Как да се свие кистата на яйчника без медикаменти

Чувствате ли усещане за прищипване в матката или яйчниците? Може да имате овариална киста. Тук ще научите как да свивате кистата на яйчника без медикаменти. Киста на яйчниците е пълна с течност торбичка, която расте на или вътре в яйчника и може да бъде открита от Вашия лекар по време на рутинно тазово изследване. Овариалните кисти са често срещани, особено при жените през репродуктивните години, и обикновено причиняват малка до никаква болка, освен ако не се развие усложнение. Когато изпитвате дискомфорт поради кистата на яйчниците, незабавно отидете при Вашия лекар. Въпреки това, лечението на кисти на яйчниците без лечение е най-добрият вариант, ако симптомите ви не са прекалено тежки.

Функционални кисти

Функционалните кисти са най-честият тип киста на яйчниците и са свързани с женския менструален цикъл. Има два вида функционални кисти:

  • Корпус лутеумен киста: Този вид киста се развива в жълтия корпус, който е тъкан, която запълва празен фоликул, след като освободи яйце по време на овулацията. Тези кисти може да кървят и да причинят болка.
  • Фоликуларна киста: Тези кисти се образуват във фоликул, където се развива яйцеклетка по време на овулацията.

Нито един от тези видове киста обикновено не причинява симптоми и обикновено изчезва сам. Друг вид киста на яйчника, доброкачествен тумор, расте бавно и в редки случаи може да стане ракова. Ако кистата на яйчниците стане прекалено голяма, се счита, че е с по-висок риск от разкъсване, е сложна киста, е усукана или е свързана с други части на вътрешното тяло, лекарят може да избере да я отстрани хирургично. Вашият лекар ще ви помогне да определите най-добрите си варианти. Следователно, след като знаете, че имате киста на яйчниците, трябва незабавно да се лекувате с вътрешни лекарства. Някои естествени лекарства могат да намалят размера на кистата на яйчника без лечение и хирургия.

3 домашни средства за борба с кисти на яйчниците без лекарства

Естествените домашни средства от гледна точка на функционалната храна са много ефективни, тъй като предотвратяват и свиват кисти на яйчниците без медикаменти. Всяка жена може да приложи тези средства за домашна защита като превантивна мярка, дори ако в момента не знаете дали имате овариални кисти. Ето 3 домашни средства за защита, които можете да предприемете за борба с овариалните кисти:

  • Ябълков оцет.

Ябълковият оцет може да помогне за свиване и разтваряне на кисти на яйчниците, причинени от недостиг на калий. Той е с високо съдържание на калий и се препоръчва от много здравни експерти. Добавете една супена лъжица оцетен ябълков оцет в чаша топла вода. Смесете в една супена лъжица черна лента меласа. Пийте една или две чаши от това решение дневно. Следвайте това лекарство, докато кистите изчезнат напълно.

  • ехинацея.

Приемането на ехинацея, традиционна индианска билка, може да помогне за облекчаване на някои видове кисти. Според някои здравни специалисти, приемането на ехинацея в продължение на 20 дни, прекъснато от тридневна пробив в средата, може да увеличи броя и ефективността на белите кръвни клетки, като разруши анормалните клетки, които съставят кисти на яйчниците. Ехинацея също може да помогне за лечение на акне кисти.

  • Глухарче.

Яжте глухарче като билково лекарство, за да намалите появата на кисти в тялото си. Кисти често растат поради недостиг на калий. Една чаша, която сервира сурово глухарче, съдържа 218 mg калий, значителна част от 2 000 mg от този минерал, който се нуждаете всеки ден.

перспектива

Овариалните кисти са често срещани и повечето са безвредни и изчезват с течение на времето. Дори и да продължават да съществуват, вътрешните средства за защита са безопасни и надеждни и могат да попречат на кистите да причинят сериозна вреда. Домашната терапия за киста на яйчниците без медикаменти ще облекчи всяка болка или дискомфорт и дори кистата ще изчезне. При правилното управление на дома, кистата на яйчниците може да бъде малко повече от временно неудобство. Много жени обръщат диагнозата си за кисти на яйчниците, като шокират своите лекари и себе си, като прилагат естествени средства за вътрешна защита. Ако искате да знаете по-подробно как жените се занимават с кисти на яйчниците, посетете нашия препоръчан здравен блог, като кликнете върху банера по-долу.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>