Как да се подобри функцията на черния дроб естествено

Черният дроб е един от най-важните от всички наши жизненоважни органи. В тази статия ще научите как да подобрите естествената функция на черния дроб. Черният дроб е най-големият вътрешен орган в тялото. Най-известната му роля е тази на боклук – в свят, пълен с токсини, работата на черния дроб е да разруши замърсителите, които идват по пътя ни, и да ги подготви за ескортиране от тялото. В идеалния случай, черният дроб може да обработи всички токсини, с които се сблъскваме, но поради големия обем промишлени химикали и замърсители, на които сме изложени днес, естествената способност на черния дроб за детоксикация може да има проблеми с поддържането. Ако искате да знаете как да подобрите функцията на черния дроб естествено, прочетете!

Какво вреди на черния дроб?

Най-вредните неща за здравето на черния дроб включват алкохол, лоша диета, токсини за околната среда и инфекциозни организми. Алкохолът и лошото хранене увреждат черния дроб. Алкохолът трябва да преминава през цикъла на детоксикация на черния дроб, за да се метаболизира и деактивира в организма. Хроничната консумация на алкохол изчерпва черния дроб от ценния глутатион, серни съединения и метилиращи елементи като цинк, рибофлавин, В6, фолат и В12. Лошо сигнализиране на кръвната захар и диета с високо съдържание на преработени храни, които съдържат токсични добавки, консерванти, пестициди и генетично модифицирани организми, източват черния дроб от ценния глутатион, серни съединения и метилиращи елементи. Често пъти хората, които консумират диета с високо съдържание на алкохол и преработени храни, не консумират основните хранителни вещества, от които се нуждаят, за да произвеждат глутатион, сулфотрансферази и метилиращи агенти. Излагането на токсини и химикали на околната среда също може да увреди черния дроб. Тези химикали включват ксилен, бензол, дезинфектанти, тежки метали, пестициди и цигарен дим. Инфекциозните организми са основна причина за чернодробен стрес и възпаление. Най-известните организми са вирусите на хепатит, като най-опасни са вирусите на хепатит B и C. Нездравословен черен дроб може да доведе до умора, главоболие, алергии, лош дъх, кожни проблеми и наддаване на тегло. Затова се грижи за това, като имаш храни за здравословен черен дроб и следвайки здравословен начин на живот. Но ако черният Ви дроб вече е увреден, ето как да се подобри естествено чернодробната функция.

Начините за подобряване на чернодробната функция са естествени

Животът зависи от черния дроб! Вашият черен дроб има много функции като съхраняване на хранителни вещества, почистване на кръвта и управление на холестерола. Това го прави много важно за цялостното здраве на тялото. За щастие, има някои начини за подобряване на функцията на черния дроб естествено. Храните имат най-значимата роля за здравия черен дроб. Храните, които консумирате, трябва да могат да помогнат на черния дроб в процеса на детоксикация, те също трябва да бъдат богати на антиоксиданти. Включете храни, които имат голямо количество магнезий, фолиева киселина, желязо, флавоноиди и витамини. Те ще помогнат на черния дроб за детоксикация. Всеки недостиг на хранителни вещества ще забави процеса. Някои храни, които насърчават здравословния черен дроб са тъмни листни зеленчуци и битери. Антиоксидантите ще помогнат за спиране на увреждането на тъканите и ще подпомогнат черния дроб при детоксикация. Някои препоръчителни източници на антиоксиданти са зеле, черни малини, куркума и спирулина. Неща, които трябва да имате предвид, докато консумирате храни за здрав черен дроб:

 • Дъвчете храната си правилно и не го поглъщайте.
 • Не разполагайте с никаква храна, която да не е добре с черния дроб.
 • Ограничете приема на кафе и чай.
 • Пийте достатъчно вода всеки ден.
 • Избягвайте да използвате антибиотици, доколкото е възможно.
 • Отидете бавно върху приема на захар и сол.
 • Спрете алкохола.
 • Прекратете пушенето.
 • Правете някаква форма на упражнения като йога.
 • Опитайте се да имате сън с добро качество.
 • Намалява нивата на стреса.

Вземете правилната добавка

Приемането на билковата чернодробна добавка е друго важно нещо за това как да се подобри естествено чернодробната функция. Добавката трябва да съдържа специфични растителни съставки, които включват бял трън, корен от глухарче, цвекло, корен от цикория, бял равнец, екстракт от артишок и екстракт от chanca piedrea. Всички тези съставки са полезни за почистване на кръвта и подобряване на здравето на черния дроб. Liver Support Plus е вероятно единствената чернодробна добавка на пазара, която идва с всичките тези седем растителни съставки. Този продукт осигурява важни витамини и микроелементи, които са жизненоважни за подпомагане на здравословна функция на черния дроб. Всеки ден консумирането на Liver Support Plus е средство за филтриране, пречистване и детоксикация на кръвта. Той също така помага да се метаболизират мазнините и разгражда хормоните. Кликнете върху банера по-долу, за да отидете на официалния уебсайт на Liver Support Plus.

Liver Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>