Как да се избегнат страничните ефекти на капсаицин

Докато демонстрират редица ползи за здравето в проучвания, има някои странични ефекти, които трябва да сте наясно. Този пикантен екстракт от лют червен пипер се счита за затопляща билка с ободряващ ефект върху няколко системи на тялото. Също така могат да съществуват значителни разлики между съставите на капсаициновите продукти, продавани онлайн или в местните магазини.

Източници на капсаицин

Капсаицин се намира в почти всеки известен пикантен чили пипер; дори и леко пикантни. Също така се среща в различни смеси от подправки и други хранителни продукти, които изискват малко ритник за вкус. Общи хранителни източници:

 • Лют червен пипер.
 • Ямайски пипер.
 • Тайландски пипер.
 • Habanero chili.

Ако имате трудно време с пикантни храни, капсаицинът се предлага в повечето аптеки, магазини за натурални храни и онлайн доставчици. Капсаицинът е често срещана съставка в надхвърлящите храносмилателни средства и термогенни добавки. Въпреки това, бъдете внимателни с личната си реакция към пикантни храни, независимо дали получавате болки в стомаха или не, това е добра индикация за това колко добре ще понасяте страничните ефекти на капсацин.

Чести странични ефекти на капсацин

Някои капсаицин странични ефекти, включително разстроен стомах, могат да възникнат, когато го консумирате прекалено много. В някои случаи може да предизвика диария, както и изпотяване, зачервена кожа, хрема и сълзи. Ако консумирате капсаицин редовно, това може да доведе до дразнене на стомаха. Капсаицин често създава чувства, които са подобни на стомашната болка, въпреки че няма научни доказателства, че причинява действителни щети. Капсаицинът обаче се счита за безопасен за употреба в общите количества в храната. В същото време, кайенските добавки, които съдържат капсаицин, консумирани като медицинско лечение, могат безопасно да се приемат в дози от 0,5 до 1 грам три пъти дневно, въпреки че те трябва да се приемат преди хранене. Различните люти чушки съдържат различни нива на капсаицин, тъй като някои люти чушки са по-пикантни от други. Колкото по-гореща е пиперът, толкова повече капсаицин има. Milder chili peppers, като ancho chilies или мек jalapeños, ще имат по-малко капсаицин, но могат да бъдат по-лесно поносими от тези, които не са свикнали да консумират пикантни храни. По-горещите чушки включват люта чушка от тайландски птичи око и чушки от хабанеро, често срещани в кухнята на Югоизточна Азия и Карибите.

Има ли някакви странични ефекти на капсаицин в Capsiplex?

Capsiplex е популярно хапче за отслабване, направено с капсаицин. Много диетолози виждат, че това наистина може да помогне на вашата цел за отслабване. Въпреки това, всяка добавка със силни стимуланти като капсаицин може да доведе до странични ефекти при хора, които имат непоносимост към това съединение. Страничните ефекти на капсаицин при високо чувствителни хора могат да включват:

 • Дразнене на стомаха.
 • Разстроен стомах.
 • Диария.
 • изпотяване.
 • Зачервена кожа.
 • Хрема.
 • Плач.

За да се избегнат тези странични ефекти на капсаицин, най-добре е да сте сигурни, че сте толерантни към капсаицин, преди да приемате Capsiplex хапчета. Външното покритие на хапчетата Capsiplex, обаче, е предназначено да премине през стомаха, така че активният пипер е пуснат в червата без никаква възможност за дразнене на стомаха, като един от начините да се предвидят страничните ефекти на капсаицин. Накратко, много безопасно е приемането на Capsiplex, докато нямате свръхчувствителност към капсаицин. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за хапчетата Capsiplex.

Capsiplex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>