Как да се предотвратят нежеланите реакции на хондроитин

Има известна загриженост относно нежеланите реакции на хондроитин. Хондроитинът обаче е безопасен за повечето възрастни. Хондроитинът е основен компонент на хрущяла. Като такава, тя е ключова добавка за забавяне на прогресията на разрушаване на хрущяла в ставите ви. Клиничните изследвания показват, че около 53% от хората, които приемат хондроитин, са показали 20% подобрение на болката в коляното. Ако се приема до 2 години, хондроитинът може да предотврати скованост на ставите, болка и стесняване на ставното пространство.

Употребите на хондроитин

Хондроитинът може да бъде ефективен при:

 • Остеоартрит: при остеоартрит хрущялът в ставите се разрушава. Приемането на хондроитин редовно, един от градивните елементи на хрущяла, може да забави това разпадане.
 • Болест на костите и ставите: Хондроитинът може да намали болката при хора с костни и ставни заболявания. Също така, приемането на хондроитин с глюкозамин сулфат може да забави стесняване на пространството на ставите при хора с това костно заболяване.
 • Болки в ставите, причинени от лекарства срещу рак на гърдата: Изследванията показват, че приемането на комбинация от хондроитин и глюкозамин в две или три разделени дози дневно в продължение на 24 седмици облекчава болките в ставите и симптомите, причинени от лекарства, използвани за лечение на рак на гърдата.
 • Мускулна болезненост след упражнения: ранните изследвания показват, че приемът на хондроитин дневно намалява мускулната болезненост след упражнения при мъжете.

Преди да използвате хондроитин, важно е да научите за неговите възможни странични ефекти. Трябва да знаете дали нежеланите реакции на хондроитин са значителни или не и как да предотвратите тези странични ефекти.

Какви са нежеланите реакции на хондроитин?

Хондроитинът естествено присъства в хрущяла, обграждащ ставите ви. Хондроитинът, който се намира в хранителните добавки, обикновено се произвежда от животински източници, като например краве хрущял. Нежеланите реакции на хондроитин обикновено са леки и редки. Леката болка в стомаха и гаденето са двете странични ефекти, най-често причинени от хондроитин. Други леки нежелани реакции на хондроитин могат да включват следното:

 • запек.
 • Диария.
 • Косопад.
 • Неравномерен пулс.
 • Подуване на клепачите или краката.

Съвети за предотвратяване на нежеланите реакции на хондроитин

Като цяло добавките за хондроитин изглеждат доста безопасни. Най-честите нежелани реакции на хондроитин, които са съобщени, са диария, запек, косопад и нередовен сърдечен ритъм. Приемът на хондроитин с храна изглежда намалява честотата на горните странични ефекти. Към днешна дата не са съобщени значителни странични ефекти от хондроитин. Когато обмисляте употребата на хондроитин обаче, е добре да потърсите съветите на вашия лекар. Можете също да помислите за консултация с практикуващ, който е обучен за употреба на билкови / здравословни добавки. Ако сте сигурни, че използвате хондроитин, използвайте го според указанията на опаковката или според указанията на вашия лекар, фармацевт или друг доставчик на здравни услуги. Не използвайте повече от този продукт, отколкото е препоръчано на етикета.

Каква е препоръчителната добавка за хондроитин?

С големия брой добавки навън е трудно да изберете правилната. Вероятно ще намерите добавки с една съставка, които ви дават ограничени ползи. Все пак добавките с дълъг списък от съставки не винаги означават, че са добри за вас. Най-важното е да потърсите добавки, които осигуряват ключови съставки за поддържане на вашето здраве. В случай на здравето на ставите, най-препоръчителната добавка е ProJoint Plus. ProJoint Plus съдържа хондроитин и други ключови съставки, които са полезни за здравето на ставите. Следва пълен списък на ключовите съставки на ProJoint Plus:

 • хондроитин.
 • Глюкозамин.
 • Екстракт от босвелия.
 • куркума.
 • метилсулфонилметан.
 • бромелаин.
 • Кверцетин.
 • метионин.

Има много добавки, които можете да приемете, за да укрепите ставите и хрущялите си, но ProJoint Plus е в собствена лига. Опакован с основни съединения за възстановяване на хрущяла и предотвратяване на бъдеща дегенерация на ставите, ProJoint Plus е различен от останалите. Приемайки ProJoint Plus, не само получавате добавка, която е добре закръглена и питателна, никога няма да се наложи отново да купувате множество добавки за болки в ставите. ПроJointPlus продава ли се? Да, тази висококачествена добавка е достъпна на официалния им уебсайт.

Projoint Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>