Как да се отървете от хемороиди без операция

Можете да се отървете от хемороиди без операция или дори процедури, които вашият лекар може да направи в офиса. Започнете с промените в начина на живот и с естествената добавка. Хемороидите са много често срещан тип заболяване, което засяга област около ануса. Смята се, че към момента, в който хората са достигнали 50-годишна възраст, половината от тях би трябвало да се справят с дискомфорта от сърбеж и кървене на ануса или ректума, които сигнализират за присъствието на хемороиди. Много често се задава въпросът дали всеки с хемороиди се нуждае от операция. Истината е, че само малка част от пациентите се нуждаят от операция за хемороиди. Много пъти хората всъщност са в състояние да лекуват хемороиди без операция.

Ключът към лечението на хемороиди без операция

Избягването на запек често е ключът към лечението на хемороиди без операция. А простите промени в начина на хранене и начина на живот могат да помогнат за намаляване на симптомите на хемороиди. Консумирането на диета с високо съдържание на фибри може да помогне на изпражненията да бъдат по-меки и по-лесни за преминаване, намалявайки желанието за напрежение по време на движението на червата. Влакното се намира в плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб, ядки и семена. Възрастните жени трябва да ядат най-малко 25 грама фибри всеки ден, а възрастните мъже трябва да ядат поне 38 грама. Когато добавяте фибри към вашата диета, вървете бавно, за да избегнете проблеми с излишния газ. Ако ви е трудно да получите достатъчно фибри в диетата си, можете да вземете и полезна добавка като Venapro.

Начало средства за лечение на хемороиди без операция

Има шест домашни средства, които се предлагат за лечение на хемороиди. Това са:

  • Sitz bath – Вземете сит баня два до три пъти дневно в продължение на 15 до 20 минути. Седнете в топла вода, покривайки само бедрата и седалището. Това може да помогне за намаляване на сърбежа и дразненето.
  • Ябълков оцет – Това е едно от най-популярните естествени лечения за хемороиди. Памучна топка или някаква тоалетна хартия се накисват в ябълков оцет и след това се нанасят в областта на хемороиди. Този процес се повтаря, докато възпалението и симптомите изчезнат. Като алтернатива, ябълковият оцет (около половин чаша) може да се постави в сит баня.
  • Вземете хранителни продукти, богати на фибри – това е най-доброто нещо за хемороиди: Диета, богата на храни с високо съдържание на фибри и с малко преработени храни. Яжте предимно зеленчуци, плодове, ядки и пълнозърнести храни, за да избегнете запек.
  • Вземете много течности – Пийте седем до осем чаши вода всеки ден, най-малко общо половин галон. Ако сте много активни или живеете в горещ климат, може да имате нужда от още повече.
  • Не седнете, клекнете! – Да седнете, за да преминете през изпражненията, поставяте много напрежение върху ректума. Докато клекна се изправя и отпуска ректума. Това се пренебрегва най-вече, тъй като модерните тоалетни са предназначени да седят, а не да седят.
  • Поддържане на активна ежедневна рутина – заседналият начин на живот може бързо да доведе до наднормено тегло на индивида и до бърз спад на физическото здраве. След като започнете да тренирате, реактивирате храносмилателния тракт, отслабнете и проблемите обикновено изчезват.

Естествена добавка за помощ

Въпреки че има много различни видове добавки, предназначени за лечение на хемороиди, не всички от тях работят много добре. Въпреки това, има Venapro – различен вид добавка, която атакува корена на проблема, а не просто работи като релаксант. Венапро е хомеопатично лекарство, предназначено да лекува хемороиди без операция. Естествените съставки на Venapro помагат за лечението на хемороиди, а не само затихват болката. Венапро може да лекува както вътрешни, така и външни хемороиди. Той започва да работи чрез обезболяване на болката и постепенно лекува хемороидите. Венапро е клинично доказан и има хиляди клиенти, които са се възползвали от този продукт. Ако искате да се възползвате от Venapro, отидете на официалния уебсайт и направете поръчката си.

Venapro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>