Как да се избегне CLA допълни опасностите

Обикновено конюгираната линоленова киселина или CLA се считат за полезни, но някои хора започват да се притесняват от CLA добавката. Открийте истината тук. CLA добавка обещава да насърчава загуба на тегло чрез намаляване на телесните мазнини и увеличаване на мускулната маса. Тази хранителна добавка променя състава на тялото, като намалява телесните мазнини и увеличава или запазва чистата мускулна маса, като ви дава по-стегнат, по-здравословен вид. Въпросът е дали CLA е безопасна и здравословна за тялото? А за опасностите, свързани с CLA, те са реални или просто лъжи? Прочетете, за да намерите отговора.

CLA допълват опасностите: реални или лъжи?

CLA е мастна киселина, която не се произвежда от тялото, така че трябва да я вземете от хранителни източници или добавки. За съжаление, някои от наличните CLA добавки могат да предизвикат някои странични ефекти. Проучванията показват, че добавките на CLA помагат при загуба на тегло. Въпреки това, те също причиняват инсулинова резистентност. Въпреки че много хора не забелязват странични ефекти от CLA добавки, има вероятност от някои незначителни ефекти, особено ако се приема повече от препоръчваната доза. Тези нежелани реакции могат да включват лошо храносмилане, киселини, диария, гадене и умора. Може да възникне алергична реакция от някои от формите на CLA добавки. Това включва подуване на езика, устата или лицето, уртикария, кожен обрив, сърбеж и затруднено преглъщане или дишане. CLA добавки могат да причинят възпаление в организма. Това е показано чрез увеличаване на С реактивния протеин. Това повишено възпаление може да доведе до атеросклероза, кръвни съсиреци, инсулт и инфаркти. От обяснението по-горе можем да направим извода, че CLA допълва опасностите не са лъжи, те са реални. Но не бързайте да казвате, че CLA е лоша добавка. Съществуват конкретни причини за опасностите от добавянето на CLA.

Източниците на CLA

Причината за опасностите, свързани с CLA, е източникът на CLA. Някои CLA добавки са получени от животински източници, особено от млечни продукти и меса. Тези млечни продукти и месо, за съжаление, се произвеждат от крави, хранени със зърно. Те не се хранят с естествена трева. Трябва да знаете, че зърната не помагат на кравите да произвеждат висококачествен CLA. Дори ако дадена добавка на CLA се получава от животни, хранени с трева, това все още не е безопасен избор за консумация в дългосрочен план. Ако сте вегетарианец, със сигурност се съгласявате с нас. Консумацията на CLA добавка от животински произход в дългосрочен план ще предизвика натрупването на мазнини в черния дроб, което ще доведе до мастно заболяване на черния дроб, диабет и метаболитен синдром.

Избягване на опасностите, свързани с CLA

Можете да избегнете опасностите от CLA добавка, като изберете добавка, получена от естествени растителни източници. Гъбите са добър източник на CLA, както и сафлорово масло и слънчогледово масло. Други видове петрол не са добри източници на КТД. Също така трябва да приемате CLA добавката в правилната доза. Типичното препоръчително количество CLA, което трябва да имате на дневна база, варира от 2 грама до 4 грама. Зависи от това колко сте претеглили и за какво го използвате. CLA добавки от растителни източници няма да доведат до странични ефекти. Една от тях е CLAV2, която съдържа 80% CLA от естествения източник на шафраново масло. Ето основните предимства на CLAV2:

  • Здрави естествени мастни киселини.
  • Съдържа високо съдържание (над 80%) на изомерите cis-9, trans-11 и trans-10, cis-12, като изомерите показват, че отчитат положителния ефект на CLA.
  • Перфектна помощ по време на рязане – но също така и за предотвратяване на нежелано натрупване на мазнини.

Ръководството за приемане на CLAV2 е 4 капсули дневно в комбинация с храна. Препоръчваната доза не трябва да се превишава. За допълнителна информация кликнете върху банера по-долу.

CLA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>