Как за лечение на хемороиди у дома естествено

Хемороидите са често срещано състояние сред възрастните, което може да причини голяма болка и дискомфорт. Тук ще научите как да лекувате хемороиди у дома. Хемороиди, понякога наричани хемороиди, са подути вени в ануса и ректума. Честите симптоми могат да включват болка, сърбеж и ректално кървене. Те могат да се развият вътре или извън ануса и ректума, наречени съответно вътрешни и външни хемороиди. Хемороидите са изключително често срещан проблем. Около 75% от американците ги преживяват в някакъв момент. Докато те обикновено си отиват за няколко седмици, те могат да причинят лек до тежък дискомфорт. Следното е как да се лекува хемороиди у дома.

Как за лечение на хемороиди у дома с естествени начини

Много хора питат: “Как да се лекува хемороиди у дома?” Всъщност в дома има много възможности за лечение на хемороиди. Следните методи могат да осигурят значително облекчаване на симптомите на остри хемороиди:

  • Ледени пакети могат да облекчат локалното възпаление и болката, но никога не трябва да се поставят директно върху кожата или да се оставят за по-дълго от 10 минути.
  • Вана, в която човек седи в топла вода за 10 до 20 минути, може да помогне за намаляване на сърбежа и дразненето. Често се добавят соли на сода или сода за печене, за да се облекчи възпалението.
  • Вещицата-леска може да намали кървенето и да предотврати инфекцията, като действа като стягащо средство. Можете да го нанесете внимателно с памучен тампон или дори да добавите няколко супени лъжици в къса вана.
  • Алое вера гел, масло от витамин Е и кокосово масло са естествени средства, които могат да помогнат за успокояване и намаляване на незначителните външни хемороиди. Избягвайте кремове или лосиони, които съдържат тези продукти, и вместо това избирайте чисто рафинирано масло.

Предотвратяване на хемороиди

Освен да научите как да лекувате хемороиди у дома, важно е също така да научите как да предотвратявате хемороиди. Начинът на живот и промените в диетата са най-добрият начин за предотвратяване на хемороиди.

  • Заредете се върху фибри: Започнете да предпазвате хемороиди от вътрешната страна с диета с високо съдържание на фибри. Напълнете чинията си с богати на фибри плодове и зеленчуци, кафяв ориз, пълнозърнести храни и ядки. Пиенето на много вода също е много важно.
  • Дайте си разрешение да тръгнете: Холдингът в банята може да доведе до запек, което означава, че трябва да се натоварвате повече, когато отидете. Това може да предизвика натиск в корема и да доведе до хемороиди. Вместо да се фокусирате върху това как да лекувате хемороиди, намерете тоалетна веднага щом се нуждаете от тях, за да ги избегнете.
  • Избягвайте да седите: Ако имате работа на бюро, разходете се около пет минути поне веднъж на час, за да облекчите ректалното налягане, което причинява хемороиди. В салона, избягвайте стационарни велосипеди и клякажи, като и двете могат да прилагат същото налягане. Вместо това, опитайте да се движите бързо в продължение на 20 до 30 минути, за да насърчите функцията на червата.
  • Топли бани: Седейки във вана с топла вода, която е пълна достатъчно, за да покрие краката, може да помогне за предотвратяване на хемороиди.
  • Използвайте обикновена тоалетна хартия: Ароматизираната и цветна тоалетна хартия съдържа допълнителни химикали, които могат да дразнят чувствителните зони. Навлажнете обикновена, бяла, без аромат тоалетна хартия или използвайте влажна кърпа, когато трябва да избършете. Проследяване чрез нанасяне на неподправен овлажнител с лицева тъкан.
  • Какво да облекате: Хората могат да подкрепят профилактиката на хемороиди, като носят хлабаво, дишащо, памучно бельо и панталони. Това може да помогне да се предотврати раздразнението на зоната около ануса и ректума от излишната пот.

Използване на Venapro

Лечението и профилактиката на хемороиди ще бъдат по-съвършени, ако използвате и Венапро – естествена добавка, която съдържа два различни продукта (хапчета и спрей), така че наистина разглеждате проблема от два ъгъла. В таблетките Venapro се уверете, че дебелото черво се оздравява и остава здраво, намалявайки количеството твърди изпражнения, причинени от задръстена колона. Както вероятно знаете, твърдите изпражнения и запекът могат да причинят хемороиди да избухнат нещо ужасно. Чрез получаване на повече фибри във вашата система получавате по-меки изпражнения, които са по-близо до начина, по който природата е предназначена, и по този начин оказват по-малко натиск върху активния ви случай на хемороиди. Междувременно спреят Venapro е предназначен за пръскане по тялото близо до корема и ще попадне в тялото през кожата, ще следва кръвния поток и ще подпомогне здравето на дебелото черво в тялото. Е, ако искате да научите по-нататък как да лекувате хемороиди у дома, като използвате Venapro, кликнете по-долу.

Venapro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>