Как да направя естествено детоксикация на дебелото черво

Има една поговорка, че “смъртта започва в дебелото черво”. Това е опростяване, но всъщност пътят към здравето започва с естествена детоксикация на дебелото черво. Разбира се, въпреки че думата “смъртта започва в дебелото черво” е прекалено опростена, тя е по-точна, отколкото не. Пътят към здравето наистина започва от естественото детоксикация на дебелото черво – много, без значение каква е болестта или проблема.

Какво е детоксикация на дебелото черво

Детоксикация на дебелото черво е процес, който почиства храносмилателния тракт, за да се освободи дебелото черво от вредни токсини, организми и натрупани отпадъци. Много хора съобщават, че редовната естествена детоксикация на дебелото черво е една от най-ефективните стратегии за повишаване на цялостната им уелнес. Практиката на естествената детоксикация на дебелото черво датира от древна Гърция. В Съединените щати очистването на дебелото черво – дебелото черво – стана популярно в началото на 1900-те.

Значението на детоксикация на дебелото черво

Всеки ден сме бомбардирани с токсини: добавки в хранителните продукти, замърсяване във въздуха и водата и химикали в продуктите, които поставяме върху телата си. Прекомерната наличност на обикновени примеси, с които всички се сблъскваме, може да преодолее естествената ни способност да детоксикира. Много от тези токсини се намират в черния дроб, бъбреците, червата и дебелото черво. Почистването е чудесен начин да промиете тялото си и да рестартирате цялостното си благосъстояние, а очистването на дебелото черво може да стимулира естествените механизми за самолечение. Признаците, от които имате нужда от естествена детоксикация на дебелото черво, включват:

 • Ниска енергия.
 • Слаб апетит.
 • Главоболие.
 • Болки в тялото.
 • Телесна миризма.
 • Лош дъх.
 • запек.
 • Кожни дефекти.
 • Психична мъгла.
 • Лош сън.

Ползите от детоксикация на дебелото черво

Поддържането на здравословен дебелото черво поддържа здравословна храносмилателна система и насърчава цялостното благосъстояние. Двоеточие е централно място в най-критичните функции на тялото ви и пряко засяга почти всеки аспект от вашето здраве. Ето няколко предимства на детоксикация на дебелото черво:

 • Повишаване на енергията.
 • Разработване на нови, здравословни навици.
 • Отстраняване на уплътнени отпадъци.
 • По-добро храносмилане.

Естествени природни детоксикации на дебелото черво

Има няколко начина за детоксикация на дебелото черво. Можете да закупите продукт за почистване на дебелото черво, или можете да правите прости неща, за да стимулирате или “очистите” здравето на дебелото черво естествено у дома. Следната естествена детоксикация на дебелото черво може да се направи евтино и те също са доста безопасни, ако се направят правилно:

 • Вода флъш.

Пиенето на много вода и престояването на хидратирани е чудесен начин за регулиране на храносмилането. Хората, които подкрепят воден флаш за почистване на дебелото черво, препоръчват да пиете шест до осем чаши хладка вода на ден.

 • Диета с високо съдържание на фибри.

Фибрите са основен макроелемент, който често се пренебрегва в диетата. Намира се в цели, здравословни растителни храни като плодове, зеленчуци, зърнени храни, ядки, семена и др. Растенията съдържат целулоза и влакна, които помагат за “насипно състояние” на излишната материя в дебелото черво. Те също регулират запек и свръхактивни черва, като същевременно повишават полезните бактерии като пребиотик. Не забравяйте да ядете много храни с високо съдържание на фибри, които помагат за здравословен дебелото черво. Те също могат да бъдат чудесно за чревните бактерии.

 • Сокове и глазури.

Соковете са популярни почистващи препарати за двоеточие. Те включват плодови и зеленчукови сосове, които потапят и очистват, подобно на очистването на майстори. Умереният прием на сокове и сок може да бъде добър за вас. Соковите смеси съдържат някои фибри и хранителни вещества, които са от полза за храносмилането. Те също така държат вода, за да помогнат да се хидратира и да се поддържа редовността. Популярни сокове в сока пост и почистване включват ябълков сок, лимонов сок и зеленчукови сокове. Въпреки това, някои диетолози могат да препоръчат гладене над сокове за дебелото черво и цялостното здраве. Не е нужно да бързате и да пиете само сокове и сосове, за да получите полза. Просто опитайте да включите повече в диетата си, като например с всекидневен сок или ласкател.

Естествено детоксикация на дебелото черво с добавка

Естествената рецепта за детоксикация на дебелото черво ще ви е по-лека и енергична. Ако една домашна напитка не е осъществима, тогава използването на естествена детоксикационна добавка също е добра идея. Кликнете върху банера по-долу, за да намерите висококачествена добавка за детоксикация, която може да бъде полезно средство за естествено почистване на дебелото черво.

Detox Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>