Кето диета за вегетарианци: просто ръководство

Възможно ли е разумно да се прави кето диета за вегетарианци? Отговорът е да – вегетариански кето-начин на живот определено е изпълним. Вие ли сте вегетарианец, който се интересува от многото предимства на кето диетата? Или може би вече ядеш кето, но си мислиш да се откажеш от месо по етични или други причини. Има добри новини – докато традиционната кето диета обикновено включва много месо за протеини, всъщност не е необходимо да се яде месо, докато следва плана. Всъщност, най-големият компонент на кето диетата е мазнината, която лесно можете да получите от вегетариански храни. Прочетете, за да научите простото ръководство за кето диета за вегетарианци.

Вегетарианска кето диета

Кето диетата е с ниско съдържание на въглехидрати, с високо съдържание на мазнини и умерено съдържание на протеини. Въглехидратите обикновено се намаляват до по-малко от 50 грама на ден, за да достигнат и поддържат кетоза – метаболитен процес, при който тялото ви изгаря мазнините за гориво вместо за глюкоза. Тъй като този начин на хранене е съставен предимно от мазнини – обикновено около 75% от приема – кето диети често се обръщат към продукти с високо съдържание на мазнини, като меса, масло и пълномаслени млечни продукти. Въпреки това, кето диета за вегетарианци е все още възможна. Хората на вегетарианска диета консумират само храни на растителна основа, като зеленчуци, плодове и зърна, и избягват храни на животинска основа като месо, птици и яйца. Вегетарианците могат да достигнат кетоза, като разчитат на високомаслени продукти на растителна основа като кокосово масло, авокадо, семена и ядки.

Ползите от кето диета за вегетарианци

Вегетарианците не ядат животински продукти, но вегетарианците, следващи кето диета, могат да получат всички същите ползи. Всъщност, може да са предимства на вегетарианската кето диета, която не се намира в „нормалната“ версия. Какви са ползите от кето диетата за вегетарианците?

 • Изгаряйте мазнини и поддържайте здравословно тегло.
 • Имате повече енергия и по-малко глад.
 • Намаляване на симптомите на епилепсия.
 • Защитете и подхранвайте мозъка.
 • Намаляване на риска от диабет.
 • Намаляване на възможността за метаболитен синдром.
 • Увеличете спортната си издръжливост.
 • Намален риск от рак.

Кето диета за вегетарианци: какво да се яде

Въпреки че животинският протеин може да изглежда като основна част от кето диетата, важно е да запомните, че това е само малка част от пъзела. В крайна сметка най-важната е храните с високо съдържание на мазнини. Някои от предпочитаните вегетариански кето диети включват:

 • Авокадо (въглехидрати: 12 g, мазнина: 21 g).
 • Кокосово масло (въглехидрати: 0 g, мазнина: 14 g).
 • Зехтин (въглехидрати: 0 g, мазнина: 14 g).

Вегетарианците често трябва внимателно да се грижат за своите протеинови източници, но много от тях могат да бъдат намерени в ядки и орехови масла, семена и други подобни. Ето кратък списък на вегетариански храни, които са подходящи за кето диета:

 • Зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати: тиквички, целина, спанак, краставица, аспержи, броколи.
 • Плодове с ниско съдържание на захар: ягоди, грейпфрут, къпини, малини, боровинки, кокос.
 • Ядки и семена: орехи, бразилски орехи, фъстъци, бадеми, слънчогледови семки, чиа семена.

Как да следвате вегетарианска кето диета по здравословен начин

Тъй като кето диетата разчита на протеини и мазнини за приема на калории, вие изрязвате много от пълните протеини, които бихте постигнали на редовна диета. На кето диета, някои източници на пълни протеини (особено от животни) се елиминират. Протеинът е важен, за да помогне на тялото да изгради кости, мускули и кожа. Като сте наясно с нещата, в които може да имате недостатъци, бихте могли (и трябва) да консумирате храни, които са богати на хранителни вещества. Този начин на хранене е доста труден, защото съчетава две ограничителни диети. Но ако решите да го опитате, подходете внимателно към диетата, вземете храната си стратегически и се уверете, че включвате добавка в диетата. KetoDiet е добавка, на която можете да разчитате, за да поддържате вашата вегетарианска кето диета. Тази добавка е направена с натурални съставки и екстракти, които могат да предизвикат метаболитно състояние на кетоза, поддържат естествената загуба на тегло и поддържат здравословен метаболизъм. Естествените съставки в KetoDiet включват малинов кетон, ябълков оцет, африканско манго, зелено кафе, гарциния Камбоджа и зелен чай. KetoDiet се произвежда в Съединените щати в рамките на регистрирано от FDA съоръжение, което следва ръководството за добри производствени практики. Практиките на кето диетата за вегетарианци могат да бъдат по-лесни с тази добавка KetoDiet. За да научите повече за KetoDiet, кликнете върху банера по-долу.

Keto Diet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>