Кандида симптоми и как да се отървете от тях

Candida може да повлияе негативно на качеството на вашето здраве и на цялостния ви живот. Запознайте се с симптомите на кандида и разберете как да ги лекувате. Обикновено здравите бактерии в тялото поддържат нивата на кандида под контрол. Въпреки това, ако здравите нива на бактерии са нарушени или имунната система е компрометирана, кандидата може да започне да се свръхпроизвежда.

Как се появяват симптомите на кандидата?

Candida е дрожди, много малко количество от които живее в устата и червата. Неговата задача е да подпомага храносмилането и усвояването на хранителни вещества, но когато е свръхпроизведено, може да доведе до много различни здравословни проблеми. Здравите или “добри” бактерии в червата ви обикновено поддържат нивата на кандида. Тези 6 фактора обаче могат да накарат популацията от кандида да излезе извън контрол:

 1. Високите въглехидратни диети причиняват свръхрастеж на кандида.
 2. Прекомерната консумация на алкохол отслабва имунната ви система.
 3. Ферментираните храни подхранват активни инфекции с кандида.
 4. Медикаментите осигуряват перфектна среда за процъфтяване на кандида.
 5. Хроничният стрес уврежда имунната ви система и изключва храносмилателната ви система.
 6. Автоимунните заболявания се лекуват с имуносупресори, които намаляват способността на тялото да се бори с инфекции.

Топ 10 симптоми на кандида

По-долу са често срещани симптоми на кандида, често срещани от хората:

 1. Чувство на умора, износване или страдащи от хронична умора или фибромиалгия.
 2. При мъжете, червен обрив, сърбеж и парене на пениса. При жени, вагинален сърбеж, болезненост и зачервяване; бял, буен отвор от вагината; и болезнено или неудобно сношение.
 3. Затруднено концентриране, лоша памет, липса на фокус и мозъчна мъгла.
 4. Тежки сезонни алергии.
 5. Силна захар и рафинирани въглехидратни апетити.
 6. Раздразнителност, промени в настроението, тревожност или депресия.
 7. Проблеми с храносмилането, включително подуване, запек или диария.
 8. Проблеми с кожата като екзема, псориазис, копривна треска и обриви.
 9. Бяло палто на езика, зачервяване или дискомфорт в устата, възпалено гърло, затруднено преглъщане или напукване по ъглите на устата.
 10. Гъбични инфекции на кожата и ноктите, които включват микоза на крака или нокътя на ноктите.

Ако изпитвате тези симптоми и Вашият лекар не е в състояние да обясни причината, свръхрастежът на кандидата може да бъде виновен.

Получаване на помощ

Ако установите, че имате някои от обичайните симптоми на кандида, а също така показвате някои от чертите на начин на живот, които могат да причинят кандидоза, вероятно е, че кандидата е в основата на поне някои от вашите здравни проблеми. За щастие, има естествени начини за лечение на симптомите на кандида. Ето промените в начина на живот, които ще предизвикат най-голямо подобрение в цялостното ви здраве и ще помогнат за възстановяването на баланса на естествените бактерии в тялото ви:

 • Нарежете захарта.

Кандидата не само процъфтява от захарта, но и се нуждае от кисела среда, за да оцелее. Преработените и рафинирани храни, както и тези с високо съдържание на глутен и захар (включително естествените захари), създават идеален дом за кандида, така че най-логичното място за започване на борба с врага е чрез премахване на тези източници на растеж.

 • Добавете изтребители на кандида.

Като не позволявате на кандида да оцелее, авокадото, чиа семената, дивата риба и други здравословни храни помагат с кандидоза, но има и други храни, които буквално атакуват и убиват бактериите. Чесънът е естествен анти-гъбичен, който ще убие кандида, както и куркума (известен също като куркумин). Но най-добрият, най-мощният, естествен убиец на кандида е вероятно кокосово масло.

 • Заредете пробиотици.

Важно е да се допълни с висококачествен пробиотик, тъй като пробиотиците подпомагат имунната система, регулират храносмилането и възстановяват здравословния баланс на чревните бактерии чрез изтласкване на кандида. И приемането на пробиотици в хапче не е единствената ви възможност. Високопробиотичните храни като кефир, комбуча и кисело мляко правят извличането на ползите от здравословните бактерии, унищожаващи кандида, както лесни, така и вкусни. Намерете още съвети как да се справите с симптомите на кандидата у дома, като кликнете върху банера по-долу.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>