Как да увеличим броя на спермата с храна

Ниският брой на сперматозоидите е подреден на нездравословен начин на живот, особено лошите хранителни навици. Това кара мъжете да започнат да търсят начини как да увеличат броя на спермата с храна. Здравият брой на сперматозоидите е 15 милиона на милилитър (ml) или най-малко 39 милиона на проба. Броят на сперматозоидите по-малък от 10 милиона на милилитър се счита за ненормален и обикновено се свързва с мъжкото безплодие. Проучванията показват, че допълването на диетата с омега 3 и коензим Q10 (в течна или таблетна форма) може да има благоприятен ефект върху броя на сперматозоидите в спермата. Въпреки това, съществуват начини за увеличаване броя на спермата с храна, за да се изпълнят естествено хранителните нужди.

Как да увеличим броя на сперматозоидите по естествен начин

По-долу са изброени добрите начини за увеличаване броя на спермата с храна и увеличаване на шансовете ви за зачеване:

  • Стриди за производство на сперма.

Стридите са един от най-добрите източници на цинк, които помагат на производството на сперматозоиди. Те също са афродизиак, така че консумирайте 15 мг на ден – около 50 г стриди – и ще правите бебета, преди да го знаете. Алтернативите за стридите са пуйка, тиквени семки, омари и миди.

  • Тъмен шоколад за антиоксиданти.

Тъмният шоколад съдържа аминокиселина, която е доказала двойна сперма и обем на спермата. Също така има високо съдържание на антиоксиданти – достатъчно, за да се конкурира с нарове и плодове от акаи. Антиоксидантите са голямо оръжие срещу свободните радикали, гадни малки молекули, открити в замърсяването и токсините, които са свързани с мъжкото безплодие. Но не излизайте извън борда – теглото може да доведе до дисбаланс в тестостерона, което може да намали броя на спермата. Няколко квадрата на ден са много.

  • Чесън за подвижност на спермата.

Чесънът съдържа два магически елемента – алицин, който подобрява притока на кръв към мъжките полови органи и предпазва спермата от увреждане и селен, антиоксидант, който подобрява подвижността на спермата. Един до два скилидки на ден е добра сума.

  • Банани за либидо.

Установено е, че бананите увеличават мъжкото либидо и регулират половите хормони заради ензим, наречен бромелаин. Те също са пълни с витамини С, А и В1, които ще повишат способността на мъжкото тяло да произвежда сперма.

  • Броколи за оптимистични плувци.

Недостигът на витамин А е честа причина за ниска плодовитост, тъй като липсата на витамин А прави спермата на мъжа бавна. Броколите са опаковани с витамин А, както и червени чушки, спанак, кайсии, сладки картофи и моркови.

  • Аспержи за обем.

Аспержите са друго оръжие срещу тези неприятни свободни радикали. Той е пълен с витамин С, който предпазва сперматозоидите от увреждане и увеличава неговата подвижност и обем – така човек ще има повече плувци и ще се движат по-бързо.

  • Орехи за броя на спермата.

Омега-3 мастните киселини са от съществено значение за увеличаване броя на сперматозоидите с храна и за увеличаване на притока на кръв към гениталиите – и орехите са фантастичен източник. Те са вкусна закуска в движение и могат да се поръсят на зърнени храни или десерт. Други добри източници на омега-3 мастни киселини са раци, сьомга, пилешко и тиквено семе.

  • Жен-шен за тестостерон.

Този афродизиачен корен се използва за лечение на безплодието в продължение на стотици години. Той повишава нивата на тестостерон и увеличава притока на кръв към гениталиите, като някои твърдят, че той дори лекува еректилна дисфункция. Така че, пийте чай с женшен, или консумират сух корен от женшен всеки ден.

Долния ред

Безплодието засяга много мъже по света. Ако сте един от тях, насочете се първо към подобряване на общото ви здраве. Много от наличните съвети, включително начините за увеличаване броя на спермата с храна, са ключови компоненти на здравословния начин на живот. Нито един от тях не може да работи, но ако страдате от недостиг на хранителни вещества или ниски нива на тестостерон, има вероятност те да помогнат. Кликнете върху банера по-долу, за да разберете повече.

Semenax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>