Как да спрем хъркането през нощта

Има много начини как да спрете хъркането през нощта. Избягването на алкохол, отказването от тютюнопушенето, отслабването и увеличаването на физическите упражнения могат да помогнат. Хъркането е често срещан проблем, особено в средна възраст. Докато достигнем 60-те години около половината от нас ще хъркат редовно. Обикновено това не създава много проблеми – може да имате понякога нарушена нощ, причинена от вас или партньора ви, но това няма да повлияе на ежедневието ви. Но понякога хъркането далеч не е нещо, което се смее. Ако е тежко, тогава може да е сериозно. Редовната липса на сън причинява изключителна умора, което затруднява концентрацията. Може да е опасно, ако шофирате или ако имате работа, където работите с машини. Това може да ви направи тревожни или депресирани и не на последно място, може също така да постави огромно напрежение във взаимоотношенията с вашия партньор, приятели, семейство и колеги.

Защо хъркаш?

Ето някои причини, поради които хората хъркат. Те включват:

  • Пия алкохол.
  • Пушенето.
  • с наднормено тегло или затлъстяване.
  • Простудни проблеми, проблеми със синусите или алергиите.
  • Спане на гърба ви.

Ако хъркате и често сте сънливи през деня, може да имате обструктивна сънна апнея. Обструктивна сънна апнея се случва, когато дишането се спира или намалява по време на сън поради стесняване или запушване на горния дихателен път. Причинява силно хъркане и понякога апнея (спиране на дишането). Обструктивната сънна апнея е сериозен здравословен проблем, който се нуждае от внимание. Освен че ви уморява, това може да намали концентрацията ви и да увеличи риска от здравословни проблеми, включително високо кръвно налягане, диабет, инсулт и сърдечен удар. Това може да доведе и до автомобилни произшествия, защото шофьорите заспиват. Ето защо трябва да научите как да спрете хъркането.

Как да спрем хъркането: 5 промени в начина на живот

Хъркането често е свързано с начина на живот и има някои прости промени, които можете да направите, за да го спрете. Ето 5 съвета как да спрете хъркането:

  1. Поддържайте здравословно тегло и диета: Наднорменото тегло само с няколко килограма може да доведе до хъркане. Мастната тъкан около врата ви притиска дихателните пътища и предотвратява свободното навлизане на въздух във и навън.
  2. Спите на страна: Сънят на гърба ви може да ви хърка. Когато се отпуснете, езикът ви може да падне обратно в гърлото ви и да доведе до намаляване на дихателните пътища, което води до хъркане. Спането на ваша страна може да ви помогне да предотвратите блокирането на езика ви на дихателните пътища.
  3. Избягвайте алкохола: Алкохолът отпуска мускулите в гърлото ви, което може да допринесе за хъркането. Опитайте да пропуснете напълно консумацията на алкохол, особено в часовете преди да заспите.
  4. Откажете се или намалете пушенето: цигареният дим дразни лигавицата на носа и гърлото, причинявайки подуване и катар. Това означава, че въздушният поток е намален и е по-вероятно да хъркате.
  5. Дръжте носа си чист: Трябва да вдишвате през носа, а не през устата си. Ако алергията ви блокира носа, опитайте спрей за нос. Попитайте вашия лекар за съвет, ако сте засегнати от алергия или друго състояние, което засяга носа или дишането, като синузит.

Как да спрем хъркането с Air Snore

Сега има незабавна система как да спрете хъркането и да си върнете живота. Системата носи името Air Snore, която се предлага с два продукта: мундщук Air Snore и капки Air Snore. Мундщукът Air Snore, който може да бъде персонализиран за перфектно прилягане в устата ви, поддържа челюстта ви леко отворена, докато спите. С леко отворена челюст горният ви дихателен път също ще се държи отворен дори когато мускулите в гърлото ви са в отпуснато положение и езикът ви е паднал назад. След това ще можете да дишате по-лесно поради отворения си дихателен път, който от своя страна предотвратява вашите епизоди на хъркане. Капките Air Snore могат да се използват отделно или заедно с мундщука Air Snore. Air Snore капки съдържат естествени съставки за повече качество, дълбок сън, повече енергия и подобрено общо здраве. Можете да дишате по-лесно през нощта, без да приемате хапчета за сън. Капките Air Snore ви помагат да се отпуснете и изчистите дихателните пътища, които могат да бъдат ограничени в резултат на настинка или друга респираторна инфекция. Нанесете капките върху гърдите и шията си, както и под ноздрите преди лягане. Силно препоръчваме мундщука и капки Air Snore. Те всъщност работят и за разумна цена също. Посетете официалния уебсайт на Air Snore сега, за да получите най-добрата цена.

Air Snore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>