Как да се справим със симптомите на безплодие при жените

Не са редки случаите, когато жените изпитват симптоми на безплодие. В тази статия научете за симптомите на безплодие при жените, както и как да се справите с тях. Безплодието се определя като опит да забременеете (с чести сношения) в продължение на поне една година без успех. Безплодието е резултат от женските фактори около една трета от времето, а мъжките фактори – около една трета от времето. Тук ще се съсредоточим повече върху обсъждането на симптомите на безплодие при жените. Има много налични лечения за безплодие при жените. След опитите си да забременеят две години, много жени успешно зачеват.

Често срещан проблем ли са симптомите на безплодие при жените?

Да. Около 6% от омъжените жени на възраст от 15 до 44 години в Съединените щати не са в състояние да забременеят след една година опити (безплодие). Освен това около 12% от жените на възраст от 15 до 44 години в Съединените щати изпитват затруднения при забременяване или пренасяне на бременност, независимо от семейното състояние (нарушена плодовитост).

Какви са симптомите на безплодие при жените?

Ако имате проблеми със забременяването, не сте сами. Около 12 до 13 процента от жените в САЩ имат проблеми с безплодието. Ето някои симптоми на безплодие при жените.

  • Нередовен менструален цикъл: Нередовният цикъл, включително липсващите периоди, може да допринесе за безплодие, тъй като това означава, че жената може да не е редовно овулация. Овулацията е, когато яйчникът освободи яйцеклетка. Нередовната овулация може да се дължи на много проблеми, включително синдром на поликистозни яйчници, затлъстяване, наднормено тегло и проблеми с щитовидната жлеза.
  • Липса на периоди: Временният стрес в живота или прекаляването с упражненията могат да ви накарат да пропуснете понякога период. Ако обаче не сте имали месечния си период, може би е добре да потърсите лекарска помощ.
  • Тежки или болезнени периоди: Повечето жени изпитват спазми с периодите си. Но болезнените периоди, които пречат на ежедневието ви, могат да бъдат симптом на ендометриоза.
  • Болка по време на секс: Болката по време на секс може да е признак на основен здравословен проблем, който може да повлияе на фертилитета на жената. Примери за такива здравословни проблеми включват инфекции, ендометриоза и фиброиди.
  • Симптоми на хормонален дисбаланс: Внезапното увеличаване на теглото, загуба на коса, постоянна умора, оток, главоболие, изпускане на зърната, окосмяване по лицето или силно акне са все признаци на възможни хормонални нарушения. Тези състояния, при които хормоните на тялото са дисбалансирани, затрудняват зачеването.
  • Вагинална болезненост или сърбеж: болезнеността или сърбежът, особено в комбинация с освобождаване от отговорност, могат да означават вагинална инфекция. Ако не се лекува, инфекции като гонорея и микоплазма могат в крайна сметка да доведат до безплодие.

Опции за лечение на симптоми на безплодие при жени

Симптомите на безплодие при жените често се лекуват с:

  • Лекарства за фертилитет и хормони, които помагат на жената да овулира или възстанови нивата на хормоните.
  • Хирургия за отстраняване на тъкан, която блокира фертилитета (като ендометриоза) или за отваряне на блокирани фалопиеви тръби.

Симптомите на безплодие при жени могат да бъдат лекувани и с помощта на асистирана репродуктивна технология. Има няколко вида асистирана репродуктивна технология:

  • Вътрематочна инсеминация: Спермата се събира и поставя директно в матката на жената, докато тя овулира.
  • Ин витро оплождане: спермата и яйцеклетката се събират и събират в лаборатория. Оплодената яйцеклетка расте за 3 до 5 дни дни. Тогава ембрионът се поставя в матката на жената.

Ако искате по-естествени и евтини лечения за симптоми на безплодие при жените, тогава трябва да помислите за Pregnancy Miracle. Pregnancy Miracle е революционна книга за всички жени, които мечтаят да създадат семейство, но не са успели да заченат. Книгата ви предлага много ценна информация за бременността и как да увеличите шансовете си за зачеване по естествен път. Тя съдържа информация за стъпките за забременяване и раждане на здраво дете, както и за специални състояния и други заболявания, свързани с безплодието. Pregnancy Miracle е полезна за жени с редица проблеми с фертилитета, включително синдром на поликистозни яйчници, ендометриоза, фиброиди и други проблеми. Дори няма значение дали смятате, че сте прекалено възрастни, за да имате бебе – Pregnancy Miracle може да ви помогне. Кликнете върху банера по-долу, за да започнете своето пътуване с бременност с естествени начини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>