Как да премахнете кисти на яйчниците естествено

Начинът как да се премахне кисти на яйчниците е всичко за баланс на изравняващи хормони и се опитва да избегне фактори, които могат да доведат до образуването на кисти. Нека да разгледаме многото възможности, които жените могат да разгледат, ако искат да знаят как да премахнат кистата на яйчниците естествено и как да облекчат болката от яйчникови кисти. Ако някоя от тези средства за вътрешна защита не работи, опитайте друга. Също така, имайте предвид, че ако симптомите се развият в тежък стадий, трябва наистина да се консултирате с квалифициран медицински специалист.

Потенциалните причини за кисти на яйчниците

Преди да научите как да премахнете кисти на яйчниците, първо трябва да знаете потенциалните причини за кисти на яйчниците:

 • Хормонален дисбаланс:
 • Нередовни менструални цикли.
 • Пушенето.
 • затлъстяване.
 • Ранна менструация.
 • Лечение на рак на гърдата с тамоксифен.
 • Употреба на гонадотропини за безплодие.

Как да премахнете кисти на яйчниците естествено

Естествените лекарства от гледна точка на функционалната храна са много ефективни, тъй като предотвратяват кисти и свиват тези кисти, които вече имате. Всяка жена с хормонален дисбаланс може да предприеме тези действия с диетата си като превантивна мярка, дори ако в момента не знаете дали имате овариални кисти. Ето го 4 стратегии, които можете да предприемете за това как да премахнете овариалната киста:

 • Изпускайте излишъка от естроген – зелени зеленчуци като брюкселско зеле, зеле, кюрета, броколи, зеле съдържат Ди-индолил метан, който е много ефективен при подпомагането на тялото и премахва излишния естроген.

Опитайте се да имате страна на тези зеленчуци при всяко хранене – независимо дали това е сос от зеленчуци със закуска или броколи с бизонска бургер за вечеря.

 • Детоксирайте черния дроб – докато толкова много продукти се предлагат на пазара като детоксикация, истината е съвсем проста – трябва да ядете, за да поддържате чернодробната функция и най-добрият начин да направите това директно е с храни.

Затова забравете детоксикационните чайове и луксозните добавки, а вместо това яжте повече яйца за основни био-налични протеини, глутатион-тежки зеленчуци като авокадо и аспержи и селен супер храни като бразилски орехи и овесена каша.

 • Фибростъкло – доказано е, че диета с високо съдържание на фибри намалява ре-абсорбцията на естроген в тялото, намалявайки честотата на свързаните с естроген здравни проблеми, включително кисти и рак на гърдата. Плодовете и зеленчуците са най-добрите източници на фибри за тази цел.

Добавете бланширани семена от ленено семе към вашите салати, супи и глазури. Нарежете на пълна с влакна круша всеки ден във вашата плодова салата.

 • Бъдете добре на ферментиралите ви хранителни продукти, дали кисело зеле, кимчи или кисели краставички помагат на организма да управлява нивата на естроген. Естроболом (набор от стомашно-чревни бактерии или стомашно-чревни гени) произвежда основен ензим, който помага да се метаболизира излишния ви естроген.

Даваш на червата си каквото иска и трябва да преработи естроген и да поддържа хормонален баланс е жизненоважно. Винаги помнете, че след като имате точната информация за това как тялото наистина работи, можете да започнете да правите здравни решения, които най-накрая започват да работят за вас! Можете да направите това – науката на вашето тяло е на ваша страна!

Две причини, поради които повечето лекари не могат да лекуват кисти на яйчниците

Ако проблемите с кисти на яйчниците често могат да бъдат излекувани, защо повечето лекари прибягват да дават на жени орални контрацептиви или да извършват операция? Разбира се, става въпрос за тяхното обучение в медицинското училище, което на свой ред води до следните две причини, поради които виждането на лекар обикновено не решава проблема:

 • Първа причина: Повечето лекари не правят подходящите тестове, за да определят основната причина за това състояние. С изключение на някои холистични лекари, почти всеки друг вид лекар няма да тества, за да види дали жената има хормонален дисбаланс, който причинява този проблем.

И когато правят тестове, те обикновено правят тестове с една извадка, което е недостатъчно при жените с велосипед. Тъй като хормоните винаги се колебаят, най-добре е да се направи цикъл женски хормон панел, който изисква жената да събира множество проби от слюнка през целия си цикъл.

 • Втора причина: Дори и да се правят тестове, повечето лекари не знаят как да коригират дисбаланса на хормоните. Докато повечето лекари не правят подходящите тестове, тези, които не знаят как да коригират този проблем.

Така че те обикновено все пак ще свършат да дават на жената орални контрацептиви. Приемането на някои хапчета вероятно ще помогне да се предотврати образуването на кисти на яйчниците, но това ще потисне ендокринната система, която ще доведе до други здравни проблеми в бъдеще. Така че, естественото лечение е най-добрият избор за лечение на овариална киста. Много жени са успели да се отърват от кисти на яйчниците, като прилагат безопасни, естествени начини. Ако искате да знаете техния опит и да научите повече за това как да премахнете кистата на яйчниците естествено, кликнете върху банера по-долу.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>