считат за състояние на стагнация в организма по отношение на черния дроб и циркулацията в репродуктивните органи.

 • Maca root: Това помага на организма да произвежда прогестерон и да балансира хормоните и помага на естествения прогестерон да работи по-добре чрез подхранване на ендокринната система.
 • Dong quai корен: Често използван в традиционната китайска медицина, коренът Dong Quai може да помогне с хормонален баланс и може да се използва за проблеми с плодовитостта на конгестията. Dong Quai коренът е известен също така, че подпомага здравословното кръвообращение на репродуктивните органи и намалява болката, свързана с проблемите на плодовитостта.
 • Въздушни части и плодове от растението Tribulus: Части от растението tribulus са показали, че нормализират овулацията, когато се използват преди да настъпи овулацията. Трибулус също може да има положителни ефекти като подхранващ тоник за женската репродуктивна система.
 • Див корен от ямка: Може да стимулира здрав менструален цикъл и хормонален баланс и да спомага за намаляване на яйчниците.
 • Цвекло: Вещество, наречено бетацианин, може да увеличи способността на черния дроб да помогне да изчистите токсините в тялото ви. Освен това, тъй като цвекло има алкален характер, то може да помогне за балансиране на киселинността на тялото и намаляване на тежестта на овариалните кисти симптоми.
 • Черно кошер коноп: Той насърчава регулиране на менструалния цикъл и помага за облекчаване на яйчниците болка.
 • Семена от млечен бодил: Семената на млечните трънички могат да поддържат хормоналния баланс чрез поддържане на черния дроб и да помагат на черния дроб да се очисти и да се регенерира.
 • Витекс или плодови плодове: Витекс е известно, че помага да се поддържа хормонален баланс, да се подобри циркулацията и да се подобри времето на менструалния цикъл.
 • Въздушни части на брега: Това може да облекчи запушването на таза чрез насърчаване на подобреното обръщение към репродуктивните органи.

Билки за цялостно благосъстояние

Нормално е жените да искат лечение с кисти на яйчниците без хирургия, така че е хубаво да знаете, че има много различни възможни билки, които да изпробват. Имайте предвид, че тези билки не само помагат с кисти на яйчниците, но също така са полезни за цялостното ви благосъстояние. Много жени успешно се отърват от кисти на яйчниците и имат по-добро общо здраве след консумацията на някои билки. Можете да научите от техния опит, като кликнете върху банера по-долу.

 • КИСТИ НА ЯЙЧНИЦИТЕ БИЛКИ
Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>