Как да се предотвратят симптомите на дрожди

Всеки е различен, така че симптомите на дрождените инфекции могат да се различават от тези на приятели. Те също могат да се променят всеки път, когато получите инфекция. Така че, внимавайте за общите симптоми на дрождени инфекции и разберете дали симптомите са леки, умерени или по-сложни.

Симптомите на дрождената инфекция

Сърцето и дискомфортът са основните симптоми на дрождената инфекция, но има и други. Можете също така да изпитате някои или всички от следните неща:

 • Изгаряне, зачервяване и подуване на влагалището и вулвата (външната част на женските полови органи).
 • Болка или парене, когато пиете.
 • Болка по време на секс.
 • Дебел, бял, без мирис разряд, подобен на извара.

Ако мислите, че имате инфекция с дрожди, посетете Вашия лекар преди да се лекувате. Симптомите на гнойни инфекции са подобни на други, по-тежки състояния, включително полово предавани инфекции и бактериална вагиноза (бактериален свръхрастеж във влагалището). Важна е точна диагноза, така че можете да получите правилното лечение. Ако нямате инфекция с дрожди, но използвайте противогъбични лекарства, това може да затрудни бъдещите симптоми на инфекции с дрожди.

Тестове за определяне на наличието на симптоми на дрожди

Двата най-чести теста за инфекция с дрожди са вагинално мокро монтиране и тест на КОН.

 • Вагинално мокро монтиране.

За вагинално мокро монтиране, вашият лекар или лабораторен техник ще смесват проба от вагиналния си секрет със солен разтвор, ще го поставят върху предметно стъкло и ще го гледат под микроскоп. Ако има необичайно голям брой Candida микроби и бели кръвни клетки (които показват, че тялото ви се бори с инфекция), тогава имате инфекции с дрожди. Мокрият монтаж също може да помогне за изключване на други инфекции, включително бактериална вагиноза и трихомониаза.

 • КОН тест.

Вместо да се използва солен разтвор, КОН тестът използва калиев хидроксид. Това решение убива бактерии и вагинални клетки, оставяйки само гъбата, която може да присъства във вагината. Ако миризма на риба или амин възникне от КОН, може да имате бактериална вагиноза. Ако след поставянето на диагнозата инфекцията Ви не се подобри с лечението или се върне още няколко пъти в рамките на една година (състояние, наречено повтаряща се или хронична инфекция с дрожди), Вашият лекар може да поръча културен тест на дрождите. Културен тест ще помогне да се определи дали вид Candida, различен от Candida albicans, причинява вашата хронична инфекция (като Candida glabrata или Candid krusei) – някои видове дрожди са устойчиви на лекарствата, използвани за лечение на инфекция с Candida albicans.

Профилактика на симптомите на дрождената инфекция

За да намалите риска от вагинални симптоми на инфекции с дрожди, носете бельо, което има памучен чатал и не се вписва прекалено силно. Може също да помогне да се избегне:

 • Плътно прилепващи чорапогащи.
 • Douching, който премахва някои от нормалните бактерии във вагината, които ви предпазват от инфекция.
 • Ароматизирани женски продукти, включително балон, тампони и тампони.
 • Горещи вани и много горещи вани.
 • Ненужна употреба на антибиотици, например при настинки или други вирусни инфекции.
 • Останете в мокри дрехи, като бански костюми и дрехи за тренировки, за дълги периоди от време.

Не забравяйте, че трябва да избягвате стреса, да спите и консумирате здравословни храни с ниско съдържание на захар. Ако е необходимо, добавете качествена противогъбична добавка в дневния си хранителен режим. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за това как да преодолеете симптомите на инфекциите с дрожди.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>