Как естествено да се намали увеличението на простатата

Има няколко възможности за лечение за увеличена простата. Тази статия е за това как да се намали естественото разширяване на простатата. Лекарствата за увеличаване на простатата включват алфа-блокери и тамсулозин, които помагат за отпускане на мускулите на простатата и пикочния мехур. Други възможности са дутастерид и финастерид, те са различен вид лекарства за намаляване на симптомите на разширяването на простатата. Те блокират хормоните, които причиняват нарастването на простатата. Ако не искате да опитате някое от тези лекарства, може би ще ви е интересно да откриете как да намалите естественото разширяване на простатата.

Какво представлява разширяването на простатата?

Увеличаването на простатата става, когато клетките в простатата се разделят и размножават необичайно, което води до увеличаване на размера на органа. Увеличаването на простатата също често се нарича доброкачествена хиперплазия на простатата. Увеличената простата може да предизвика разочароващи и неудобни симптоми, най-често уринарни и сексуални затруднения. Тези проблеми могат да намалят цялостното качество на живот на индивида. Въпреки това, разширяването на простатата не е свързано с рак и обикновено не е сериозна заплаха за здравето. Има няколко възможности за лечение, включително медикаменти и хирургични процедури. Тук обаче ще научите как естествено да намалите разширяването на простатата.

Начини за намаляване на увеличаването на простатата естествено

По-долу са дадени три основни начина за естествено намаляване на разширяването на простатата.

  • Смяната на начина на живот и диетата.

Някои промени в начина на живот могат да помогнат за облекчаване на симптомите на увеличената простата. За тези, които не искат да изберат лекарствена терапия или хирургична намеса, опитите с тези препоръки могат да бъдат полезни: o Избягвайте алкохола и кофеина. Ограничете питейните течности вечер. o Опитайте се да уринирате поне веднъж на всеки три часа. o Ангажирайте се с физическа активност. o Поддържайте здравословно тегло. o Увеличете приема на здравословни мазнини (като омега-3 храни).

  • Обучение на таза.

Обучението на тазовото дъно, известно още като упражнения с кегел, може да помогне на мъжете да укрепят мускулите на тазовата диафрагма, подобрявайки неволната или анормална загуба на урина при мъже с увеличена простата. Извършването на тези упражнения, които включват свиване на мускула и след това освобождаване на мускула, помагат на пикочния мехур и затварят сфинктера. Тъй като може да е трудно да се намери този мускул, опитайте да практикувате докато уринирате. Контрактирайте мускула, като оставите урината да се забави, докато не се забави и след това да спре уринирането за 20 секунди. По принцип се препоръчва мъжете да практикуват обучение на тазовото дъно три до пет пъти дневно.

  • Природни добавки.

Някои мъже с разширение на простатата са постигнали успех с добавки. Има и някои научни изследвания, които да ги подкрепят. Най-добре проучените, най-често използваните добавки за лечение на разширяването на простатата са: o Saw palmetto: Няколко проучвания са свързвали видяната палма с намалените симптоми на разширяване на простатата. Това е най-вероятно, защото инхибира производството на тестостерон и намалява размера на вътрешната обвивка на простатата. o Тиквено семе: Тиквено семе съдържа бета-ситостерол, съединение, подобно на холестерола и открито в някои растения. Проучванията показват, че бета-ситостеролът може да подобри потока на урината и да намали количеството урина, останало в пикочния мехур след уриниране. o Чесън: Чесънът е популярна съставка, за която се знае, че има много ползи за човешкото здраве. Основното съединение, което се намира в чесъна, наречен алицин, който е отговорен за характерната му миризма, също е широко изследвано за неговата антимикробна активност. o Цинк: Цинкът е много важен минерал за тялото. Приемането на цинкови добавки или увеличаването на приема на цинк може да помогне за намаляване на симптомите на урината, свързани с увеличената простата.

Най-препоръчителната марка добавка

След задълбочени изследвания на простатата и естествените съставки, MaxMedix създава ProstaSURE. С акцент върху мъжете и техните специални нужди, ProstaSURE е създаден специално за поддържане на здравословна функция на простатата и простатата. Тази естествена хранителна добавка помага да се осигурят редица витамини и минерали, които могат да помогнат на мъжкото здраве и благополучие. Формулата съдържа и висок процент изофлавони. Активните съставки на ProstaSURE включват бета-ситостерол, тиквено семе, екстракт от палмето и екстракт от чесън. Тези съставки са внимателно подбрани поради техния естествен произход и биогенни свойства. Това прави добавка, която доставя благосъстояние директно от източника. Заедно с съставките, които съставят ProstaSURE, самите капсули са произведени от всички естествени растителни съставки. Това означава, че ползите от тази добавка могат да се ползват от всеки в широкия спектър от нужди и диетични изисквания, включително вегетарианци и вегетарианци. Ако решите да консумирате добавка като част от вашето лечение за разширяване на простатата, изберете уважавана марка като ProstaSURE. За повече информация относно естественото намаляване на увеличаването на простатата кликнете по-долу.

Prostasure

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>