Как да се отървем от растежа на Candida

Свръхрастенето на Candida е изключително често и може да причини редица различни симптоми, както физически, така и психически. Candida е гъба, вид дрожди, който е естествено в тялото. Първото нещо, което трябва да разберем е, че е напълно нормално да имате Candida в червата си. В нормални количества, тя помага на тялото ви да абсорбира хранителни вещества и да усвоява храната заедно с помощта на други полезни бактерии. Проблеми обаче възникват, когато Candida расте прекомерно, което може да доведе до инфекция. Когато има прекалено голяма част от дрождите, тя може да премине през чревната обвивка и да влезе в кръвния поток. То освобождава токсините в цялото тяло, и това може да доведе до много по-голям проблем, ако се разпространи в други органи и тъкани. Ето защо е толкова важно да се отървете от свръхрастеж на кандида, преди да се случи нещо по-сериозно.

5 симптоми на растеж на Candida

По-долу са посочени 5 общи симптоми на растеж на Candida, за които трябва да знаете:

 • Нарушения на настроението.

Учените все още разкриват колко свързани са нашите мозъци и храносмилателни системи, но знаем, че ако нещо не функционира правилно в червата (да речем, ако има свръхрастеж на Candida), то със сигурност може да повлияе на неврологичната система, което води до тревожност. пристъпи на паника, депресия, драматични промени в настроението и раздразнителност.

 • Хронична умора.

Синдромът на хроничната умора се характеризира с чисто изтощение, което не може да бъде преодоляно. По-конкретно, тя се определя като умора, продължила не по-малко от шест месеца, която е придружена от допълнителни симптоми като болки в ставите, мозъчна мъгла и главоболие.

 • Гастроинтестинални проблеми.

Когато са налице симптоми като подуване на корема, газ, спазми или диария или запек, това е ясен сигнал, че нещо не е наред в храносмилателния ви тракт. Една от причините може да са недостатъчни нива на здрави бактерии.

 • Синусни инфекции.

Прекомерното количество на Candida може да предизвика хаос върху синусите, причинявайки възпалено гърло, задръствания, алергии, постназално капково и други симптоми на синусово разстройство.

 • Повтарящи се влагалищни и пикочни инфекции.

Candida свръхрастеж във вагината може да предизвика вагинални инфекции на дрожди, че много хора вече са запознати с. Инфекциите на пикочните пътища могат да бъдат причинени и от Candida, и ако изпитвате едно или и двете състояния многократно, това може да е признак за по-голям проблем.

Да се ​​освободим от растежа на Candida

Да се ​​отървем от растежа на Candida изисква преди всичко промяна в диетата до ниско въглехидратна диета. Захарта е това, което захранва дрождите, така че елиминирането на захарта във всичките му прости форми като близалки, десерти, алкохол и брашна е от съществено значение. Важно е също да се намали дневната консумация на сложни въглехидрати (например макаронени изделия, зърнени храни, картофи и плодове). Използването на диета може да отнеме от три до шест месеца, преди кандидата да се върне под контрол. Поради тази причина, повечето естествени лекари препоръчват започване на антидобавен протокол в допълнение към промените в диетата. Това обикновено изисква използването на висококачествено противогъбично лечение и качествен пробиотик (за възстановяване на полезните бактерии). Естествените добавки, които помагат за справянето с растежа на Candida, обикновено включват комбинация от следните:

 • Масло от риган.
 • Черен орех.
 • Пау д’арко.
 • Каприлова киселина (от кокосово масло).
 • Чесън.
 • Екстракт от семена от грейпфрут.
 • Маслинено листа.
 • Канела.
 • пелин.

Преди самодиагностициране или лечение на свръхрастеж на кандида, важно е да се консултирате с лекар или регистриран здравен лекар. Те могат да ви предоставят по-специфични препоръки за хранене и да предложат най-добрия протокол за лечение на добавки за вас.

Долния ред

Candida е най-честата причина за гъбични инфекции при хората. Няколко ключови симптоми могат да ви помогнат да определите дали имате растеж на Candida. Най-честите признаци на инфекция са млечница през устата, повтарящи се генитални инфекции на дрожди, проблеми с храносмилането и гъбични инфекции на кожата и ноктите. Важно е да се лекува кандидоза рано, за да се предотврати разпространението му и причиняването на по-сериозни усложнения. Щракнете върху банера по-долу, ако се нуждаете от повече информация за лечението на Candida.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>