Как да предотвратим страничните ефекти на ниацин

Един от най-честите странични ефекти на ниацин е “ниацин флъш”. Често се описва като усещане за топлина, сърбеж, зачервяване или усещане за усещане под кожата. Ниацинът е витамин В (витамин В3), използван в витаминни добавки. Най-често се използва за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания. Някои хора приемат ниацин за лечение на дефицит на витамин, но повечето хора го приемат, за да помогнат за понижаване на холестерола и триглицеридите в кръвта. Ниацинът работи най-добре в комбинация с ниско съдържание на холестерол и ниско съдържание на мазнини. Ниацинът се използва като витаминна добавка за лечение на липсата на естествен ниацин в организма, за намаляване на риска от инфаркт при хора с висок холестерол, които вече са имали сърдечен удар, и за лечение на коронарна артериална болест.

Ниацин флъш

Може би най-големият страничен ефект на ниацин е „ниацин флъш“. Това е нещо, което е станало синоним на ниацин. По-просто казано, около пет минути след приемане на добавка на ниацин, много хора са склонни да изпитат леко изтръпване в лицето си, преди кожата им да започне да червенее. Естествено, кожата също става малко по-топла през този период и може да има случаи дали чувството се простира до други части на тялото, като гърдите, ръцете и ръцете. Макар това да изглежда като доста страшно усещане, това е естествен страничен ефект. Това се случва, защото ниацинът разширява кръвоносните съдове в тялото ви, което позволява по-голям кръвен поток през тях и горното преживяване става. С други думи, това е нищо, за което да се тревожите. “Ниацин флъш” всъщност е добро нещо, това означава, че добавката на ниацин работи и тялото ви увеличава притока на кръв. Обикновено ефектите ще започнат да намаляват, когато тялото ви се използва за ниацин.

Други странични ефекти на ниацин

Други странични ефекти на ниацин могат да включват:

  • Разтройство.
  • Чревен газ.
  • Диария.
  • Виене на свят.
  • оригване.
  • Болка в устата.
  • изпотяване.

Предотвратяване на общите странични ефекти на ниацин

Ако някога сте приемали добавка на ниацин, може да сте запознати с неговите странични ефекти. Въпреки че страничните ефекти на ниацин са доста често срещани, те могат да бъдат непоносими до такава степен, че някои хора спират да го приемат. Докато страничните ефекти обикновено отшумяват за няколко седмици, те междувременно могат да бъдат много притеснителни. Има няколко прости неща, които можете да направите, за да предотвратите тези неприятности.

  • Избягвайте горещи напитки и алкохол.

Горещи напитки като кафе и чай, както и алкохол, могат да увеличат вероятността за “ниацин флъш”. Опитайте се да избягвате да пиете някое от тях по времето, когато приемате ниацин.

  • Вземете добавката на ниацин според указанията на производителя.

Ниацин се предлага в различни форми, включително таблетки, капсули и таблетки с удължено освобождаване и капсули. Тя трябва да бъде взета според указанията на производителя. Някои добавки на ниацин се препоръчват да се приемат преди лягане с лека закуска с ниско съдържание на мазнини. Има и такива, които трябва да се консумират с пълна чаша студена вода. Препоръчителната доза ниацин варира в зависимост от вида на добавка на ниацин, която използвате, и състоянието, което се лекува.

  • Опитайте Niacin Max.

Niacin Max не е традиционна добавка на ниацин. Това е тънка лента с 75 мг ниацин. Тази лента се разтваря незабавно. Това също го прави пост мощна форма на приемане на ниацин възможно, защото той се абсорбира почти мигновено! Вземате 1 лента сутрин, ежедневно на празен стомах. Ако планирате да ядете, изчакайте около десет минути между приемането на лентата и яденето. Общата препоръчвана дозировка на ниацин за възрастни е само 35 mg дневно. Въпреки това, няма сериозни странични ефекти са били съобщени от потребителите, които са взели тази 75mg ниацин добавка. Niacin Max съдържа ниацин (витамин B3), витамин, от който всеки се нуждае всеки ден. Тя се прави с чисти съставки и се развива в лаборатории, използващи висококачествено производствено оборудване. Освен това Niacin Max е тестван, за да гарантира, че отговаря на стандартите за безопасност.

Заключителни думи

Не се страхувайте от страничните ефекти на ниацин, стига да вземете подходящата добавка на ниацин. Всъщност ниацинът е от съществено значение и е от полза за голям брой телесни функции. В много случаи страничните ефекти на ниацин не са постоянни! Вашето тяло ще се адаптира към поглъщането на по-висока доза ниацин и ефектите ще изчезнат. Да останеш хидратиран и да пиеш много вода може да помогне да се намалят страничните ефекти на ниацин. За повече информация относно добавянето на ниацин, кликнете върху банера по-долу.

Niacin Max

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>