Как да спрем хъркането веднага

Хъркането може да направи съня за лека нощ труден за вас и вашия партньор. Ако искате да знаете как да спрете хъркането веднага, прочетете в тази статия. Досега вероятно сте разбрали, че хъркането ви може да е причина за безпокойство. Може би чувствате, че е излязло извън контрол и ви пречи да получавате пълноценна почивка през нощта. Или може би партньорът ви в леглото ви е писнал да губи сън всяка вечер в резултат на хъркането си. По някаква причина сте решили да потърсите решения, а ние тук сме повече от щастливи да ви предоставим всички отговори, които евентуално биха ви били нужни за това как да спрете хъркането веднага.

Причините за хъркането

Хъркането може да бъде причинено от редица фактори, като например анатомията на устата и синусите, алергии, настинка, консумация на алкохол и теглото ви. Когато задрямате и преминавате от лек сън към дълбок сън, мускулите в покрива на устата (меко небце), езикът и гърлото се отпускат. Тъканите в гърлото ви могат да се отпуснат достатъчно, че частично да блокират дихателните ви пътища и да вибрират. Колкото по-стеснен е дихателният ви път, толкова по-силен става въздушният поток. Това увеличава вибрациите на тъканите, което кара хъркането ви да става по-силно. Следните условия могат да повлияят на дихателните пътища и да причинят хъркане:

  • Вашата уста анатомия. Наличието на ниско, гъсто меко небце може да стеснява дихателните ви пътища. Хората с наднормено тегло може да имат допълнителни тъкани в гърба на гърлото, които могат да стесняват дихателните им пътища. По същия начин, ако триъгълното парче тъкан, увиснало от мекото небце (увула), е удължено, въздушният поток може да бъде възпрепятстван и вибрациите да се увеличат.
  • Проблеми с носа. Хроничната назална конгестия или кривата преграда между ноздрите (отклонена носна преграда) може да допринесе за хъркането ви.
  • Положение в сън. Хъркането обикновено е най-често и най-силно, когато спите на гърба, тъй като ефектът на гравитацията върху гърлото стеснява дихателните пътища.
  • Консумация на алкохол. Хъркането може да се донесе и чрез консумация на твърде много алкохол преди лягане. Алкохолът отпуска мускулите на гърлото и намалява естествената ви защита срещу запушване на дихателните пътища.

4 практични начина как да спрете хъркането веднага

Сега, когато знаете причините за хъркането, ето четири практически начина как да спрете хъркането веднага.

  1. Уред за уста срещу хъркане – Това може да ви помогне, като държите дихателните си пътища отворени. Той привежда напред долната челюст и / или език, докато спите.
  2. Пазете спалнята си чиста – Ако вашата спалня не е чиста, можете да дишате трудно. Така че, купете овлажнител и почиствайте стаята си по-често.
  3. Изчистете носния проход – ако запушен нос е причина за хъркането ви, можете да го изплакнете с физиологичен разтвор, точно преди да спите. Назалният деконгестант може да ви помогне да изчистите дихателните си пътища и да дишате по-лесно, като по този начин елиминира хъркането.
  4. Спите с тенис топка – Тъй като сънят по гръб може да ускори хъркането, този евтин трик може да ви помогне да спите на ваша страна. Можете да шиете тенис топка в риза, която носите, за да спите през нощта. Това насърчава хората да спят на тяхна страна, тъй като е трудно да спят (когато ти е) неудобно.

Допълнителни съвети как да спрете хъркането незабавно:

  • Качеството на вашия килим може да повлияе на бързото натрупване на мръсотия във вашата спалня, така че направете някои проучвания за различни видове килимчета и вижте кой е най-лесният за почистване.
  • Носовият деконгестант може да ви помогне да изчистите дихателните си пътища и да дишате по-лесно, като по този начин премахва хъркането. Освен това, ако имате алергии, трябва да намалите задействанията, което означава, че трябва да почиствате стаята си редовно, както вече беше предложено.

Как да спрем хъркането веднага с Air Snore

Една от причините да хъркаме е, че меките тъкани на гърлото и небцето се отпускат, когато спим. Езикът също може да се отпусне. Тази комбинация ограничава притока на въздух в горния ни дихателен път. Тъканите вибрират и издават шум. Air Snore (качествен уред за уста срещу хъркане) може да ви помогне, като леко отворите челюстта, така че горният ви дихателен път да е чист и лесно да приема въздух. Този уред за уста намалява общата ви склонност към хъркане и може да ви помогне да дишате по-лесно през нощта. Air Snore се вписва удобно в устата и може да се регулира към всякакъв размер и форма на устата. За да разберете повече за Air Snore и как да използвате този уред, щракнете върху банера по-долу.

Air Snore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>