Как да решим проблема с уринирането

И мъжете, и жените могат да страдат от проблеми с уринирането. В тази статия ще разберете начините как да решите проблема с уринирането. Повечето хора ще имат някакъв вид проблем с уринирането или нараняване през живота си. Честите проблеми с уринирането включват инфекция на пикочните пътища, инконтиненция на урината, камъни в бъбреците, стресова инконтиненция. Уринарните проблеми са по-чести при жените, отколкото при мъжете. Около 1 на 2 жени ще имат поне един проблем с уринирането през целия си живот. Инцидентите с проблеми с уринирането се увеличават с възрастта. Но не се притеснявайте твърде много, защото ще ви кажем как да решите проблема с уринирането.

Какво причинява проблем с уринирането?

Уринирането е сложен процес, включващ различни телесни системи. Редица промени могат да направят отделителната система по-активна. Причините, основани на начина на живот, включват пиенето на много течности, особено ако съдържат кофеин или алкохол. През нощта това може да прекъсне цикъла на съня с позиви за уриниране. Честото уриниране може да се развие и като навик. Проблемът с уринирането обаче може да бъде признак на проблеми с бъбреците или уретера, проблеми с пикочния мехур или друго медицинско състояние, като захарен диабет, диабет инсипидус, бременност или проблеми с простатната жлеза. Други причини или свързани фактори включват:

 • Безпокойство.
 • Храна и напитки, които действат като диуретици.
 • Инфекция на пикочните пътища.
 • Интерстициален цистит, вид възпаление на стената на пикочния мехур.
 • Синдром на свръхактивен пикочен мехур, който причинява неволни контракции на пикочния мехур, които карат човек да почувства внезапно желание да уринира.

Симптомите на уринарен проблем

Честите симптоми на проблем с уринирането включват:

 • Изгаряне с уриниране. Това е най-честият симптом на инфекция на пикочните пътища.
 • Често желание за уриниране, без да може да премине много урина (честота).
 • Болка във фланга, която се усеща точно под ребрата и над кръста от едната или от двете страни на гърба.
 • Треска.
 • Спешна нужда от уриниране (спешност).
 • Чувството, че не можете напълно да изпразнете пикочния си мехур.
 • Кръв в урината. Урината ви може да изглежда червена, кафява или розова. Кръв в урината може да се появи след интензивни упражнения, като бягане или колоездене.
 • Изтичаща урина.
 • Гадене и повръщане.

Съвети как да решите проблема с уринирането

Ето как да решите проблема с уринирането. Първото важно нещо е да пиете повече вода от обикновено, за да помогнете за промиване на урината. Също така трябва да избягвате алкохола и кофеина. Ако изпитвате болка, получете съвет кои лекарства за обезболяване можете да приемате. Говорете с вашия фармацевт. Възможно е да можете да приемате лекарства, наречени алкалинизатори на урината. Те облекчават болката от цистит и се предлагат от аптеките без рецепта. Но те не са подходящи за всички, така че първо се консултирайте с фармацевт. Някои хора използват сок от червена боровинка за лечение или предотвратяване на проблеми с уринирането. Няма достатъчно данни от изследвания, които да предполагат, че ще работи, но може да помогне за облекчаване на симптомите.

Как да решим проблема с уринирането: какво да правя след това?

Ако все още сте загрижени за проблеми с уринирането, вземете висококачествени добавки, предназначени да решат проблема с уринирането. Една от най-препоръчителните добавки е Флотрол. Флотрол е естествена добавка за поддържане на пикочния мехур, която може да подобри контрола на пикочния мехур. Тази добавка е най-ефективна за лечение на най-честите симптоми на проблеми с уринирането, особено тези, свързани със свръхактивен пикочен мехур. За повече информация относно Frotrol щракнете върху банера по-долу.

Flotrol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>