Как да проверите за безплодие при жени

Когато една жена е била неуспешна да постигне бременност след една година, тя трябва да знае как да проверява за безплодие. Ако искате да знаете как да проверите за безплодие, най-добрият начин е да говорите с лекар и да преминавате през тестове за плодовитост. С тестове за плодовитост ще знаете дали сте безплодни и може да ви помогне да откриете причината.

Как да проверите за безплодие: отидете на лекар

Не можем да ви кажем как точно да проверите за безплодие сами, защото това е доста трудно. Често няма признаци на безплодие, освен ако не сте в състояние да забременеете. Единственият начин да знаете със сигурност е да се срещнете с лекар и да получите тестове за плодовитост. Ако се опитвате да забременеете повече от 1 година и нямате късмет, е добра идея да говорите с лекар за теста за безплодие. Не чакайте обаче година, за да говорите с Вашия лекар, ако имате някакви здравословни проблеми, като извънматочна бременност, нередовни периоди и повтарящи се спонтанни аборти.

Как да проверите за безплодие: тестове за плодовитост

Ако не сте били в състояние да забременеете в рамките на разумен период от време, потърсете помощ от Вашия лекар за тестове за фертилност. Само вашият лекар знае кой е най-добрият начин за проверка на безплодието. Тестовете за плодовитост могат да включват:

 • Тестване на овулацията.

Комплектът за прогнозиране на овулацията в домашни условия открива повишаването на лутеинизиращия хормон, което се случва преди овулацията. Анализ на кръв за прогестерон – хормон, произведен след овулацията – също може да документира, че сте овулация. Други хормонални нива, като пролактин, също могат да бъдат проверени.

 • хистеросалпингография.

По време на хистеросалпингография се инжектира рентгеновия контраст в матката и се прави рентгенова снимка за откриване на аномалии в маточната кухина. Тестът също така определя дали флуидът излиза от матката и се излива от фалопиевите тръби. Ако се открият аномалии, вероятно ще се нуждаете от допълнителна оценка. При няколко жени, самият тест може да подобри плодовитостта, вероятно чрез промиване и отваряне на фалопиевите тръби.

 • Тестване на овариалните резерви.

Този тест помага да се определи качеството и количеството на яйцата за овулация. Жените, изложени на риск от изчерпване на яйцата, включително жени на възраст над 35 години, могат да имат тази серия от кръвни тестове и тестове за образна диагностика.

 • Други хормонални тестове.

Други хормонални тестове проверяват нивата на овулаторните хормони, както и хормоните на щитовидната жлеза и хипофизата, които контролират репродуктивните процеси.

 • Тестове за изображения.

Ултразвукът на таза търси заболяване на матката или маточната тръба. Понякога се използва хистерозонография, за да се видят подробности вътре в матката, които не могат да се видят на редовен ултразвук.

Лечение на женското безплодие

Ако имате проблеми с фертилитета, лечението, което предлагате, ще зависи от това, което причинява проблема и от това, което се предлага от местната клинична комисия. Има 3 основни вида лечение на фертилитета:

 • лекарства
 • Хирургични процедури
 • Помощно зачеване – включително вътрематочно осеменяване и ин витро оплождане.

Безплодието е сложно заболяване, лечението включва значителни финансови, физически, психологически и времеви ангажименти. Ако това, което искате, е достъпно, лесно и естествено лечение на безплодието, но има висока ефективност, тогава трябва да помислите за книгата PregnancyMiracle. PregnancyMiracle е страхотна електронна книга за безплодие от Лиза Олсън. Това е и най-популярната книга за бременност в историята на Интернет поради някаква причина. Хиляди дами от почти всяка възраст напълно са преобърнали проблемите, свързани с безплодието, които са имали и естествено са бременни, без лекарства, рискова операция, просто като използват клинично доказан, научно точен метод стъпка по стъпка, открит в книгата PregnancyMiracle.

 • PregnancyMiracle не само ще ви каже как да проверявате за безплодие; ще излекува проблема с безплодието. Той ви показва точно защо трябва да решите вътрешния проблем, който пречи на шансовете ви да забременеете, и след това ви показва точно как да го направите.
 • PregnancyMiracle е най-подробната книга за бременността и безплодието, основана на древна китайска медицина и цялостно здраве.
 • PregnancyMiracle е цялостно холистично решение, насочено към премахване на първопричината за проблеми с безплодието и осигуряване на бързо забременяване. Това изисква само вашата работа и упоритост, за да завършите програмата.

PregnancyMiracle ще бъде една от най-добрите инвестиции, които някога сте правили в живота си. Посетете официалния сайт на PregnancyMiracle, за да научите повече за тази книга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>