Как да увеличим броя на сперматозоидите естествено

Проблемите с концепцията стават все по-чести сред днешните двойки. Прочетете, за да откриете начини за повишаване на мъжката плодовитост и увеличаване на броя на сперматозоидите по естествен път. Около 15% от двойките изпитват проблеми с концепцията и този процент нараства. Безплодието се дефинира като липса на зачеване след една година редовен полов акт без използване на контрацептиви. Мъжете са отговорни за този проблем най-малко 40% от времето. Съвременната медицина е разработила свои собствени технически решения за подпомагане на безплодните двойки при забременяване, но алтернативното средство за защита може да предложи и собствена помощ за подобряване на мъжката плодовитост и увеличаване на броя на сперматозоидите.

Факти за безплодие

Над 15 милиона сперматозоиди на милилитър се считат за нормални, броят под 10 милиона се счита за лош; броя на 20 милиона или повече може да бъде фин, ако подвижността и морфологията са нормални. Десет до 20% от всички мъже имат нисък брой сперматозоиди. Два до три процента от всички мъже са напълно безплодни, без никаква сперма. Безплодието засяга най-малко 15% от населението на репродуктивната възраст, като приблизително 40% от случаите се дължат на мъжете. Осемдесет и пет процента се лекуват с конвенционални медикаменти (синтетични хормони) или операция за възстановяване на болни репродуктивни органи.

Естествени начини за увеличаване на броя на сперматозоидите

Когато се опитвате да забременеете, сперматозоидите играят еднаква роля с яйцето. Отнема и двете, за да забременеете. Проучванията показват, че колкото по-голям е броят на сперматозоидите, толкова по-големи са шансовете за зачеване. Подобряването на плодовитостта не трябва да включва преход от 10 000 мили до свещен храм в Хималаите. Има някои много евтини и лесни начини за увеличаване на броя на сперматозоидите естествено. Спермата изисква точна среда за правилно развитие. Какво ядете, колко сте активни и цялостното ви здраве драстично влияят на броя на сперматозоидите. Дори при обстоятелства, при които производството на сперматозоиди е подтиснато от медицинско състояние като варикоцеле или хормонен дисбаланс, промените в начина на живот, насочени към подобряване на производството на сперматозоиди, могат драстично да подобрят броя, подвижността и морфологията на спермата. Важно е да знаете, че отнема около 72 дни, за да направите сперматозоиди, така че помислете за следния списък като 100 дневен план за подобряване на плодовитостта и увеличаване на броя на сперматозоидите по естествен път:

  • Подобряване на диетата.

Получаването на изобилие от пресни плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови растения може да помогне за повишаване на плодовитостта. Също така избягвайте тютюна, рафинираните въглехидрати, кафе, чай, алкохол и храни с изкуствени добавки. Поддържайте идеалното си тегло. Лишаването от храна при мъжете води до загуба на полово влечение и структурни промени в репродуктивната тъкан, водещи до безплодие. Затлъстяването, от друга страна, може да бъде свързано с нисък брой сперматозоиди и импотентност, вероятно поради по-високите температури, причинени от излишната мазнина в близост до тестисите.

  • Упражнявай се редовно.

Редовните упражнения (пет пъти седмично в продължение на най-малко 45 минути) и здравословната диета увеличават плодовитостта като поддържат телесното тегло на нормални нива и облекчават стреса и тревожността. Прекомерните количества упражнения (маратон и свързано обучение) могат да бъдат причина за безплодие, тъй като това може да доведе до аменорея (липса на менструация) при жените и намаляване на броя на сперматозоидите при мъжете.

  • Намалете експозицията на химикали.

Семената на средния човек днес имат половината от спермата и с по-лошо качество, отколкото преди 50 години. Смята се, че това е причинено от излагане на ксеноестрогени (пестициди, пластмаси и промишлени замърсители), които имитират ефектите на естрогена. Можете да предотвратите или сведете до минимум въздействието на ксеноестрогените върху здравето си, като направите следното: o Избягвайте пластмасови контейнери за съхранение на храна, пластмасови бутилки, обвивки и прибори. o Да се ​​ядат органични храни, доколкото е възможно, за да се избегнат пестициди и хербициди. o Избягвайте пържени, печени на дървени въглища или печени форми на готвене. o Яжте много храни с високо съдържание на антиоксиданти (каротини, витамини А, С, Е и селен), като зелени листни зеленчуци, зеле, моркови, цитрусови плодове, броколи, карфиол и сладък картоф.

  • Опитайте билковата добавка.

Билките, изброени по-долу, могат да бъдат ефективни за подобряване на ерекцията, засилване на сексуалното желание, повишаване на плодовитостта и увеличаване на броя на сперматозоидите естествено без странични ефекти: o Шведски цвете. o Възбуден козе трева. o Кората на Catuaba. о Sarsaparilla. o Тиквено семе. о мака. o Muira puama. о Хоторн. о Cranberry. o Avena sativa. o Butea superba. Тъй като образуването на сперматозоиди отнема почти три месеца, ще отнеме поне толкова време, преди да изпитате ползите от една хранителна добавка. И накрая, ние ще Ви поканим да кликнете върху банера по-долу, за да видите иновативен продукт, който е проектиран да подкрепя мъже, които се опитват да подобрят ерекцията, да стимулират сексуалното желание, да повишат плодовитостта и да увеличат броя на спермата.

Semenax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>