Кето диета преглед: диета за отслабване и по-добро здраве

Намиране на себе си объркан от многото писания за кето диета? В този пост бихме искали да ви дадем актуализиран преглед на кето диетата, тъй като тази диета е толкова популярна. Когато искате да опитате определена диета или план за хранене, първото нещо, което трябва да оцените, е дали това е план, който е физически или емоционално опасен. Второто нещо, което трябва да разгледаме е дали е устойчиво или не. Защото наистина това са най-важните неща: ще ви нарани и ще можете ли да се придържате към него повече от три дни. Ако смятате себе си за истински диетолог, не се противопоставяйте на диети с ниско съдържание на въглехидрати! Трябва да сте професионалист по всеки начин на хранене, който ви прави щастливи и здрави. В този преглед на кето диетата ще научите, че кето диетата е здравословна и полезна.

Какво представлява кето диетата?

Кето диетата е добре позната като диета с ниско съдържание на въглехидрати, където тялото произвежда кетони в черния дроб, които се използват като енергия. В други прегледи на кето диета, този начин на хранене може да има различни имена: кетогенна диета, диета с ниско съдържание на въглехидрати или ниско съдържание на въглехидрати. Когато ядете нещо с високо съдържание на въглехидрати, тялото ви ще произвежда глюкоза и инсулин.

 • Глюкозата е най-лесната молекула, която тялото ви може да преобразува и използва като енергия, така че да бъде избрано от всеки друг енергиен източник.
 • Инсулинът се произвежда, за да обработва глюкозата в кръвния Ви поток, като го приема около тялото.

Тъй като глюкозата се използва като първична енергия, вашите мазнини не са необходими и следователно се съхраняват. Обикновено на нормална, по-висока въглехидратна диета, тялото ще използва глюкозата като основна форма на енергия. Чрез намаляване на приема на въглехидрати, тялото се индуцира в състояние, известно като кетоза.

Какво е кетоза?

Кетозата е метаболитно състояние, при което тялото използва мазнини и кетони, а не глюкоза (захар) като основен източник на гориво. Глюкозата се съхранява в черния дроб и се освобождава, както е необходимо за енергия. Въпреки това, след като приемът на въглехидрати е изключително нисък за един до два дни, тези глюкозни запаси се изчерпват. Вашият черен дроб може да направи малко глюкоза от аминокиселини в протеина, който ядете, чрез процес, известен като глюконеогенеза, но не достатъчно, за да отговори на нуждите на мозъка ви, което изисква постоянно захранване с гориво. За щастие, кетозата може да ви осигури алтернативен източник на енергия.

Какво да се яде на кето диета

Ето типични храни, които да се насладят на кето диета:

 • Риба и морски дарове.
 • Натурални мазнини (масло, зехтин).
 • Натурални зеленчуци.
 • Сирене.
 • Яйца.
 • Месо.

Най-важното нещо за достигане на кетоза е да се избегне яденето на твърде много въглехидрати. Вероятно ще трябва да държите приема на въглехидрати под 50 грама на ден от нетните въглехидрати, в идеалния случай под 20 грама. Колкото по-малко въглехидрати, толкова по-ефективни изглежда е постигането на кетоза, намаляване на теглото или обръщане на диабет тип 2. t

Ползи за здравето от кето диетата

Повечето keto диета прегледи дойде до същото заключение, че кето диета е бърз начин да отслабнете. Въпреки това, изследванията показват, че са възможни много други ползи от този нисковъглехидратен, високо съдържание на мазнини подход към храненето. Тук 5 човека, които променят плана за кето диета, могат да видят:

 • Повишаването на енергийните нива: Когато използвате мазнини като гориво, вашата издръжливост се подобрява и е по-устойчива. Тази допълнителна енергия ще се пренесе към тренировките ви.
 • Ще получите защита срещу диабет тип 2: Кето диетата намалява дневните ви въглехидрати до по-малко от 20 грама; за хора с диагноза диабет, това може да им помогне да управляват състоянието.
 • Черният дроб става по-здравословен: Хората, които следват кето диета, обикновено имат по-малък риск от развитие на мастно заболяване на черния дроб.
 • Ще спите по-силно: Много хора на кетогенна диета съобщават, че спят много по-дълбоко.
 • Кетозата може да помогне за лечение на рак: Ранните изследвания показват, че кето диетата може да забави растежа на раковите тумори.

Други известни ползи включват намаляване на апетита, по-добро здраве на сърцето, по-остър мозък, намален стрес и намалено възпаление.

Заключителни думи

За да сложим край на този преглед на кето диетата, бихме искали да кажем, че ще се нуждаете от време, за да се подготвите и да се обучите на кето диетата, а първата седмица няма да е много забавно. Но през следващите седмици всичко ще бъде по-лесно. Ако смятате, че се нуждаете от добавка за поддържане на кето-диетата, помислете за KetoDiet, защото този продукт е направен от естествени съставки, които могат да спомогнат за насърчаване на кетоза и поддържане на здравословни нива на енергия. Искате да научите повече за кето диетата? Кликнете върху банера по-долу.

Keto Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>