Как за лечение на проблеми с ерекцията при диабетици

Проблемът с ерекцията е често срещан проблем за мъжете с диабет, но лечими. Ето как да се лекуват ерекционни проблеми при диабетици. Проблемът с ерекцията или еректилната дисфункция – невъзможността за получаване или поддържане на достатъчно голяма ерекция за секс – е често срещана при мъжете с диабет, особено тези с диабет тип 2. Тя може да произтича от увреждане на нервите и кръвоносните съдове, причинено от лошия дългосрочен контрол на кръвната захар. Наличието на проблеми с ерекцията може да бъде истинско предизвикателство. Тя може да ви накара да се чувствате разочаровани и обезкуражени. Въпреки това, има стъпки за справяне с ерекцията проблеми за диабетици – и да им сексуален живот обратно на пистата.

Загриженост за проблеми с ерекцията при диабетици

Понякога всички мъже имат проблеми с ерекциите, особено когато остареят. Но ако имате диабет, имате два пъти по-голяма вероятност да имате проблеми с ерекцията и в по-млада възраст. Имате проблеми с ерекцията, ако имате проблеми с ерекцията на всеки четири пъти. Увреждането на нервите и артериите от лошия контрол на диабета ще наруши притока на кръв към пениса ви. Също така е по-вероятно да имате сърдечно заболяване поради това увреждане, което забавя притока на кръв към сърцето ви. Проблемите с ерекцията могат да намалят настроението ви. Тя може да понижи самочувствието ви, да ви направи депресирани и тревожни в леглото и да предизвика стрес между вас и партньора ви.

Лечение на проблеми с ерекцията при диабетици

Проблемът с ерекцията е често срещано явление при мъже с диабет. Честотата на проблема с ерекцията нараства прогресивно с възрастта, от 5% при мъже на възраст от 20 до 75% при мъжете над 65 години. Причината за проблеми с ерекцията при мъже с диабет обикновено е свързана с намаляване на кръвоснабдяването на пениса, както и до увреждане на нервите, които са отговорни за ерекционния механизъм. Намаляването на производството на тестостерон също е идентифицирано като причина при някои мъже с диабет. От 1998 г., когато силденафил за първи път е пуснат на пазара, пероралната терапия се използва успешно като лечение на проблеми с ерекцията при диабетици. Около 50% от мъжете с диабет тип 1, които изпробват лекарството, показват подобрени ерекции, а около 60% от мъжете с диабет тип 2 също. Това обаче оставя голям процент от мъжете с диабет и проблеми с ерекцията, които не реагират на терапията с лекарството. И така, какво може да се направи за лечение на онези мъже, които не отговарят на оралната терапия?

Истинското лечение на проблеми с ерекцията при диабетици: промени в начина на живот

Промените в начина на живот ще бъдат реалното лечение на ерекционните проблеми при диабетиците. Ето няколко промени в начина на живот, които можете да направите, за да помогнете не само за управление на диабета, но и за лечение на проблемите с ерекцията. Можеш:

  • Контролирайте кръвната си захар чрез вашата диета. Яденето на диабет-приятелска диета ще ви помогне да контролирате по-добре нивата на кръвната си захар и да намалите количеството увреждания на кръвоносните съдове и нервите. А правилното хранене, насочено към поддържане на нивата на кръвната Ви захар, също може да подобри Вашите енергийни нива и настроение, като и двете могат да помогнат за намаляване на ерекционните проблеми.
  • Намалете консумацията на алкохол. Консумацията на повече от две напитки на ден може да увреди кръвоносните съдове и да допринесе за проблеми с ерекцията. Да бъдеш дори леко интоксикиран също може да затрудни ерекцията и да пречи на сексуалната функция.
  • Спри да пушиш. Пушенето стеснява кръвоносните съдове и намалява нивата на азотния оксид в кръвта. Това намалява притока на кръв към пениса, влошава проблемите с ерекцията.
  • Активирайте. Не само добавянето на редовни упражнения към рутинните ви помага да контролирате нивата на кръвната си захар, но също така може да подобрите кръвообращението, да намалите нивата на стрес и да подобрите нивата на енергия. Всички те могат да помогнат в борбата с ерекционните проблеми.
  • Повече сън. Умората често е виновна за проблеми с ерекцията. Осигуряването на достатъчно сън всяка нощ може да намали проблемите с ерекцията.
  • Поддържайте нивото на стреса надолу. Стресът може да повлияе на сексуалната възбуда и способността ви да получите ерекция. Упражнение, медитация и отделяне на време, за да направите нещата, които ви харесват, могат да помогнат да запазите нивата на стрес и да намалите проблемите си с ерекцията.

Ако се нуждаете от повече информация за начините за контрол на диабета и лечението на проблеми с ерекцията, кликнете върху банера по-долу.

Male Extra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>